Stiri despre teatrul odeon

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viaţa ca
subiect de breaking news
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa ca subiect de breaking news

  Cele câteva zile petrecute la ediţia a X a a Festivalului Zile şi nopţi de teatru la Brăila mi-au îngăduit să văd spectacolul cu piesa Când timpul nu se mişcă de Donald Margulies, montat de Vladimir Anton la sala Studio a Teatrului Odeon  din Bucureşti. Spectacolul fiind proiectul câştigător al concursului Tineri regizori-Texte contemporane, ediţia a treia.

 • Teatrul Odeon vrea faţadă nouă. Îl costă, însă, peste un milion de euro. „Scump, scump de tot la aşa vremuri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Odeon vrea faţadă nouă. Îl costă, însă, peste un milion de euro. „Scump, scump de tot la aşa vremuri“

  Licitaţia pentru refacerea faţadei Teatrului Odeon naşte controverse, după ce patru dintre cele cinci dosare înscrise au fost descalificate, iar unul dintre participanţi a acuzat că a fost ales, astfel, dosarul cu cea mai mare ofertă, de peste un million de euro. Directorul instituţiei teatrale, Dorina Lazăr, a declarat, însă, că dosarul calificat este cel mai bun, având cele mai bune soluţii tehnice.

 • Andrei Şerban montează la Teatrul Odeon o piesă de Bernard Shaw
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban montează la Teatrul Odeon o piesă de Bernard Shaw

  Andrei Şerban montează pentru prima dată la Teatrul Odeon. Spectatorii au ocazia de a-l întâlni pe regizor alături de actori, într-o serie de repetiţii deschise cu public, programate pe 1, 2, 3, 5, 6, 7 iulie, de la ora 19.00, la sala Majestic.

 • Premiile „Superscrieri“ şi-au anunţat câştigătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile „Superscrieri“ şi-au anunţat câştigătorii

  Gala Premiilor Superscrieri a avut loc la Teatrul Odeon, miercuri, 18 noiembrie, seară în care Fundaţia Friends For Friends, împreună cu juriul Superscrieri şi cu patronul acestei ediţii, BRD – Groupe Société Générale, au anunţat câştigătorii acestei ediţii.

 • FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 20.00, „UBUZDUP“, în
regia lui Gabor Tompa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 20.00, „UBUZDUP“, în regia lui Gabor Tompa

  În această seară, de la ora 20.00, spectacolul „UBUZDUP“, adaptare de Gábor Tompa după „Ubu înlănţuit” şi alte texte de Alfred Jarry, o producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, care va fi prezentat la Sala Majestic a Teatrului Odeon, poate fi urmărit în live streaming pe Adevărul.ro. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

 • Ce a răspuns primarul interimar, Ştefănel Marin, actorilor şi regizorilor care i-au trimis o scrisoare deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a răspuns primarul interimar, Ştefănel Marin, actorilor şi regizorilor care i-au trimis o scrisoare deschisă

  Primarul interimar al capitalei, Ştefănel Dan Marin, a răspuns scrisorii deschise adresată de un grup de actori şi regizori care reclamă incompetenţa comisiei de cultură care va cerceta starea teatrelor bucureştene, constestându-l şi pe consilierul Gabriel Fătu, care s-ar fi antepronunţat în cazul Teatrului Odeon, condus de Dorina Lazăr.

 • Gabriel Fătu şi comisia primăriei, în război cu actorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Fătu şi comisia primăriei, în război cu actorii

  Mai mulţi actori şi regizori importanţi, printre care Maia Morgenstern, Marius Manole, Mihai Călin, Gianina Cărbunariu, reclamă incompetenţa comisiei de cultură care va cerceta starea teatrelor bucureştene, constestându-l şi pe consilierul Gabriel Fătu, care s-ar fi antepronunţat în cazul Teatrului Odeon, condus de Dorina Lazăr.

 • Adrian Naidin cântă “Pân’ la rai”, pe scena Teatrului Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Naidin cântă “Pân’ la rai”, pe scena Teatrului Odeon

  “Pân’ la rai”, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, va fi prezentat vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti.

 • Tabuuri şi clişee, sub lupă la Teatrul Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tabuuri şi clişee, sub lupă la Teatrul Odeon

  Pe 2, 3 şi 8 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Odeon vor avea loc primele reprezentaţii ale producţiei „Family Affairs” de Rosa Liksom, în regia lui Radu Afrim. Acesta este primul spectacol nou al stagiunii la cunoscutul teatru bucureştean.

 • Alexandru
Tomescu şi vioara Stradivarius, la Teatrul Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, la Teatrul Odeon

  Violonistul Alexandru Tomescu va cânta în această seară pe scenă Sălii Majestic a Teatrului Odeon, unde, începând cu ora 18.30, va avea loc un concert caritabil intitulat „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit”

 • La Ateneul Român, la Teatrul Odeon, muzica de cameră biruie canicula estivală!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Ateneul Român, la Teatrul Odeon, muzica de cameră biruie canicula estivală!

  De la nivelul senectuţii celei înalte, maestrul Valentin Gheorghiu găseşte resurse realmente mobilizatoare pentru a se întâlni – la Atheneul Român, cu câţiva dintre tinerii noştri muzicieni, cu violonista Simina Croitoru, cu violoncelistul Ştefan Cazacu, de asemenea cu pianista Roxana Gheorghiu (FOTO stânga) cu care compune un dinamic cuplu pianistic.

 • Muzică bună la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică bună la Bucureşti

  Întâmplarea a făcut ca, exact în aceeaşi perioadă – 9-12 iulie – să se desfăşoare două festivaluri internaţionale de factură camerală, unul de muzică veche, ajuns acum la ediţia XXXV, derulat la Miercurea Ciuc dar, poate pentru prima oară, cu „reverberaţii” şi la Bucureşti, celălalt aflat la prima ediţie, găzduit de Teatrul „Odeon” sub genericul „Marile serate muzicale ale Bucureştiului”.

 • Travestiul şi specificul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Travestiul şi specificul naţional

  Am revăzut cu ocazia unui festival estival de teatru plin de bune intenţii  culturale – cel buzoian – un spectacol longeviv al Teatrului Odeon care, după cum se observă, îşi păstrează nu numai calitatea artistică, dar şi actualitatea de fond.

 • EUROPAfest sau ce e muzica de calitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EUROPAfest sau ce e muzica de calitate

  Gala EUROPAfest, un eveniment care aduce la Bucureşti între 14 şi 23 mai, peste 300 de artişti din 45 de ţări, se va desfăşura la Teatrul Odeon, în ultima seară a festivalului, sâmbătă, 23 mai, la ora 19.00, la Sala Majestic.

 • Nichita Stănescu, omagiat la Teatrul Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nichita Stănescu, omagiat la Teatrul Odeon

  O ediţie specială a Serilor de poezie şi muzică, dedicată poetului Nichita Stănescu, de la a cărui naştere se împlinesc 82 de ani, va avea loc pe 31 martie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti.

 • Pe 8 martie, Florin Iaru şi Ioan Es. Pop citesc literatură dedicată femeii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe 8 martie, Florin Iaru şi Ioan Es. Pop citesc literatură dedicată femeii

  Florin Iaru, Ioan Es. Pop şi Ion Mureşan se numără printre scriitorii care vor citi, duminică, de la ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti, pagini literare dedicate femeii, într-o ediţie specială a Serilor de poezie şi muzică organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române.

 • De la New York la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la New York la Bucureşti

  În 1999 pianistul Lucian Ban părăsea România, pentru că era hotărât să se afirme ca muzician de jazz nu în altă parte decât în oraṣul care fie te înalṭă, fie te scufundă definitiv.

 • Manifestul unei generaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifestul unei generaţii

  Ideea de a-i aduna într-o distribuţie şi de a-i vedea într-un spectacol altfel, în genul musicalului cu care şcoala îi familiarizează mai puţin pe unii dintre cei mai reprezentativi şi promiţători actori din tânăra generaţie mi se pare a fi unul dintre cele mai serioase atuuri ale celei de-a XXIV ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.