Stiri despre teatrul national radu stanca

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. Două spectacole în regia lui Silviu
Purcărete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Două spectacole în regia lui Silviu Purcărete

  Astăzi, comentez două spectacole de comedie în regia lui Silviu Purcărete. Cel cu ‘’D-ale carnavalului » de la Teatrul Naţional ‘’Radu Stanca » din Sibiu şi cel cu Pălăria florentină de la Teatrul Naţional ‘’Vasile Alecsandri » din Iaşi.

 • George Banu, aniversat la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, aniversat la Paris

  Cunoscutul critic de teatru român George Banu, care a împlinit anul acesta vârsta de 75 de ani, a fost celebrat la Paris, pe 19 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în Franţa.

 • Două reprezentanţii cu „Faust“, în memoria lui Ilie Gheorghe la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două reprezentanţii cu „Faust“, în memoria lui Ilie Gheorghe la Sibiu

  Cele două reprezentaţii „Faust”, din 30 aprilie şi 1 mai, de la Teatrul Naţional "Radu Stanca", vor fi "prinosul şi omagiul artiştilor şi publicului faţă de Ilie Gheorghe, cel care, vreme de aproape 10 ani, l-a întruchipat pe Faust în România şi în lume". În aprilie 2017, după ce se îmbolnăvise, Ilie Gheorghe a fost înlocuit cu Miklos Bacs în distribuţia spectacolului. Ilie Gheorghe a murit sâmbătă noaptea, la 77 de ani, în spital, la Craiova.

 • Hedda Gabler Show
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hedda Gabler Show

  Ca un făcut, de fiecare dată când văd o nouă versiune scenică a piesei „Hedda Gabler“ mă întorc cu gândul la superba montare din anul 2012 a lui Andrei Şerban şi la “Scrisoarea” pe care marele regizor i-a adresat-o lui Henrik Ibsen.

 • Brecht,
într-un spectacol-studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brecht, într-un spectacol-studiu

  „Omul cel bun din Sîciuan“, de la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, a fost, iniţial, o producţie a Secţiei de Teatru de la Facultatea de Litere şi Arte a Universităţii sibiene. Regizoarea Anca Bradu, cadru didactic la respectiva facultate, nu şi-a dorit punerea în scenă a întregului text al piesei, nu şi-a fixat drept obiectiv o reprezentare  strict riguroasă a atât de dificilei scrieri a lui Bertolt Brecht.

 • De public,
dar nu de mântuială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De public, dar nu de mântuială

  Istoria a consemnat povestea celebrului mausoleu de la Taj Mahal construit în statul Agra din India ca urmare a unui înalt ordin al împăratului Shaj Jahan. Cu gândul de a-i servi drept mausoleu celei mai iubite dintre soţiile sale, Mumtaz Mahal. 20 000 de muncitori au lucrat la respectiva construcţie, una colosală, socotită a face parte dintre cele 7 minuni ale Lumii, preţ de mai bine de 20 de ani.

 • Roboţii
faţă în faţă cu ultimul om
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţii faţă în faţă cu ultimul om

  Oricine ar avea curiozitatea de a cerceta colecţia mai vechii reviste “Teatrul” va fi, cu siguranţă, surprins de prezenţa în sumar a unei rubrici ce se chema „Cronica cronicii teatrale”. Surprins nu doar de aciditatea observaţiilor conţinute ăn textele semnate cu pseudonimul” Myosotis”, ci şi că cineva se gândise în anii 80 ai secolului trecut la crearea unui spaţiu editorial anume dedicat reflecţiei asupra comentariului teatral.

 • Iohannis, la Sibiu: Îmi exprim speranţa că frontierele de tot felul care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punţi ale culturii, libertăţii şi toleranţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, la Sibiu: Îmi exprim speranţa că frontierele de tot felul care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punţi ale culturii, libertăţii şi toleranţei

  Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, cu ocazia decorării directorului Teatrului Naţional „Radu Stanca“ şi a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette, că parteneriatul dintre Sibiu şi Luxemburg rămâne un exemplu pentru ceea ce înseamnă spiritul european, şeful statului exprimându-şi speranţa că „frontierele care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punţi ale culturii, ale libertăţii şi ale toleranţei“

 • Teatrul laborator al lui Robert Wilson. „Prelegere despre nimic“, în deschiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul laborator al lui Robert Wilson. „Prelegere despre nimic“, în deschiderea Festivalului de Teatru de la Sibiu

  În cadrul spectacolului "Prelegere despre nimic", prezentat vineri seară, în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie), celebrul regizor american a adus un text al compozitorului revoluţionar John Cage. Wilson a interpretat „Prelegere despre nimic”, unul dintre cele mai importante opere ale literaturii experimentale din secolul XX.

 • Jurnal
de premiere sibiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere sibiene

  Comentez azi două premiere sibiene. Ambele girate de Teatrul Naţional Radu Stanca, realizate în colaborare cu Departamentul de Artă Teatrală de la Facultatea de Litere şi Arte de la Universitatea Lucian Blaga. Având, în consecinţă, distribuţii eminamente tinere.

 • Despre
cuvinte şi despre integrare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cuvinte şi despre integrare

  Spectacolul începe cu o defilare, ca la marile show-uri, cinematografice sau de modă, a performerilor. Preţ de câteva minute se perindă pe un imens covor roşu, fără să spună un cuvânt, Emöke Boldiszár, Daniel Bucher, Ofelia Popii, Valentin Späth, Marius Turdeanu. Actori ai celor două Secţii - Română şi Germană - ale Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu.

 • Premierele de la Sibiu din 2017. Spectacole regizate de Charles Muller, Armis Petras, Gianiana Cărbunariu şi Radu Nica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierele de la Sibiu din 2017. Spectacole regizate de Charles Muller, Armis Petras, Gianiana Cărbunariu şi Radu Nica

  „Scene dintr-o căsnicie“, de Ingmar Bergman, în regia lui Charles Muller, „Rug“, după un roman de György Dragomán, în regia lui Armin Petras, „Woyzeck“, de Georg Büchner, în regia lui Alexa Visarion, dar şi spectacole de Gianina Cărbunariu şi Radu Nica vor fi printre premierele din 2017 care vor avea loc  la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.

 • Neil LaBute - Trei piese scurte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neil LaBute - Trei piese scurte

  Spectacolul intitulat Sărbători fericite de la Secţia română a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, în a cărui economie regăsim trei piese scurte, nu reprezintă prima întâlnire a regizorului Cristi Juncu cu literatura dramatică scrisă de Neil LaBute.

 • Fetiţele-Margarete răspund acuzaţiilor de abuz. Ce a însemnat „Faust“ pentru ele? O experienţă fabuloasă, şansa întâlnirii  şi formării lângă nişte artişti extraordinari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fetiţele-Margarete răspund acuzaţiilor de abuz. Ce a însemnat „Faust“ pentru ele? O experienţă fabuloasă, şansa întâlnirii  şi formării lângă nişte artişti extraordinari

  Fetiţele care o interpretează pe Margareta, în spectacolul „Faust“, au fost de-a lungul anilor protejate sub toate aspectele legale şi juridice. Teatrul Naţional „Radu Stanca“ şi directorul Constantin Chiriac răspund acuzaţiilor aduse de psihologul Mihai Copăceanu. Adevarul.ro publică mărturii emoţionate ale unor fetiţe care au interpretat-o pe Margareta, în spectacolul-brand cultural, jucat şi pe scene importante din lume.

 • Părinţi fără copii, copii fără părinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinţi fără copii, copii fără părinţi

  Dramaturgul catalan Juan Mirό, îndrăgostit din câte se pare nu doar de literatura dramatică, ci şi de fabulele care compun, o ştim de la clasicul La Fontaine încoace, „une comédie en cent actes divers et dont la scѐne est l’Univers“, a scris o trilogie urbană a cărei acţiune e plasată în Barcelona anilor ’50.

 • Matei Vişniec, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Vişniec, altfel

  Din „Nota autorului” publicată îndată după textul piesei „De ce Hecuba”, piesă integrată volumului „Omul din care a fost extirpat răul” (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2014) aflăm că e vorba despre ceea ce se cheamă „un text comisionat.”

 • Libertate şi puşcărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libertate şi puşcărie

  Peter Weiss a scris „Persecutarea şi asasinarea lui Jean-Paul Marat, reprezentată de grupul de teatru al Ospiciului din Charenton sub conducerea domnului Marat” la începutul anilor 60 ai secolului trecut.

 • Faust-prototip al omului. Faust-om european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust-prototip al omului. Faust-om european

  1.Magnificul Faust, copleşitorul, inegalabilul spectacol al Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu a avut premiera la data de 20 septembrie 2007.

 • FAUST revine pe scena de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FAUST revine pe scena de la Sibiu

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 16 martie, ora 19:00, prima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

 • 11 premiere în 2014, la Teatrul Naţional Radu Stanca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  11 premiere în 2014, la Teatrul Naţional Radu Stanca

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu continuă seria spectacolelor montate de mari regizori români şi europeni printr-un program ce îşi propune să aducă până la finalul acestui an cel puţin încă 11 premiere.

Modifică Setările