Stiri despre teatrul national mihai eminescu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premiere la Timişoara şi la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Timişoara şi la Oradea

  Comentez, în cele ce urmează, două recente premiere. Prima de la Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Timişoara, cea de-a doua de la Teatrul Regina Maria din Oradea. Ambele pe texte ale unor scriitori de limbă franceză, şi prima, şi a doua aspirând la condiţia de meditaţie asupra unor subiecte de maximă actualitate.

 • Unde sunt relaţiile, unde e teatrul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde sunt relaţiile, unde e teatrul?

  „Closer” (Ispita) a fost mai întâi o piesă de teatru datorată britanicului Patrick Marber, dramaturg cunoscut publicului românesc şi graţie unei alte scrieri ale sale, Don Juan in Soho, montată în 2007 de Andrei Şerban la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

 • Spectacol
furtunos despre dragoste, familie şi destăinuiri: „Filumena
Marturano sau divorţ în stil italian”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol furtunos despre dragoste, familie şi destăinuiri: „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian”

  Într-un decor somptuos, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” actorii Petru Hadârcă şi Silvia Luca dau viaţă personajelor lor, Domenico Soriano şi Filumena Marturano. El, trecut de 50 de ani şi foarte bogat, iar ea, amanta care i-a stat alături timp de 25 de ani. Într-o zi se căsătoresc, iar ceea ce urmează depăşeşte imaginaţia spectatorului.

 • Un tango más
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tango más

  Enciclopediile muzicale ne înştiinţează că „Maria de Buenos Aires” ar fi cea mai amplă şi mai complexă dintre multele creaţii ale compozitorului Astor Piazzola.

 • Un
spectacol de actori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol de actori

  Nimeni nu mai vrea premiile UNITER, dar toată lumea şi le doreşte. Numai aşa se explică de ce aproape că nu există discuţie ceva mai îndelungată între doi oameni de teatru - la o cafea, la un pahar de vin sau la o bere (aici particulele un, respectiv o sunt, indubitabil, articole nehotărâte şi nicidecum numerale) - în cursul căreia să nu se discute despre respectivele premii.

 • Forever Young
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forever Young

  Cândva, prin anii 70-80 ai secolului trecut, o seamă de cercetători, mai cu seamă francezi, dedaţi la plăcerile semioticii şi la cele ale pragmaticii s-au gândit că ar fi cum nu se poate mai potrivit să se încerce o profesionalizare a comentariului spectacolului teatral. O scoatere a acestuia de sub influenţa atotstăpânitoare a impresionismului, lucru socotit posibil prin recursul la concepte şi la „tehnicizare”.

 • Inexplicabilul rău din oamenii cumsecade
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inexplicabilul rău din oamenii cumsecade

  Neil LaBute, nume cu mare căutare în lumea teatrului şi filmului american, a intrat în circuitul teatral românesc, dacă nu mă înşel, în 2003- 2004, atunci când Vlad Massaci a înscenat la Teatrul Act şi la Teatrul Fără Frontiere un text ce se cheamă Latterday Plays, text pe care traducătorii, actriţa Mihaela Sârbu şi regizorul Vlad Massaci, au preferat să-l joace  sub titlul Bash-O trilogie contemporană.

 • Ritmurile de jazz inundă Chişinăul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ritmurile de jazz inundă Chişinăul

  Dacă nu te-ai decis unde să mergi în acest weekend, cluburile, sălile de concerte şi teatrele vin cu o mulţime de oferte ademenitoare. Poţi alege între un show de jazz, premieră absolută pentru ţara noastră, muzică bună la tobe sau acordeon, combinată petreceri incendiare, sau tradiționalele spectacole de teatru.

 • Unde mai mergem astăzi la teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde mai mergem astăzi la teatru

  Dacă nu ai mai apucat să mergi la vreun spectacol în ultima vreme, duminica estea cea mai bună zi pentru o piesă bună. Vezi cu ce oferte vin astăzi sălile de teatru de la noi.

Modifică Setările