Stiri despre teatrul national marin sorescu

  90 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un mai bogat la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un mai bogat la Craiova

  Sunt oameni pe care această pandemie prea lungă şi cu viitor imprevizibil i-a aruncat în depresie. Dar sunt şi oameni pe care perioada de restricţii i-a stimulat să găsească noi modalităţi de a fi împreună. Chiar dacă virtual.

 • Premieră la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din
Craiova: „Outfitul Şearpelui“, un spectacol de Andrea Gavriliu, pe versurile lui Marius Aldea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova: „Outfitul Şearpelui“, un spectacol de Andrea Gavriliu, pe versurile lui Marius Aldea

  Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova anunţă premiera producţiei „Outfitul Şearpelui“, un spectacol „poeticoregrafic“ realizat de Andrea Gavriliu, bazat pe versurile lui Marius Aldea, versuri care iau pulsul vremurilor noastre, a felurilor prin care individul îşi caută utilitatea în lumea constrânsă de presiunile caracteristice fiecărei vârste. Primele reprezentaţii vor avea loc  vineri, 19 iunie, sâmbătă, 20 iunie şi duminică, 21 iunie.

 • Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ lansează proiectul „Naveta culturală“: călătorii la Craiova pentru vizionarea spectacolelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ lansează proiectul „Naveta culturală“: călătorii la Craiova pentru vizionarea spectacolelor

  Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ Craiova vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru din afara Craiovei şi lansează proiectul „Naveta culturală“. În primă fază, publicul ţintă este reprezentat de consumatorii de teatru din Bucureşti, însă în scurt timp „Naveta culturală“ va fi introdusă şi pentru oraşele din regiunea Olteniei (Calafat. Drobeta-Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Jiu etc).

 • Infidelităţi
conjugale în cascadă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infidelităţi conjugale în cascadă

  O imagine cu rol de leit-motiv. Un soţ sau un amant, cu nervii gata-gata să ajungă la capătul puterilor (Cătălin Vieru), se dă de ceasul morţii să afle de la tovarăşa lui de viaţă (Iulia Colan) dacă există vreun motiv anume care face ca relaţia lor să nu mai fie cum se pare că a fost odată.

 • Poveşti
de familie, de cupluri, de vecini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti de familie, de cupluri, de vecini

  Într-un living imens, pe canapele de culori diferite (decoruri - Vanda Maria Sturdza) sunt adunate 15 personaje. Oameni de ambele sexe, de vârste diferite, de felurite profesiuni.

 • Filmul
Pescăruşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul Pescăruşului

  Din cale afară de enigmatică Pescăruşul, prima piesă cu adevărat cehoviană sau cel puţin socotită a fi astfel de exegeţi, din creaţia lui Anton Pavlovici.

 • O reuşită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O reuşită

  Nu ştiu câtor oameni de teatru, în general, şi cu atât mai puţin câtor regizori tineri le mai spune ceva numele lui Răzvan Petrescu în calitate de autor de literatură dramatică.

 • „Profu` de religie”, la FNT 2014. Extrem - contemporan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Profu` de religie”, la FNT 2014. Extrem - contemporan

  Extrem contemporană, dar nu extrem-extrem contemporană e piesa „Profu’ de religie” scrisă de Mihaela Michailov şi montată de Bobi Pricop în versiune scenică şi scenografie proprie la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

 • Regizorul Kincses Elemer revine la Naţional ca scriitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Kincses Elemer revine la Naţional ca scriitor

  Ani la rând, publicul din Bănie i-a aplaudat spectacolele pe care le-a pus în scenă la Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova. Luni, 12 martie, este aşteptat să-i răsfoiască romanul autobiografic „Niciodată“, pe care Elemer îl lansează în foaierul Naţionalului, de la ora 13.00.

 • „Schimb de soţii“, în spectacol la Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Schimb de soţii“, în spectacol la Naţional

  Teatrul „George Ciprian“ din Buzău aduce, în această seară, pe scena Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, o adaptare după piesa „Fii cuminte, Cristofor!“ de Aurel Baranga.

 • Olimpicii Doljului, invitaţi de onoare ai Târgului de carte Gaudeamus Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpicii Doljului, invitaţi de onoare ai Târgului de carte Gaudeamus Craiova

  Cărţile intră în spectacol, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, în perioada 29 februarie - 4 martie 2012, când Caravana Gaudeamus poposeşte la Craiova. În toate aceste zile îşi vor prezenta oferta 60 de edituri româneşti şi străine, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ.

 • „Tartuffe“ de Molière, pe scenă la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tartuffe“ de Molière, pe scenă la Craiova

  Teatrul Marin Sorescu prezintă spectacolul regizat de Kincses Elemer, a cărui premieră a avut loc în toamna anului trecut, în Sala Amza Pellea, în această seară, începând cu ora 18.30.

 • Spectacolul „Chinezii“, amânat din cauza vremii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Chinezii“, amânat din cauza vremii

  Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ a suspendat spectacolul din această seară „din cauza condiţiilor meteo defavorabile care fac imposibilă deplasarea actorilor Teatrului Nottara de la Bucureşti“.

 • Tudor Gheorghe, „rapsod şi lăutar“ la Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Gheorghe, „rapsod şi lăutar“ la Naţional

  Maestrul va urca pe scena Sălii „Amza Pellea“, la Teatrul „Marin Sorescu“, pentru „un spectacol-lecţie despre separarea clară a muzicii lăutăreşti de muzica populară“.

Modifică Setările