Stiri despre teatrul national din cluj-napoca

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online.
Diversitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Diversitate

  Azi, despre trei spectacole de la trei Teatre diferite. “Vremuri de pace” de la Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara,”Biloxi Blues” de la Teatrul “Regina Maria” din Oradea şi ’’Ţiganiada’’ de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca

 • Teatru online. Spectacole de la Naţionalul clujean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Spectacole de la Naţionalul clujean

  În însemnările mele de azi,  împărtăşesc impresii despre două spectacole ale Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. ‘’Florenţa sunt eu », după textul lui Gellu Naum, şi ‘’Idiotul », o adaptare după Dostoievski Ambele transmise on line zilele acestea.

 • O glumă atroce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O glumă atroce

  Fraţii Presniakov, Oleg şi Vladimir, reprezentanţi de mâna întâi ai noii literaturi ruse, una în care nici un personaj nu mai are vreme nici pentru prea multe lacrimi, nici pentru sorbitul unor interminabile ceşti de ceai şi nici pentru îndelungate despărţiri, se numără de mai bine de zece ani şi printre favoriţii scenei româneşti.

 • Emigranţii în noaptea Anului Nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emigranţii în noaptea Anului Nou

  Până la un punct, povestea lui Slawomir Mrožek şi a destinului scenic al piesei sale Emigranţii în Estul european comunizat şi, îndeosebi, în România seamănă cu aceea a lui Ionesco şi a Rinocerilor.Summary

 • Supraevaluarea retoricii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraevaluarea retoricii

  Din notiţa biografică inserată în caietul de sală al montării cu Idiotul, după romanul lui F.M. Dostoievski, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, aflăm că regizoarea lui şi co-autoarea dramatizării (împreună cu Ştefana Pop-Curşeu), daneza Anna Stigsgaard, a studiat preţ de vreo trei ani la Odin Teatret, sub îndrumarea celebrului Eugenio Barba.

Modifică Setările