Stiri despre teatrul national din cluj

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Starea
de veghe, starea de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea de veghe, starea de urgenţă

  Eram student în anul al III-lea sau al IV-lea la Filologia clujeană când au apărut cele trei volume ale romanului „Cel mai iubit dintre pământeni”. Îmi amintesc de parcă ar fi fost astăzi cum scrierea lui Marin Preda a devenit instantaneu, peste noapte, de la o zi la alta, ceva despre care toată lumea vorbea cu insistenţă. Cu asiduitate. Parcă şi cu o anume prudenţă. Cu frica iminenţei unui dezastru. A unui pericol.

 • Pesediştii s-au supărat rău pe actori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pesediştii s-au supărat rău pe actori

  Tare i-au mai înfuriat şi speriat pe mai-marii PSD, pe agramaţii, fonfii, guşaţii, plagiatorii care s-au cocoţat de câţiva ani în fruntea partidului care nu mai are aproape mai nimic în comun cu social-democraţia europeană, protestele actorilor de sâmbăta şi duminica trecută.

 • Crime în
croitorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crime în croitorie

  De vreme ce nimeni nu mai pune demult la îndoială realitatea aserţiunii  potrivit căreia Shakespeare ar fi un autor de gumilastic, nimic nu ar mai trebui nici să ne mire, nici să ne şocheze atunci când îi vedem piesele montate pe scenă

 • Spectacolul şlagăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul şlagăr

  Pe Andrei Măjeri, foarte tânărul regizor al spectacolului cu piesa „Cutia Pandorei“ de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, l-am cunoscut înainte de a-l cunoaşte cu adevărat. Cum altfel decât prin intermediul înşelătorului, făţarnicului şi frivolului Facebook?

 • Livada - o chestiune de proprietate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Livada - o chestiune de proprietate

  În urmă cu aproape doi ani, vedeam pe scena Teatrului Naţional din Cluj un spectacol cu celebra piesă Hamlet, în regia italianului Roberto Bacci şi scenografia compatrioatei lui, Marcia Medina.

 • Cartea de teatru: Andrei Şerban în timp real
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea de teatru: Andrei Şerban în timp real

  La nici trei luni de la publicarea la Nemira, sub egida Academiei itinerante Andrei Şerban a „Cărţii atelierelor”, lucrare impozantă şi extrem de importantă ce documentează workshopurile conduse de marele regizor cu sprijinul Institutului Cultural Român la Plopi (2007), Horezu (2010), Ipoteşti (2011) şi Mogoşoaia (2012), avem bucuria de a citi şi semnala o nouă carte de excepţie.

 • Bufoneria lui Pepelea de la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bufoneria lui Pepelea de la Cluj

  După ce a montat în 2012 „Iaşii în carnaval“, chiar la Teatrul „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, regizorul Alexandru Dabija a pus în scenă „Sânziana şi Pepelea“ la  Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj