Stiri despre teatrul national craiova

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Hektomeron“. Tablă de materii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Hektomeron“. Tablă de materii

  „Probabil cel mai lung spectacol din istorie“, intitulat „Hektomeron“ şi inspirat de opera lui Giovanni Boccaccio (1313-1375), la rândul său inspirat de Marea Ciumă (1347-51), a avut loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova în zilele de 21-22 iunie, de Rusalii şi de „cea mai lungă zi din an“. Reiau aici însemnările făcute în acele zile la Craiova, în „jurnalul“ meu online.

 • Ziua Hektomeron. Cel mai lung şi mai complex spectacol de teatru din istorie se
întâmplă de Rusalii la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Hektomeron. Cel mai lung şi mai complex spectacol de teatru din istorie se întâmplă de Rusalii la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova VIDEO

  Luni, 21 iunie 2021, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova se va desfăşura probabil cel mai lung spectacol de teatru din istorie: ZIUA HEKTOMERON. Data nu a fost aleasă întâmplător, căci pe 21 iunie este solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, numită şi Ziua Soarelui.

 • Teatru online. Un spectacol despre mască
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Un spectacol despre mască

  Până la urmă, despre ce este vorba în piesa ‘’Aşa este (dacă vi se pare) » datorată lui Luigi Pirandello ? Indubitabil, despre viaţă. Despre adevărurile ei care nu sunt niciodată nici sigure, nici definitive, ci etern supuse schimbării. Veşnic relative.

 • Inutilitatea
omului ieşit din termen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inutilitatea omului ieşit din termen

  Odată cu spectacolul “Aias”, realizat pe Scena Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, regizorul Mihai Măniuţiu revine la o mai veche şi, cândva, consistentă preocupare. Aceea a sondării valenţelor pe care le (mai) au în actualitatea noastră post-post-modernă marile texte ale Antichităţii.

 • Elogiul
electricităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elogiul electricităţii

  În primele zece-cincisprezece minute ale spectacolului cu piesa Elefantul din cameră sau The Vibrator Play de Sarah Ruhl, piesă tradusă şi montată de foarte tânărul regizor Dragoş Alexandru Muşoiu pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, am avut acutul sentiment al unei şi stranii, şi confortabile întoarceri în timp.

 • Premiere
craiovene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere craiovene

  Comentez în rândurile următoare două recente premiere ale Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova. Semnate de regizori din generaţii diferite. Care însă probează, cel puţin în situaţia dată, adevărul zicerii corneliene privind relaţia dintre valoare şi numărul anilor.

 • Craiova, capitală a teatrului în luna aprilie. Aici va
avea loc Festivalul Internaţional Shakespeare, care va prezenta trei variante
de „Hamlet“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova, capitală a teatrului în luna aprilie. Aici va avea loc Festivalul Internaţional Shakespeare, care va prezenta trei variante de „Hamlet“

  În luna aprilie, Craiova devine o destinaţie de neratat pentru împătimiţii teatrului. Între 14 şi 21 aprilie va avea loc cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, între 24 şi 27 aprilie cea de-a XV-a ediţie a Premiului Europa pentru Teatru şi între 23 şi 26 aprilie cea de-a XIII-a ediţie a Premiului „Europa Noi Realităţi Teatrale“.

 • Mit şi
contemporaneitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit şi contemporaneitate

  Exploziv, piesa intrată de curând în repertoriul Naţionalului craiovean, înseamnă, neîndoielnic, dovada că nu s-au înşelat deloc cei ce au crezut în înzestrările de scriitor de literatură dramatică ale Elisei Wilk.

 • Iluzii şi improvizaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iluzii şi improvizaţii

  Sandra şi Danny, respectiv Margrette şi Albert sunt două cupluri de octogenari. Au fiecare la activ peste 50 de ani de căsnicie. 50 de ani de iubire, de respect şi de înţelegere. Între cele două cupluri au existat solide relaţii de prietenie. Au existat şi vizite, şi concedii petrecute împreună. Până mai ieri, între cei patru totul a fost perfect. Totul a fost impecabil.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Spargerea", o comedie neagră. Claudiu Bleonţ, în rol de hoţ, alături de tineri artişti, pe scena naţionalului craiovean

  Spectacolul “Spargerea”, care  a avut premiera la jumătatea lunii ianuarie la Teatrul Naţional de la Craiova, este o comedie neagră, după un text al lui Răzvan Petrescu,  montată de regizorul Dragoş Alexandru Muşoiu. În spectacol, personajele (Claudiu Bleonţ interpretează rolul unui hoţ) traversează situaţii grave, tratate în cheie comică, umorul macabru devenind ecoul dramatic al echivocului generalizat.

 • Emil Boroghină a împlinit 75 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Boroghină a împlinit 75 de ani

  Fost director al Teatrului Naţional Craiova, precum şi director al Festivalului International Shakespeare, actorul şi regizorul Emil Boroghină, împlineşte astăzi 75 de ani.

 • VIDEO Nu rataţi azi în FNT!  
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nu rataţi azi în FNT!  "Familia Tót" de la Craiova face senzaţie în Bucureşti

  "Familia Tót", în regia lui Bocsárdi László, producţue a Teatrului Naţional din Craiova, s-a jucat aseară în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Actorii Sorin Leoveanu şi Valer Dellakeza au cucerit publicul la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. A doua reprezentaţie a spectacolului va avea loc astă seară, de la ora 20.00, la aceeaşi sală a Naţionalului.

 • Mănuşa din piele de rinocer á la Robert Wilson
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănuşa din piele de rinocer á la Robert Wilson

  Capete machiate în măşti groase, albe sau gri, răsar din rampă. Replicile se întretaie: „Nu-mi place să aştept!” „Fă un efort de voinţă!” „Incredibil!”. În muzica de uvertură veselă, se insinuează, din când în când, un grohăit de rinoceri. Un personaj face o săritură în faţa cortinei. Un băiat străbate teatral-sprinţar rampa, în paşi de cabaret.

 • PREMIERĂ Robert Wilson, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru americani, montează „Rinocerii“ lui Ionesco la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ Robert Wilson, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru americani, montează „Rinocerii“ lui Ionesco la Craiova

  Regizorul Robert Wilson, care montează pentru prima oară în România, va monta spectacolul “Rinocerii”, de Eugène Ionesco. Premiera va avea loc la Teatrul Naţional Craiova pe 2 iulie. Pe 3, respectiv 4 iulie vor avea loc încă două reprezentaţii, iar spectacolul va fi reluat în luna octombrie. Biletele pentru spectacole se găsesc la agenţia teatrului şi în reţeaua Eventim.

 • Regizorul Peter Schneider vine la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Peter Schneider vine la Craiova

  În perioada 5-7 noiembrie, marele regizor american Peter Schneider va face o vizită la Teatrul Naţional Craiova, la invitaţia directorului Mircea Cornişteanu.

 • Suvenire şi impresii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suvenire şi impresii

  Piaţa Nouă din Craiova se numea astfel dintr-un motiv foarte clar. Trebuia să se deosebească de Piaţa Veche, numită şi Marşeu (o adaptare locală a cuvântului franţuzesc „marché”).

Modifică Setările