Stiri despre teatrul mic

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A murit Carmen Galin. Pe 14 martie, actriţa ar fi împlinit 74 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Carmen Galin. Pe 14 martie, actriţa ar fi împlinit 74 de ani

  Carmen Galin, care a murit vineri seară, a fost căsătorită cu Dan Piţa şi a făcut parte dintre acele prezenţe discrete, posedând un şarm şi o naturaleţe aparte. Născută pe 14 martie 1946, sâmbătă, marea actriţă ar fi împlinit 74 de ani. Angajată a Teatrului Mic în perioada 1975-1990, jucând în peste 25 de filme, artista s-a retras din lumina reflectoarelor în 1995, dedicându-se acţiunilor umanitare.

 • „Vinovat, nevinovat“ sau despre cum se împarte dreptatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vinovat, nevinovat“ sau despre cum se împarte dreptatea

  Teatrul Mic, evacuat pentru consolidarea care pe hârtie a început la jumătate din teatrele bucureştene joacă premiera recentă  la ArCub-ul din str. Gabroveni. Un spaţiu potrivit din fericire dezbaterii la care urmează să asiste cei care aleg să vadă spectacolul Vinovat, nevinovat.

 • Moda thriller-urilor şi pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moda thriller-urilor şi pe scenă

  Amatorilor de adrenalină din vremurile noastre, din ce în ce mai mulţi, ecranul le serveşte de mult filmele aşteptate. Pe scenă piesele cu subiecte horror şi tramă poliţistă au avut şi au şi ele publicul lor, mai ales dacă sunt bine scrise, fiindcă aici nu-i de joacă ! Sigur, una e Agatha Christie, şi alta e să cauţi cu lumânarea vinovaţi presupuşi în piese cu teme moral-politice scrise ca să se vândă mai bine subiectul.

 • INTERVIU FNT Regizorul Dragoş Galgoţiu: „Festivalul Naţional de Teatru ar trebui privit ca un  uriaş spectacol, un theatrum mundi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU FNT Regizorul Dragoş Galgoţiu: „Festivalul Naţional de Teatru ar trebui privit ca un  uriaş spectacol, un theatrum mundi“

  În a doua zi a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), sâmbătă, 19 octombrie, foaierul şi holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin spaţiul organic al expoziţiei dedicate artei şi vieţii unui artist complex şi plin de elaborate viziuni: regizorul Dragoş Galgoţiu. Tot în FNT, Dragoş Galgoţiu a dramatizat spectacolul "Nevermore" după Edgar Allan Poe, care va fi reprezentat pe 23 şi 24 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Mic.

 • Banalitatea
crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banalitatea crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului

  Înainte de a fi critic de teatru, sunt licenţiat în Filologie, având ca primă specializare Limba şi literatura franceză. Din 1981 încoace din asta îmi câştig pâinea. Predau Limba şi literatura franceză.

 • Actoria
la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actoria la putere

  Absolut lăudabilă ideea regizorului Vlad Massaci de a propune destoinicei conduceri a Teatrului Mic introducerea în repertoriu a piesei americanului Tracy Letts Ţinutul din miezul verii. Între paranteze fie spus, Gelu Colceag merită elogiile noastre pentru faptul că din ianuarie încoace, deşi instituţia pe care o conduce de puţină vreme se confruntă cu condiţii de joc nu tocmai favorabile, a izbutit cel puţin trei premiere remarcabile.

 • Câteva
cuvinte despre Olga Tudorache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte despre Olga Tudorache

  A fost mai întâi scotocirea incalificabilă a biografiei şi punerea în faţă a unor secundare detalii de viaţă zbuciumată. Ce nu i-au marcat nici un moment la vedere cariera şi nici celelalte înfăţişări publice. Cu împărtăşirea cărora în piaţă şi pe taraba tabloidă nu cred că Marea Actriţă ar fi fost de acord nici măcar o singură clipă dacă ar mai fi avut puterea, forţa, posibilitatea să reacţioneze.

 • Actorul Eugen
Cristian Motriuc s-a stins din viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Eugen Cristian Motriuc s-a stins din viaţă

  Lumea teatrului este îndoliată. Actorul Eugen Cristian Motriuc, de la Teatrul Mic din Bucureşti, s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani. Anunţul a fost făcut de către colegii săi de la Teatrul Mic.

 • A murit actorul Eugen Cristian Motriuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit actorul Eugen Cristian Motriuc

  Eugen Cristian Motriuc, actor al Teatrului Mic din Bucureşti vreme de trei decenii, a încetat de viaţă. la vârsta de 68 de ani, anunţă reprezentanţii Teatrului Mic.

 • INTERVIU Cristian Iacob, actor: „Dacă Michelangelo putea să facă disecţii la 14 ani, eu nu pot la 16?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Iacob, actor: „Dacă Michelangelo putea să facă disecţii la 14 ani, eu nu pot la 16?“

  Actorul Cristian Iacob (48 de ani) a încercat să treacă Dunărea înot în copilărie şi tot pe-atunci îşi dorea să ajungă bufon la circ. Până la urmă, a devenit actor după ce i-a avut profesori la facultate la Bucureşti pe Adrian Pintea şi pe Olga Tudorache. Nici nu şi-a luat bine diploma de absolvire, că şi-a început cariera la Teatrul Mic, iar mai târziu, l-a cunoscut pe Nicolas Cage la filmările pentru pelicula „Ghost Rider: Demonul răzbunării“

 • Tatiana Ieckel a murit. Mama lui Florin Piersic Jr. avea 84 de ani FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatiana Ieckel a murit. Mama lui Florin Piersic Jr. avea 84 de ani FOTO

  Tatiana Iekel, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti o viaţă întreagă, a murit lasând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru şi film, dar şi imaginea unui om frumos şi discret până în ultima zi a vieţii sale. Teatrul Mic a anuntat, duminică, trecerea în nefiinţă a actriţei.

 • INTERVIU Gheorghe Visu, actor: „Am fost botezat de două ori: şi de părinţi, şi de bunici“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gheorghe Visu, actor: „Am fost botezat de două ori: şi de părinţi, şi de bunici“

  Actorul Gheorghe Visu (65 de ani) a povestit cum, în vremea comunismului, părinţii n-au scos niciun cuvânt despre botezul lui în prezenţa rudelor, ceea ce a dus la repetarea ritualului creştin. A vorbit şi despre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, printre care şi cel din lungmetrajul „Câini“, în urma căruia a obţinut două premii pentru cel mai bun actor, la Festivalul de Film de la Sarajevo şi la Gala Gopo de anul acesta.

 • S-a stins din viaţă actorul Dinu Ianculescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins din viaţă actorul Dinu Ianculescu

  Teatrul Mic anunţă cu regret că s-a stins din viaţă, în 7 februarie, la Frankfurt am Main, Dinu Ianculescu, actor şi poet român, unul din gentlemenii scenei româneşti şi una dintre cele mai cunoscute voci de televiziune din România.

 • Amintiri la o aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintiri la o aniversare

  D.S. Trebuie să vă spun, domnule Arachelian, că, în momentul acela, din lumea mai puţin angajată la nivelul structurii de partid am fost cel mai înjurat om din România! În absolut toate gazetele am fost făcut pulbere - ceauşist, stalinist, titoist, franchist, arafatist, gadafist, se amestecau toate, n-am ratat nici una dintre personalităţile legate de dictatura veacului al XX-lea cu care să nu fi fost asemuit.

 • Amintirea debutului meu la Teatrul Mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintirea debutului meu la Teatrul Mic

  Dinu Săraru: (…) Am început ca administrator, schimbând faţa teatrului. Se puneau geamuri, se schimbau oglinzi, se reparau mesele de machiaj, se puneau mochete, se văruia, s-a făcut o deratizare generală. Şi, mă rog, în primul rând m-am zbătut să înceapă spectacolul la ora 18.00. Nu prea erau spectatori în sală! Am îmbrăcat personalul de sală. Pe urmă mi-am dat seama că era o ură îngrozitoare între actorii care mai rămăseseră în Teatrul Mic.

 • Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“

  Alături de Horaţiu Mălăele, o altă mare actriţă este aniversată pe data 1 august. Născută pe 1 august 1939, la Bucureşti, actriţa Valeria Seciu, care împlineşte 77 de ani, încă reuşeşte să tulbure cu frumuseţea şi sensibilitatea ei. Horaţiu Mălăele povestea: „Într-un interviu am fost întrebat: Ce îţi place mai mult la Octavian Cotescu? Vali Seciu, am răspuns. Minţeam. Un pic“.

 • Interviurile FNT. Dramaturgul şi actorul Radu Iacoban:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT. Dramaturgul şi actorul Radu Iacoban: "Trebuie să oferim publicului poveşti"

  Spectacolul Casa cu pisici, după un text semnat şi montat de Radu Iacoban, se joacă în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pe 24, 26, 28, 29 octombrie, la Teatrul Foarte Mic. Din distribuţie fac parte Emilia Dobrin, Andreea Gramoşteanu, Ilinca Manolache. Spectacolul "The History Boys", unde Radu Iacoban joacă, va fi reprezentat a la Teatrul Excelsior, pe 25 şi pe 31 octombrie.

 • A murit actriţa Oana Ioachim. Avea 48 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit actriţa Oana Ioachim. Avea 48 de ani

  Actriţa Oana Ioachim a murit în dimineaţa zilei de vineri, la vârsta de 48 de ani, informează un comunicat la Teatrului Mic.  Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei din Bucureşti.

 • Gigi Căciuleanu, în căutarea minutului pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigi Căciuleanu, în căutarea minutului pierdut

  Nu prea e clar ce a vrut să facă reputatul dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu în acest nou spectacol al său, „Un minut de dans sau Uf!!!“, prin care şi-a dorit să marcheze împlinirea a 50 de ani de când a urcat prima oară pe scena unui teatru.

 • Un zid al Târgoviştei pentru Dinu Săraru!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un zid al Târgoviştei pentru Dinu Săraru!

  Dinu Săraru a ratat două momente esenţiale ale existenţei sale: unu, că  n-a cerut să fie împuşcat odată cu Ceauşescu, în decembrie 1989, doi, că n-a avut curajul să se împuşte singur, câteva zile mai târziu, când a coborât cu puşca de vânătoare în subsolul casei, pentru a-şi pune capăt zilelor!

 • Cehov şi încălzirea globală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehov şi încălzirea globală

  Din câte combinaţii postmoderne există pe seama lui Cehov n-am auzit de vreo piesă în care să se ajungă până la încălzirea globală.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare

  Prin 2003, primăvara, ambiţionat să înfrumuseţez pajiştea din faţa Navei Amiral a Teatrului românesc, sufocată de parcările vestite sub firma Dali (pe care nu le putusem înlătura, oricât m-am zbătut) şi înaintea începerii lucrului la reîntinerirea faţadei iniţiale, Horia Maicu, a Naţionalului, poveste imaginată pe planşeta arhitectului Belea din echipa din urmă cu decenii (vezi imaginea de azi),

 • Gigi
Căciuleanu pune în scenă „fabriKa”, la Teatrul Mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigi Căciuleanu pune în scenă „fabriKa”, la Teatrul Mic

  Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români, coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o nouă premieră, la Teatrul Mic din Bucureşti. Spectacolul „fabriKa” va fi prezentat publicului, pe 22 şi 23 aprilie, de la ora 20.00.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: „Cine dracu’ te-a pus să te duci cu spectacolul la Craiova?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: „Cine dracu’ te-a pus să te duci cu spectacolul la Craiova?“

  Dinu Săraru: Personajul cu care mă întâlnisem la Capşa în primăvara anului 1989 şi care îmi propusese să las totul baltă la Teatrul Mic să se părăginească şi să moară încet ca ţara, era şi actor şi regizor. El era mesagerul şi-mi spunea: „Uite, eu îţi organizez o întâlnire cu Beligan. Mata te-ai certat cu el. Apoi te-ai împăcat."

 • Fals jurnal de ieri şi de azi. Amintiri primăvăratice (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi. Amintiri primăvăratice (1)

  Mă sună mai deunăzi o Doamnă Barton – nume care m-a făcut să tresar – şi mă invită la Naţional la o întâlnire dedicată Elvirei Godeanu, celebra interpretă, printre alte roluri mari, care au făcut-o vestită, a Coanei Joiţica din Scrisoarea pierdută în regia lui Sică Alexandrescu –

Modifică Setările