Stiri despre teatrul marin sorescu

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Hektomeron“. Tablă de materii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Hektomeron“. Tablă de materii

  „Probabil cel mai lung spectacol din istorie“, intitulat „Hektomeron“ şi inspirat de opera lui Giovanni Boccaccio (1313-1375), la rândul său inspirat de Marea Ciumă (1347-51), a avut loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova în zilele de 21-22 iunie, de Rusalii şi de „cea mai lungă zi din an“. Reiau aici însemnările făcute în acele zile la Craiova, în „jurnalul“ meu online.

 • Teatrul Naţional Craiova a aniversat 170 de existenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional Craiova a aniversat 170 de existenţă

  Teatrul Naţional „Marin Sorescu” a sărbătorit pe 29 iunie, 170 de ani de când o mână de entuziaşti s-au reunit la Craiova pentru a fonda o instituţie care a străbătut veacurile (XIX, XX şi XXI): Costache Garagiali, Costache Mihăileanu, C. Serghie.

 • Bobi Pricop, regizor: „Cred că acum ni se anunţă sfârşitul lumii, într-un
fel sau altul, în fiecare zi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bobi Pricop, regizor: „Cred că acum ni se anunţă sfârşitul lumii, într-un fel sau altul, în fiecare zi“

  Regizorul Bobi Pricop este unul dintre cei mai reprezentativi creatori de teatru din tânăra generaţie. Spectacolele lui îmbină texte inteligente şi pline de emoţie cu tehnologii inovatoare. Cel mai recent spectacol al său este «Radio», pe un text scris în stil alert, americănesc, de Eric Bogosian, montat la Teatrul Naţional «Marin Sorescu» din Craiova.

 • Ion Caramitru, la Festivalul Shakespeare: „E o ruşine ce se întâmplă acum în cultura română. E un coşmar pe care îl trăim“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru, la Festivalul Shakespeare: „E o ruşine ce se întâmplă acum în cultura română. E un coşmar pe care îl trăim“

  Ion Caramitru, care a fost premiat sâmbătă seară la Craiova, la închiderea Festivalului Shakespeare, a declarat, pe scenă, în faţa unei săli arhipline cu invitaţi români şi străini, că e o ruşine "ce se întâmplă acum în cultura română, e un coşmar pe care îl trăim de patru luni şi jumătate", referindu-se la ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

 • Mit şi
contemporaneitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit şi contemporaneitate

  Exploziv, piesa intrată de curând în repertoriul Naţionalului craiovean, înseamnă, neîndoielnic, dovada că nu s-au înşelat deloc cei ce au crezut în înzestrările de scriitor de literatură dramatică ale Elisei Wilk.

 • Iluzii şi improvizaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iluzii şi improvizaţii

  Sandra şi Danny, respectiv Margrette şi Albert sunt două cupluri de octogenari. Au fiecare la activ peste 50 de ani de căsnicie. 50 de ani de iubire, de respect şi de înţelegere. Între cele două cupluri au existat solide relaţii de prietenie. Au existat şi vizite, şi concedii petrecute împreună. Până mai ieri, între cei patru totul a fost perfect. Totul a fost impecabil.

 • Ioan Holender va participa la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan Holender va participa la "Întâlnirile SpectActor" de la Craiova

  Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu", va participa, pe 6 septembrie, la cea de-a 33-a ediţie a "Întâlnirilor SpectActor", un proiect iniţiat în anul 2009 la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

 • Craiova: Dramă, astă-seară la Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Dramă, astă-seară la Naţional

  Spectatorii teatrului Marin Sorescu au parte diseară de două ore şi jumătate alături de „Romeo şi Julieta“, roluri intepretate de actorii Cătălin Băicuş şi Clara Vulpe.

 • Craiova: Constantin Cicort, olteanul din „Inimă de ţigan“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Constantin Cicort, olteanul din „Inimă de ţigan“

  Spune despre sine că este „un actor poznaş al scenei şi serialelor TV“. De 20 ani este aplaudat de spectatorii Teatrului Naţional Marin Sorescu, iar din 2007  urmărit de români pe micul ecran în producţiile „Inimă de ţigan“, „Regina“ şi „Aniela“.

Modifică Setările