Stiri despre teatrul maghiar de stat din cluj

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reabilitarea vodevilului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reabilitarea vodevilului

  În decursul celor deja mai mult de patru luni de când România, asemenea altor multor ţări de pe întreg Globul, se confruntă cu pandemia provocată de COVID-19, un virus căruia nu prea sunt semne că savanţii îi vor găsi foarte curând antidotul, m-am numărat printre spectatorii fideli ai reprezentaţiilor difuzate online de felurite Teatre.

 • Teatru online. Marea dramaturgie românească pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Marea dramaturgie românească pe scenă

  Astăzi, cronici la spectacolele cu  ‘’O scrisoare pierdută ‘’ ,pus în scenă de Tompa Gábor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi ‘’Ultima oră de Mihail Sebastian ’’, regizat de Anca Ovanez-Doroşenco la Teatrul Naţional din Bucureşti.

 • Teatru
online. Flacăra mistuitoare, dincolo de moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Flacăra mistuitoare, dincolo de moarte

  Deloc uşor de urmărit înregistrarea online a spectacolului intitulat “Flacăra albă, flacăra neagră”, pus în scenă în cursul anului 2002 de regizorul David Zinder la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Deloc uşor, din cel puţin două motive.

 • Excelenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excelenţe

  Absolut notabil din multiple puncte de vedere, începând cu calitatea şi (pe mai departe) îndrăzneala opţiunii repertoriale şi continuând cu originalitatea şi curajul viziunii regizorale, vizibil şi programatic necantonată în cadrele stricte ale esteticii expresioniste al căruia exponent de seamă a fost Frank Wedekind, mi se pare a fi spectacolul cu piesa „Lulu” de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

 • Şi stanislavskianism, şi brechtianism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi stanislavskianism, şi brechtianism

  Exegeţii de literatură dramatică apreciază că Tennessee Williams ar fi scriitorul a cărui creaţie ilustrează cel mai bine tipul modern de piesă cehoviană. Ceea ce în limba engleză se denumeşte prin sintagma „the Mood Play”.

 • Spectacole
la Festivalul Interferenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole la Festivalul Interferenţe

  Revin în însemnările mele de astăzi cu însemnări asupra spectacolelor văzute sub auspiciile Festivalului Internaţional Interferenţe de la Cluj-Napoca.

 • „Domnişoara Julie“ se întoarce la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Domnişoara Julie“ se întoarce la Cluj

  Spectacolul „Domnişoara Julie“, de August Strindberg, în regia lui Felix Alexa, revine în stagiunea 2015/2016, în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Primul spectacol este programat joi, 4 februarie, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului, iar următorul se va juca duminică, 14 februarie.

 • PREMIERA „Vizita bătrânei doamne“, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERA „Vizita bătrânei doamne“, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

  În prima săptămână a anului 2015, Teatrul Maghiar de Stat Cluj îşi deschide porţile cu premiera spectacolului "Vizita bătrânei doamne", de Freidrich Dűrrenmatt, în regia lui Gábor Tompa. Decorul este semnat de Helmut Stürmer, costumele sunt realizate de Carmencita Brojboiu, muzica îi aparţine lui Vasile Şirli, iar dramaturgia este a lui András Visky.

 • Trei nominalizări, trei premii UNITER pentru „Hedda Gabler“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei nominalizări, trei premii UNITER pentru „Hedda Gabler“

  Desemnată "Cea mai bună actriţă în rol principal" pentru rolul Hedda Gabler de  la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Imola Kézdi vorbeşte despre profesionalismul colegilor ei, premiaţi cu încă două trofee UNITER, pentru roluri secundare în spectacolul lui Andrei Şerban.

 • CRONICĂ DE TEATRU: Teatru în direct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU: Teatru în direct

  La Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cunoscutul regizor american Robert Woodruff pune în scenă spectacolul „Aniversarea“, amestecând filmul şi teatrul.

 • Artişti din România la Festivalul de la Avignon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artişti din România la Festivalul de la Avignon

  Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, coregraful Eduard Gabia şi actorul Eugen Jebeleanu participă la ediţia 2011 a prestigiosului eveniment, care începe mâine. Spectacolele „Ruins True“, „How to Become Invisible“ şi „Microfictions” vor avea mai multe reprezentaţii la festivalul internaţional de teatru găzduit de Cetatea Papilor între 6 şi 26 iulie.

Modifică Setările