Stiri despre teatrul excelsior

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatrul Excelsior a împlinit  30 de ani de activitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Excelsior a împlinit  30 de ani de activitate

  Pe 1 aprilie Teatrul Excelsior a împlinit 30 de ani de existenţă şi de activitate dedicată publicului tânăr. Au trecut trei decenii de când fondatorul său, Ion Lucian, punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor '90, părea aproape himeric – acela de a construi un teatru pentru tineri.

 • Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior

  În secţiunea Mozartweek in Residence, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior, are loc  reprezentaţia Scrisori şi muzică (Briefe & Music), cu extrase din corespondenţa dintre Leopold şi Wolfgang Amadeus Mozart (1779 – 1782). Scrisorile schimbate între Mozart şi tatăl său, Leopold Mozart vor fi cadrul în care Rolando Villazón va asigura lectura. Îşi vor da concursul violonistul Emmanuel Tjeknavorian şi pianistul Maximilian Kromer.

 • Final de stagiune la Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de stagiune la Excelsior

  Teatrul Excelsior a încheiat o stagiune prolifică, cu spectacolele  "Arlecchino şi pierdutele iubiri după o canava" de Flaminio Scala, "Năpasta| de I.L. Caragiale, "Turandot" şi "Băiatul cu şosete roz", spectacol realizat pe baza textului câştigător al celei de-a IV-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama.

 • Teatrul Excelsior, în Cartea Recordurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Excelsior, în Cartea Recordurilor

  La finalul anului trecut, Excelsior a devenit primul teatru din România care a obţinut un titlu în Cartea Recordurilor. Distincţia a fost acordată pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă” – producţia-eveniment organizată de Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

 • Soma, fum şi
depersonalizare în minunata lume nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soma, fum şi depersonalizare în minunata lume nouă

  În oferta de spectacole a celei de-a patra ediţii a „TeenFest“-ului bucureştean au figurat două producţii al căror suport literar este reprezentat de ceea ce, în vremea tinereţii mele, se numea literatura de anticipaţie sau, încă şi mai la îndemână, literatura S.F.

 • La Teen Fest 2018, zece zile pline de teatru de bună
calitate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Teen Fest 2018, zece zile pline de teatru de bună calitate!

  În urmă cu exact un an, atunci când scriam cronica celei de-a treia ediţii a „Teen Fest“, festival organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul „Excelsior“ mă întrebam ce fel de teatru vor adolescenţii şi dacă cele zece zile de festival au răspuns exigenţelor adolescenţilor. Răspunsul era afirmativ, aşa cum nutresc convingerea că s-ar cuveni să sune şi răspunsul referitor la ediţia din anul 2018.

 • Bucuria muzicalului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucuria muzicalului

  Una dintre cele mai dragi, dar şi mai repetate lecturi din vremea adolescenţei mele - şi trebuie să admit că mi s-a întîmplat să revin adesea la cartea respectivă, chiar şi după ce depăşisem de multă vreme respectiva vârstă - a fost Cişmigiu&comp, scrisă de Grigore Popescu-Băjenaru.

 • Emoji – pictograma, spectacolul şi filmul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoji – pictograma, spectacolul şi filmul

  Au devenit atât de populare încât le-a fost rezervată o zi internaţională, 17 iulie. Sunt folosite în întreaga lume, iar în 2016 le-a fost consacrată o primă conferinţă internaţională. La San Francisco. Oxford Dictionaries a declarat „cuvântul anului“ pictograma „zâmbăreaţa cu lacrimi“. În 2015.

 • Şase actriţe minunate într-o piesă porcoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase actriţe minunate într-o piesă porcoasă

  Nu sunt o pudibondă, dar nici nu-mi place să aud la teatru exprimări golăneşti, greţoase de-a dreptul, chiar când au aerul că parodiază. Mi s-a întâmplat aseară la premiera Teatrului Excelsior cu „Our Ladies of Perpetual Succour” (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare), traducere şi adaptare de Carmen Stanciu - un spectacol destinat adolescenţilor 16 + din zona libertăţii sexuale pe care o clamează generaţia new age.

 • Raeţchi (PNL) îi cere lui Firea demiterea directorului Teatrului Excelsior: În caz contrar, sunteţi complice la cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raeţchi (PNL) îi cere lui Firea demiterea directorului Teatrului Excelsior: În caz contrar, sunteţi complice la cenzură

  Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi cere primarului general Gabriela Firea să îl demită pe directorul Teatrului Excelsior din cauza incidentului provocat de evenimentul DoR, afirmând că, în caz contrar, ea este "complice" la un act de cenzură. Raeţchi aminteşte că la acest teatru s-au lansat şi candidaţii PSD la alegerile parlamentare, însă acum refuză evenimente artistice pe motiv că ar fi "politice".

 • Gabriela Firea cere explicaţii conducerii Teatrului Excelsior despre anularea evenimentului DoR şi anunţă măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriela Firea cere explicaţii conducerii Teatrului Excelsior despre anularea evenimentului DoR şi anunţă măsuri pentru ca situaţia să nu se mai repete

  Primarul general Gabriela Firea a cerut explicaţii conducerii Teatrului Excelsior despre anularea evenimentului organizat de publicaţia Decât o Revistă (DoR) din cauza unui film cu imagini din timpul protestelor din Capitală şi spune că va lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

 • Imaginile de la proteste au dus la amânarea unui eveniment „DoR“. Teatrul Excelsior, administrat de PMB, acuzat de cenzură. Reacţia conducerii teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imaginile de la proteste au dus la amânarea unui eveniment „DoR“. Teatrul Excelsior, administrat de PMB, acuzat de cenzură. Reacţia conducerii teatrului

  Un eveniment al „Decât o Revistă“ a fost amânat, după ce Teatrul Excelsior a decis că un film - un montaj cu fotografii realizate în timpul protestelor din Capitală, care urma să fie prezentat joi seară - este nepotrivit, pentru că ”frizează sfera politică faţă de care noi trebuie să ne păstrăm echidistanţi”, fapt ce a dus la decizia publicaţiei de a încheia colaborarea cu instituţia publică.

 • Jurnal de
premiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere

  Decontez în însemnările mele de azi nişte datorii. Consemnez două dintre premierele stagiunii trecute. Cu bucuria că ele se regăsesc şi în oferta noului sezon teatral şi cu speranţa că îmi veţi urma sfatul de a nu rata două spectacole bune.

 • INTERVIU Actriţa Lamia Beligan: „M-am reinventat ca să fiu Vivien Leigh“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Actriţa Lamia Beligan: „M-am reinventat ca să fiu Vivien Leigh“

  Actriţa Lamia Beligan, care a o întruchipează pe celebra protagonistă din filmul „Pe aripile vântului“, în spectacolul „Vivien Leigh – Ultima conferinţă de presă“, pus în scenă de regizoarea Liana Ceterchi şi jucat la Teatrul Excelsior, spune că Hollywood-ul încearcă, după mai bine de 80 de ani, să găsească o altă Scarlett, dar nu reuşeşte, pentru că actriţa Vivien Leigh rămâne inegalabilă.

 • A murit Paula Sorescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Paula Sorescu

  Actriţa Paula Sorescu-Lucian, soţia regretatului Ion Lucian, s-a stins din viaţă, joi, la vârsta de 69 de ani,aceasta fiind societar de onoare şi membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soţul ei, cunoscută pentru rolurile sale din teatrul pentru copii, dar şi din teatrul şi filmul românesc.

 • Excelsior Teen –Fest – o primă ediţie de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excelsior Teen –Fest – o primă ediţie de succes

  Bogată şi extrem de variată oferta festivalieră a toamnei teatrale. Atât de bogată încât nu doar că a generat o neaşteptată şi lăudabilă concurenţă, ci şi nemulţumiri mai curând de imagine şi de ifose decât reale în rândul acelor critici de teatru care încă mai cred că festivalurile s-ar face pentru ei.

 • Ani de liceu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ani de liceu

  Ce aş spune, dacă nu aş fi şi critic de teatru despre „The History Boys“. Poveşti cu parfum de liceu, spectacolul Teatrului „Excelsior” din Bucureşti? În primul rând, că e un spectacol la care te simţi extraordinar de bine în fotoliul tău de spectator. Că, deşi durează mai bine de două ore şi jumătate, parcă nu ţi-ai dori să se termine atât de repede.

 • PREMIERĂ „Magia Copilăriei“ se arată la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ „Magia Copilăriei“ se arată la Teatrul Excelsior

  Cartea vrăjilor este deschisă. Imposibilul devine posibil. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eşarfele multicolore apar porumbei albi, animale fabuloase, iar minunile nu au sfârşit.

Modifică Setările