Stiri despre teatrul eugene ionesco

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ionescianismul
în starea cea mai pură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionescianismul în starea cea mai pură

  În anii 90 ai secolului trecut, când apărea la Editura Univers, pentru prima oară, în versiune integrală teatrul ionescian, a provocat destule controverse decizia traducătorului şi alcătuitorului ediţiei, Dan C. Mihăilescu, de a plasa la începutul întâiului volum piesa Englezeşte fără profesor. O primă versiune, scrisă în româneşte, a Cântăreţei chele.

 • Februarie, luna
dragostei şi a concertelor rock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Februarie, luna dragostei şi a concertelor rock

  Teatrul „Eugene Ionesco” pregăteşte o premieră de zile mari pentru 5 februarie 2016.  Câteva zile mai târziu, pe 13 februarie, trupa „Alternosfera” susţine un concert incendiar la Chişinău, iar de Ziua Îndrăgostiţilor formaţia „Gândul Mâţei” oferă un recital de excepţie pentru a marca cea mai romantică seară din an.

 • „Cântăreaţa Cheală”, spectacolul absurd despre degenerarea rasei umane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cântăreaţa Cheală”, spectacolul absurd despre degenerarea rasei umane

  Piesa de teatru „Cântăreaţa Cheală” marchează debutul dramaturgic al lui Eugene Ionesco în care scriitorul, protagonist  fidel al absurdului, prezintă nişte personaje elementare şi mecanice, cu limbaj aberant, dar conotaţii profunde. Într-o nouă montare migăloasă şi predominant comică semnată de Veaceslav Sambriş, spectacolul a fost prezentat zilele acestea pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” din Chişinău.

 • Maratonul
BITEI a ajuns la linia de sosire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maratonul BITEI a ajuns la linia de sosire

  Festivalul Internaţional al Artelor Scenice Bienala Teatrului „Eugene Ionesco“ (BITEI) şi-a coborât cortina duminică. Regalul de teatru, muzică şi dans a fost încheiat de comedia „Titanis Vals“, semnată de marele regizor român Alexandru Dabija.

 • O furtună de flori
de sakura, la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O furtună de flori de sakura, la Chişinău

  Zilele Culturii Japoneze în Republica Moldova au debutat, aseară, cu spectacolul „Pierdut într-o furtună de petale de flori de sakura“ prezentat de compania Engeki Ensemble din Tokyo.

 • Coana Chiriţa se întoarce în straie noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coana Chiriţa se întoarce în straie noi

  Teatrul „Ionesco" readuce în scenă celebra comedie, cu decoruri împrospătate şi costume noi. Începând cu 13 noiembrie, Teatrul „Eugene Ionesco" din Chişinău prezintă, pentru a treia oară, comedia „Chiriţa în provincie" după Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău.

 • Bienala Teatrului „Eugene Ionesco“ devine festival anual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bienala Teatrului „Eugene Ionesco“ devine festival anual

  Festivalul Internațional al Artelor Scenice va avea loc anual, și nu o dată la doi ani. Anunțul a fost făcut de regizorul Petru Vutcărău la închiderea ediției a X-a a Bienalei Teatrului „Eugene Ionesco" (BITEI).

 • BITEI - 2012, un regal cultural la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BITEI - 2012, un regal cultural la Chişinău

  Festivalul Internațional al Artelor Scenice adună în Capitală, timp de nouă zile, trupe din 15 țări, oferind publicului de la noi un copios program de dans, muzică și teatru.

Modifică Setările