Stiri despre teatrul de nord

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Erori
în cascadă într-o zi dintre cele mai nebune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erori în cascadă într-o zi dintre cele mai nebune

  Shakespeare nu avea nici 30 de ani atunci când a scris Comedia erorilor, o piesă despre care mai toţi exegeţii spun că îşi află modelul evident în Menaechmi a lui Plaut. Scriere ce i-a oferit dramaturgului aflat încă în formare patternul unei teme clasice „pe care se pot înjgheba uşor diferite aventuri comice” (Haig Acterian).

 • Explorând
meschinul din noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explorând meschinul din noi

  Dacă informaţiile şi socotelile mele sunt corecte, „Autobahn” (Autostrada), piesă scrisă în anul 2003, a fost cel de-al treilea text al lui Neil LaBute ajuns pe scenele româneşti. După „Bash” şi „Forma lucrurilor”.

 • Teatrul de Nord: Premiera “Frumoasa şi Bestia”, sâmbătă, în Sala Amfiteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul de Nord: Premiera “Frumoasa şi Bestia”, sâmbătă, în Sala Amfiteatru

  Sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 16:00, în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor, sunt invitaţi toţi părinţii alături de copii la o oră de basm. „Frumoasa şi Bestia”, este un basm minunat al fraţilor Grimm, adaptat de către regizorul Andrei Mihalache. “Ne propunem să îi transpunem atât pe copii, cât şi pe cei mari, într-o lume plină de magie şi culoare”.

 • Necesar şi profesionist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necesar şi profesionist

  Albert Espinosa, născut în 1973, este deopotrivă om de teatru, de radio şi de televiziune. În teatru cumulează funcţiile de actor, de regizor şi de manager, având propria lui companie. Espinosa e, de asemenea, implicat în cinematografie, unele dintre scrierile sale destinate scenei devenind scenarii de film.

 • Dublă premieră la Teatrul de Nord: „O scrisoare pierdută” va fi jucată atât în limba română cât şi în cea maghiară sub bagheta aceluiaşi regizor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublă premieră la Teatrul de Nord: „O scrisoare pierdută” va fi jucată atât în limba română cât şi în cea maghiară sub bagheta aceluiaşi regizor

  La mai bine de 130 de ani de la premiera jucată la Teatrul Naţional din Bucureşti, piesa care i-a adus lui Caragiale consacrarea în rândul publicului şi respectul în rândul criticilor, va avea premiera la Satu Mare, în regia lui Sorin Militaru. Ineditul piesei îl constă în faptul că aceasta va fi jucată atât în limba română cât şi în limba maghiară sub bagheta aceluiaşi regizor.

 • Un afacerist controversat
din Satu Mare este noul director al Teatrului de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un afacerist controversat din Satu Mare este noul director al Teatrului de Nord

  Vasile Ţăran, un controversat afacerist din Satu Mare, va prelua cârma Teatrului de Nord din Satu Mare, fiind desemnat câştigătorul concursului organizat de Primăria Satu Mare pentru desemnarea noului director. Vasile Ţăran nu are studii de specialitate şi nici nu a activat niciodată într-o instituţie de cultură.

 • Cubul lui Rubik
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cubul lui Rubik

  Yom Kippur de Hanna Azoluay-Hasfari nu este ceea ce s-ar chema “o piesă mare”, dar este, indubitabil, o excelentă piesă “de cameră.” Una în care autoarea a izbutit un dozaj farmaceutic între comedie, melodramă, piesă fals poliţistă, dramă psihologică şi melodramă.

 • PREMIERĂ: Ziua Iertării, pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ: Ziua Iertării, pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare

  Actorii Teatrului de Nord din Satu Mare vor juca, în premieră, piesa Yom Kippur (Ziua Iertării), chiar de Ziua Mondiale a Teatrului, sărbătorită în fiecare an în 27 martie. Spectacolul va avea loc duminică, începând cu ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

 • Textul învinge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Textul învinge

  Surprinzător de proaspătă, de vie, de amuzantă, de actuală „Take, Ianke şi Cadâr”, piesa lui Victor Ion Popa care a trecut falnică pragul celor 80 de ani deja scurşi de la scrierea ei (1933).

 • FOTO Despre iminenţa crimei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Despre iminenţa crimei

  Comentând undeva un spectacol mai vechi cu Neînţelegerea lui Camus - mai exact cel realizat de Felix Alexa la Teatrul Naţional din Bucureşti - teatrologul George Banu scria că piesa ar fi una despre „noaptea vieţii”. Cu siguranţă exegetul avea dreptate căci unde altundeva decât în noapte îşi consumă vieţile cele două femei care ucid sperând că astfel îşi vor putea plăti evadarea?

 • SPECTACOL Titanic Vals la Teatrul de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECTACOL Titanic Vals la Teatrul de Nord

  Duminică, Teatrul de Nord vă invită la „Titanic Vals”. Piesa lui Tudor Mușatescu este cel mai reușit spectacol pus în scenă la teatrul sătmărean în actuala stagiune.