Stiri despre teatrul de comedie

  83 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FNT 2018: „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, la Adevărul Live de la ora 14.00. Actorul va vorbi  despre „Shylock“ şi despre cartea care i-a fost dedicată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2018: „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, la Adevărul Live de la ora 14.00. Actorul va vorbi  despre „Shylock“ şi despre cartea care i-a fost dedicată

  Actorul George Mihăiţă, care joacă în spectacolul „Shylock“, reprezentat sâmbătă şi duminică în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), este prezent, de la ora 14.00, în studioul Adevărul Live. Actorul vorbeşte şi despre cartea „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, scrisă de Doina Papp, care a fost lansată în FNT.

 • Rencontres cu Teatrul de Comedie la Bozar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rencontres cu Teatrul de Comedie la Bozar

  Un weekend cu soare şi vreme de vară în octombrie e ceva rar la Bruxelles. Lumea e pe străzi admirând arhitectura art nouveau, la terase şi în parcuri, tolăniţi pe şezlongurile din faţa catedralei Saint Michel parcă pentru a smulge soarelui ultimul salut.

 • Râsul din
Shylock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul din Shylock

  Sunt numeroase cazurile în care succesul se întoarce împotriva celui care se bucură de el. Foartea adesea la spectacolele regizate ori în care joacă un mare actor de comedie-în cazul de faţă Horaţiu Mălăele, indiscutabil un geniu comic- spectatorul simplu, cel care îşi plăteşte cinstit bietul, vine doar cu gândul că va avea parte de o bună porţie de râs şi cam atât.

 • Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie

  Sâmbătă seara am fost să văd premiera celui mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban, de data aceasta la Teatrul de Comedie. Am realizat repede că, spre deosebire de operă, la teatru îmi lipseau multe repere.

 • Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie

  Spectacolul „Mult zgomot pentru nimic“, după William Shakespare, în regia lui Andrei Şerban, a avut premiera, sâmbătă şi duminică, la Teatrul de Comedie. Spectacolul multimedia, cu scene fimate live pe scenă şi în culise, este o adaptare „nepermis de liberă", de Daniela Dima şi Andrei Şerban, pornind de la o traducere a piesei lui Shakespeare, semnată de Lucia Verona.

 • CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele

  Pe 23 şi 24 martie, la Teatrul de Comedie, a avut loc premiera spectacolului „Fierarii”, după textul lui Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu actorul-regizor, Maia Morgenstern şi George Mihăiţă în rolurile principale.  Un banc naţionalist continuu, „Fierarii” este un spectacol despre consecinţele marilor evenimente- precum un război- în vieţile mărunte ale oamenilor.

 • Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie

  Pe vremea comuniştilor, piesa „Ultima oră“ de Mihail Sebastian devenită la Teatrul de Comedie „Breaking news“ s-a putut juca fiindcă era considerată o critică la adresa presei din vremea zisului regim burghezo -moşieresc.

 • Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească

  Concursul de Comedie Românească, ajuns acum la cea de-a XIII-a ediţie, care îşi propune să identifice şi să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români, continuă la Teatrul de Comedie. Data limită de depunere a textelor este de 2 aprilie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadruş Festivalului Comediei Româneşti-festCO, ediţia a XVI-a.

 • Viaţa e întotdeauna prea scurtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa e întotdeauna prea scurtă

  Într-unul din interviurile sale recente, Stela Popescu vorbea despre proiectele ei şi viaţa care e atât de scurtă. Privea în viitor, aşadar, lăsându-ne nouă prea curând din păcate, menirea de a privi în trecut; în trecutul plin de glorie al actriţei, o vedetă atât de populară care înainte de se dedica revistei şi show-ului de televiziune a fost o mare promisiune a scenei dramatice.

 • Câteva
cuvinte la moartea Stelei Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte la moartea Stelei Popescu

  Ascult, începând de joi după amiază, felurite persoane care ies în spaţiul public şi omagiază personalitatea marii actriţe care a fost Stela Popescu.

 • Horaţiu, te-ai ars!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horaţiu, te-ai ars!

  O colegă mai şugubeaţă care abia a făcut ochi în teatrul românesc şi se afirmă pe seama curajului ei nesăbuit ce se opreşte însă unde trebuie, acceptă, vai!, că Horaţiu Mălăele e un actor, citez, „realmente talentat şi inteligent“ după ce-l face harcea-parcea pentru ultimul lui spectacol, Shylock, de la Teatrul de Comedie.

 • Alte nevroze
sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte nevroze sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri

  Un domn, pe nume Martin Heckmanns, fără doar şi poate dintre cei mai onorabili, de vreme ce a făcut studii extreme de serioase de filosofie şi a elaborat o teză despre romantismul timpuriu, a abandonat sferele înalte ale meditaţiei şi s-a apucat de scris piese. Comedii.