Stiri despre teatrul de comedie

  88 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Forma lucrurilor sau Artă şi manipulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forma lucrurilor sau Artă şi manipulare

  Despre cunoscuta piesă „Forma lucrurilor” de Neill LaButte, devenită în 2003 şi scenariu de film s-a scris în multe feluri, reliefându-se fie tema iubirii (arta seducţiei) fie aceea despre etica artei ca influencer în societate, sau a manipulării - adevărată artă când e făcută după toate regulile acesteia.

 • Teatrul de Comedie 60, despre începuturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul de Comedie 60, despre începuturi

  (...) Pentru a înţelege mai bine momentul şi raţiunile înfiinţării Teatrului de Comedie e nevoie să privim mai atent la situaţia din epocă. Şi să înţelegem că, oricât ar părea de ciudat, Teatrul de Comedie nu a fost un cadou întâmplător, un capriciu al nu ştiu cui. Şi mai ales că evenimentul nu ar fi fost posibil decât atunci în acea conjunctură care ne furnizează argumentele unor posibile schimbări.

 • Comedia în carantină. „O scrisoare pierdută“, live pe Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedia în carantină. „O scrisoare pierdută“, live pe Facebook

  Teatrul de Comedie a lansat în cadrul programului Ccomedia în caratină, un proiect derulat exclusiv pe platformele de facebook şi instagram, prin care îşi propune ca, alături de echipa artistică, să vină în casele spectatorilor şi să le aducă un zâmbet. De asemenea, va transmite, de la ora 19.00, spectacolul "O scrisoare pierdută" pe Facebook.

 • Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită online

  Teatrul de Comedie anunţă lansarea programului Comedia în carantină, care se va desfăşura în perioada 27 martie – 15 mai şi va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoţite de un salut din partea unui actor din distribuţie, dar şi unele create special în contextul situaţiei actuale. Toate acestea vor fi difuzate exclusiv în mediul online şi vor putea fi vizionate gratuit.

 • FNT 2018: „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, la Adevărul Live de la ora 14.00. Actorul va vorbi  despre „Shylock“ şi despre cartea care i-a fost dedicată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2018: „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, la Adevărul Live de la ora 14.00. Actorul va vorbi  despre „Shylock“ şi despre cartea care i-a fost dedicată

  Actorul George Mihăiţă, care joacă în spectacolul „Shylock“, reprezentat sâmbătă şi duminică în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), este prezent, de la ora 14.00, în studioul Adevărul Live. Actorul vorbeşte şi despre cartea „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, scrisă de Doina Papp, care a fost lansată în FNT.

 • Rencontres cu Teatrul de Comedie la Bozar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rencontres cu Teatrul de Comedie la Bozar

  Un weekend cu soare şi vreme de vară în octombrie e ceva rar la Bruxelles. Lumea e pe străzi admirând arhitectura art nouveau, la terase şi în parcuri, tolăniţi pe şezlongurile din faţa catedralei Saint Michel parcă pentru a smulge soarelui ultimul salut.

 • Râsul din
Shylock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul din Shylock

  Sunt numeroase cazurile în care succesul se întoarce împotriva celui care se bucură de el. Foartea adesea la spectacolele regizate ori în care joacă un mare actor de comedie-în cazul de faţă Horaţiu Mălăele, indiscutabil un geniu comic- spectatorul simplu, cel care îşi plăteşte cinstit bietul, vine doar cu gândul că va avea parte de o bună porţie de râs şi cam atât.

 • Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie

  Sâmbătă seara am fost să văd premiera celui mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban, de data aceasta la Teatrul de Comedie. Am realizat repede că, spre deosebire de operă, la teatru îmi lipseau multe repere.

 • Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie

  Spectacolul „Mult zgomot pentru nimic“, după William Shakespare, în regia lui Andrei Şerban, a avut premiera, sâmbătă şi duminică, la Teatrul de Comedie. Spectacolul multimedia, cu scene fimate live pe scenă şi în culise, este o adaptare „nepermis de liberă", de Daniela Dima şi Andrei Şerban, pornind de la o traducere a piesei lui Shakespeare, semnată de Lucia Verona.

 • CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele

  Pe 23 şi 24 martie, la Teatrul de Comedie, a avut loc premiera spectacolului „Fierarii”, după textul lui Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu actorul-regizor, Maia Morgenstern şi George Mihăiţă în rolurile principale.  Un banc naţionalist continuu, „Fierarii” este un spectacol despre consecinţele marilor evenimente- precum un război- în vieţile mărunte ale oamenilor.

 • Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie

  Pe vremea comuniştilor, piesa „Ultima oră“ de Mihail Sebastian devenită la Teatrul de Comedie „Breaking news“ s-a putut juca fiindcă era considerată o critică la adresa presei din vremea zisului regim burghezo -moşieresc.

 • Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească

  Concursul de Comedie Românească, ajuns acum la cea de-a XIII-a ediţie, care îşi propune să identifice şi să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români, continuă la Teatrul de Comedie. Data limită de depunere a textelor este de 2 aprilie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadruş Festivalului Comediei Româneşti-festCO, ediţia a XVI-a.

 • Viaţa e întotdeauna prea scurtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa e întotdeauna prea scurtă

  Într-unul din interviurile sale recente, Stela Popescu vorbea despre proiectele ei şi viaţa care e atât de scurtă. Privea în viitor, aşadar, lăsându-ne nouă prea curând din păcate, menirea de a privi în trecut; în trecutul plin de glorie al actriţei, o vedetă atât de populară care înainte de se dedica revistei şi show-ului de televiziune a fost o mare promisiune a scenei dramatice.

 • Câteva
cuvinte la moartea Stelei Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte la moartea Stelei Popescu

  Ascult, începând de joi după amiază, felurite persoane care ies în spaţiul public şi omagiază personalitatea marii actriţe care a fost Stela Popescu.

 • Horaţiu, te-ai ars!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horaţiu, te-ai ars!

  O colegă mai şugubeaţă care abia a făcut ochi în teatrul românesc şi se afirmă pe seama curajului ei nesăbuit ce se opreşte însă unde trebuie, acceptă, vai!, că Horaţiu Mălăele e un actor, citez, „realmente talentat şi inteligent“ după ce-l face harcea-parcea pentru ultimul lui spectacol, Shylock, de la Teatrul de Comedie.

 • Alte nevroze
sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte nevroze sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri

  Un domn, pe nume Martin Heckmanns, fără doar şi poate dintre cei mai onorabili, de vreme ce a făcut studii extreme de serioase de filosofie şi a elaborat o teză despre romantismul timpuriu, a abandonat sferele înalte ale meditaţiei şi s-a apucat de scris piese. Comedii.

 • PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“

  A trecut deja un an de când nu mai e printre noi cel care gătea cartofi prăjiţi cu Gheorghe Dinică înainte de cursurile de la facultate. Actorul Marin Moraru, mai mereu serios acasă, a trăit 79 de ani, dintre care peste 50 pentru personajele interpretate în spectacole de teatru şi în filme, multe de comedie. În ultima vreme nu şi-a mai găsit locul pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, aşa că a refuzat să mai joace.

 • Gala „Salut, Adolescenţă!“, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala „Salut, Adolescenţă!“, la Teatrul de Comedie

  Duminică, 14 mai, de la ora 12.00, la Sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie din Bucureşti, va avea loc Gala „Salut, Adolescenţă!” . Acest spectacol-eveniment sărbătoreşte Ziua Adolescenţilor, la 20 de ani de când a fost promulgată legea prin care în fiecare a oua duminică a lunii mai a fost instituită Ziua Adolescenţilor.

 • Premiere la
Craiova, Oradea şi Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Craiova, Oradea şi Bucureşti

  Comentez în rândurile următoare trei recente premiere. De la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, de la Teatrul Regina Maria din Oradea şi de la Teatrul de Comedie din Bucureşti.

 • Puterea visului sau Kimberly la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea visului sau Kimberly la Teatrul de Comedie

  Kimberly e o fetiţă, o adolescentă despre care regizoarea ne spune că are 16 ani şi merge pe 60. Asta pentru că în visele ei (aici, personajul Andreea Vulpe ia locul eroinei, sau invers) Timpul nu există, ci doar un fel de maşină a Timpului cu care călătorim prin lume dacă suntem în stare. Sau dacă ea e în stare.

 • Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, la evenimentul „Dragobete de poezie şi blues“ de la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, la evenimentul „Dragobete de poezie şi blues“ de la Teatrul de Comedie

  Academicianul Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, vineri, 24 februarie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, în spectacolul ”Dragobete de poezie şi blues”. Alături de filosof, alţi şapte poeţi - Florin Iaru, Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Teodor Dună, Claudiu Komartin, Adrian Suciu, Paul Vinicius - vor susţine şapte microrecitaluri cu cele mai frumoase poezii de dragoste scrise de ei, la alegerea unui alt poet.

 • Dorina Chiriac va fi Micul Prinţ la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorina Chiriac va fi Micul Prinţ la Teatrul de Comedie

  Teatrul de Comedie prezintă miercuri 25 ianuarie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija, scenografia şi video Mircea Cantor, muzica Ada Milea, costume Andrada Chiriac, asistent scenografie Simona Marcu, creaţie vulpe Tiberiu Toitan şi Oana Micu.

Modifică Setările