Stiri despre teatrul de comedie

  79 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Râsul din
Shylock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul din Shylock

  Sunt numeroase cazurile în care succesul se întoarce împotriva celui care se bucură de el. Foartea adesea la spectacolele regizate ori în care joacă un mare actor de comedie-în cazul de faţă Horaţiu Mălăele, indiscutabil un geniu comic- spectatorul simplu, cel care îşi plăteşte cinstit bietul, vine doar cu gândul că va avea parte de o bună porţie de râs şi cam atât.

 • Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie

  Sâmbătă seara am fost să văd premiera celui mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban, de data aceasta la Teatrul de Comedie. Am realizat repede că, spre deosebire de operă, la teatru îmi lipseau multe repere.

 • Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shakespeare multimedia, filmat şi montat live. Pariul lui Andrei Şerban cu tehnologia, la Teatrul de Comedie

  Spectacolul „Mult zgomot pentru nimic“, după William Shakespare, în regia lui Andrei Şerban, a avut premiera, sâmbătă şi duminică, la Teatrul de Comedie. Spectacolul multimedia, cu scene fimate live pe scenă şi în culise, este o adaptare „nepermis de liberă", de Daniela Dima şi Andrei Şerban, pornind de la o traducere a piesei lui Shakespeare, semnată de Lucia Verona.

 • CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Ce se întâmplă când un român, un ungur şi un rus se înrudesc, în „Fierarii”, regizat de Horaţiu Mălăele

  Pe 23 şi 24 martie, la Teatrul de Comedie, a avut loc premiera spectacolului „Fierarii”, după textul lui Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu actorul-regizor, Maia Morgenstern şi George Mihăiţă în rolurile principale.  Un banc naţionalist continuu, „Fierarii” este un spectacol despre consecinţele marilor evenimente- precum un război- în vieţile mărunte ale oamenilor.

 • Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Etajul şi şantajul. Breaking news la Teatrul de Comedie

  Pe vremea comuniştilor, piesa „Ultima oră“ de Mihail Sebastian devenită la Teatrul de Comedie „Breaking news“ s-a putut juca fiindcă era considerată o critică la adresa presei din vremea zisului regim burghezo -moşieresc.

 • Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească

  Concursul de Comedie Românească, ajuns acum la cea de-a XIII-a ediţie, care îşi propune să identifice şi să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români, continuă la Teatrul de Comedie. Data limită de depunere a textelor este de 2 aprilie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadruş Festivalului Comediei Româneşti-festCO, ediţia a XVI-a.

 • Viaţa e întotdeauna prea scurtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa e întotdeauna prea scurtă

  Într-unul din interviurile sale recente, Stela Popescu vorbea despre proiectele ei şi viaţa care e atât de scurtă. Privea în viitor, aşadar, lăsându-ne nouă prea curând din păcate, menirea de a privi în trecut; în trecutul plin de glorie al actriţei, o vedetă atât de populară care înainte de se dedica revistei şi show-ului de televiziune a fost o mare promisiune a scenei dramatice.

 • Câteva
cuvinte la moartea Stelei Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva cuvinte la moartea Stelei Popescu

  Ascult, începând de joi după amiază, felurite persoane care ies în spaţiul public şi omagiază personalitatea marii actriţe care a fost Stela Popescu.

 • Horaţiu, te-ai ars!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horaţiu, te-ai ars!

  O colegă mai şugubeaţă care abia a făcut ochi în teatrul românesc şi se afirmă pe seama curajului ei nesăbuit ce se opreşte însă unde trebuie, acceptă, vai!, că Horaţiu Mălăele e un actor, citez, „realmente talentat şi inteligent“ după ce-l face harcea-parcea pentru ultimul lui spectacol, Shylock, de la Teatrul de Comedie.

 • Alte nevroze
sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte nevroze sexuale ale părinţilor, nu neapărat ai noştri

  Un domn, pe nume Martin Heckmanns, fără doar şi poate dintre cei mai onorabili, de vreme ce a făcut studii extreme de serioase de filosofie şi a elaborat o teză despre romantismul timpuriu, a abandonat sferele înalte ale meditaţiei şi s-a apucat de scris piese. Comedii.

 • PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“

  A trecut deja un an de când nu mai e printre noi cel care gătea cartofi prăjiţi cu Gheorghe Dinică înainte de cursurile de la facultate. Actorul Marin Moraru, mai mereu serios acasă, a trăit 79 de ani, dintre care peste 50 pentru personajele interpretate în spectacole de teatru şi în filme, multe de comedie. În ultima vreme nu şi-a mai găsit locul pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, aşa că a refuzat să mai joace.

 • Gala „Salut, Adolescenţă!“, la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala „Salut, Adolescenţă!“, la Teatrul de Comedie

  Duminică, 14 mai, de la ora 12.00, la Sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie din Bucureşti, va avea loc Gala „Salut, Adolescenţă!” . Acest spectacol-eveniment sărbătoreşte Ziua Adolescenţilor, la 20 de ani de când a fost promulgată legea prin care în fiecare a oua duminică a lunii mai a fost instituită Ziua Adolescenţilor.

 • Premiere la
Craiova, Oradea şi Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Craiova, Oradea şi Bucureşti

  Comentez în rândurile următoare trei recente premiere. De la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, de la Teatrul Regina Maria din Oradea şi de la Teatrul de Comedie din Bucureşti.