Stiri despre teatru national

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ion Caramitru, actorul care a anunţat românii că sunt liberi PORTRET
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru, actorul care a anunţat românii că sunt liberi PORTRET

  Ion Caramitru a ţinut întotdeauna să accentueze că, mai întâi de orice, este un om de teatru. Cu greu, însă, mai pot fi găsiţi alţi oameni de teatru ca el: actor desăvârşit, a condus Teatrul Naţional pentru mai bine de 15 ani, după ce în alţi 15 ani s-a luptat pentru revoluţia  din 1989 la care credea că participă. Ion Caramitru ne-a părăsit pe 5 septembrie 2021, lăsând scena Teatrului Naţional cu un gol de neumplut.

 • Cătălin Ursu, portret de actor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Ursu, portret de actor

  Cătălin Ursu este unul dintre actorii importanţi ai Teatrului Naţional din Timişoara. Pe lângă faptul că este un actor de excepţie, Cătălin este şi profesor la Liceul de Artă din Timişoara asigurându-se că teatrul bănăţean va avea actori buni şi pe viitor.

 • Însemnări fragmentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Însemnări fragmentare

  Împlineşte astăzi 75 de ani un societar de onoare al Teatrului Naţional, înscris în istoria primei scene purtând numele lui Caragiale, pe drept cuvânt recunoscut ca fiind cel de-al treilea mare interpret al rolului Ştefan din drama istorică a lui Delvrancea, „Apus de soare“, după Constantin Nottara şi George Calboreanu: Costel Constantin.

 • Conu' Leonida Ion Caramitru faţă cu îmbogăţirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conu' Leonida Ion Caramitru faţă cu îmbogăţirea

  Spectatorii dornici să cumpere bilete la Festivalul Naţional de Teatru sunt nevoiţi să plătească dinainte 200 de lei pentru a putea apuca bilete. Este o pre-rezervare, instituită de societatea MyStage Ticketing, în care acum câteva luni, un scandal în presă anunţa că asociatul acestei societăţi este apropiat fiului lui Ion Caramitru. Cetăţeanul amator de teatru e astfel condiţionat să dea o sumă de bani fără a i se garanta nimic.

 • Ion Caramitru, distins cu titlul „Actor al Europei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru, distins cu titlul „Actor al Europei“

  Ion Caramitru, Directorul General al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, a fost distins, de către Comitetul Festivalului Internaţional de Teatru „Actor al Europei”, cu titlul onorific de  Actor al Europei, pentru întreaga activitate.

 • O farsă tragi-comică la Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O farsă tragi-comică la Naţional

  Invitat, în urmă cu doi ani, de actorul Ion Caramitru să trecem în revistă împreună, lucrările apropiate de final, eu în ipostaza de fost iniţiator al proiectului de întinerire arhitecturală a Naţionalului, mai exact doar de întoarcerea la faţada Horia Maicu şi de modernizare a sălilor I.L.Caragiale, Liviu Rebreanu şi Camil Petrescu,

 • Viaţa lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa lumii

  Inspirat de o parte – vreo 24 de secvenţe – din cele mai bine de 200 de poeme, cântece profane ori mici piese de teatru ce compun Codexul scris în latina medievală din secolul al XIII lea şi descoperit  în anul 1803 la Benediktbeuern, o mănăstire din München, compozitorul german Carl Orff a creat Carmina Burana, a cărei premieră a avut loc în 1937.

 • VIDEO 135 de ani de la premiera spectacolului „O noapte furtunoasă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 135 de ani de la premiera spectacolului „O noapte furtunoasă“

  Piesa dramaturgului I. L. Caragiale, „O noapte furtunoasă“, a fost pentru prima dată pusă în scenă în 1879, la Teatrul Naţional Bucureşti, împlinindu-se 135 de ani de la această premieră. Postul TVR 2 marchează momentul difuzând, pe 20 ianuarie, de la 20.40, adaptarea spectacolului pentru televiziune, din 1984, semnat de Sorana Coroamă Stanca.

 • FOTO O urieşească harababură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO O urieşească harababură

  Joi, 3 octombrie, puţin după ora 20, sala Teatrului Naţional din Cluj-Napoca e plină ochi. Sunt convins că e imposibil să mai găseşti măcar un singur loc liber. Tout Cluj, cum ar fi spus doamna de Sévigné, şi-a dorit să ia parte la dublul eveniment cultural ce tocmai stă să înceapă.

 • Cartea de teatru - O şcoală a spectatorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea de teatru - O şcoală a spectatorului

  În intervalul 3-6 octombrie vor avea loc în organizarea Teatrului Naţional din localitate Întâlnirile Internaţionale de la Cluj. Ediţia din acest an e dedicată omagierii prin spectacole, dezbateri şi lansări de carte a personalităţii marelui teatrolog George Banu.

 • Ion Caramitru răspunde acuzaţiilor legate de premiul UNITER pentru Teatrul Naţional: „Nu mă aflu în conflict de interese“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru răspunde acuzaţiilor legate de premiul UNITER pentru Teatrul Naţional: „Nu mă aflu în conflict de interese“

  Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) va deschide un nou spaţiu de joc, Sala Studio, care va fi dat în folosinţă în luna septembrie, în spaţiul în care anterior a funcţionat Teatrul de Operetă "Ion Dacian", a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Ion Caramitru, directorul TNB. Spectacolele "Revizorul", de Felix Alexa, şi "Nebun din dragoste", în regia lui Claudiu Goga, se numără printre titlurile care se repetă la TNB

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Nevoia de istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Nevoia de istorie

  Drama noii noastre societăţi – însingurarea şi înstrăinarea şi situarea brutală în afara propriei istorii - debutând în chiar ajunul celui de al treilea mileniu, când se credea şi credeam că am pus piciorul pe prima treaptă a viitorului nou, al unei civilizaţii superioare şi universal cuceritoare,

 • FOTO Trofeul Transilvania pleacă în Norvegia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Trofeul Transilvania pleacă în Norvegia

  Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi-a desemnat câştigătorii în cadrul Galei de Închidere desfăşurate sâmbătă seară, 9 iunie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. O ceremonie plină de surprize şi momente emoţionante, atât pentru câştigători, cât şi pentru cei peste 1000 de invitaţi şi spectatori prezenţi.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Clinica amanţilor", de Mărţişor la Teatrul Naţional

  Spectacolul „Clinica Amanţilor” va fi pus în scenă în această seară de la ora 18.00 în Sala Mare a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş. Pe mureşeni îi aşteaptă o piesă de teatru care întruneşte comedia şi drama.

 • Ce fac ieşenii în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fac ieşenii în weekend

  Iubitorii de teatru au de ales în acest weekend între patru spectacole care sunt programate la Teatrul „Vasile Alecsandri“.

 • „Lecţia“ cu Mălăele revine diseară la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lecţia“ cu Mălăele revine diseară la TNB

  Piesa „Lecţia“ de Eugen Ionesco, pusă în scenă de Horaţiu Mălăele, revine astăzi, pe scena de la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), la ora 19.00, potrivit instituţiei de cultură.

 • Trupa Iris cântă la Teatrul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trupa Iris cântă la Teatrul Naţional

  Formaţia Iris va susţine un spectacol de Crăciun în această seară, la Teatrul Naţional din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Modifică Setările