Stiri despre teatru independent

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La ţigănci, un proiect Bucureşti 555
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ţigănci, un proiect Bucureşti 555

  Călătoria fantastică a profesorului de pian Gavrilescu la ţigănci încape cum se vede şi în spaţiul de câţiva metri de la Unteatru. Loc tot mai căutat pe harta teatrală a Bucureştiului, acest teatru independent păstorit cu talent de soţii Grosu, Andreea şi Andrei e găzduit de o clădire veche al cărui interior, aproape în paragină e parcă inspirat din lumea Mântulesei.

 • Teatru la „Bucuresti 555 ” (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru la „Bucuresti 555 ” (I)

  Programul cultural Bucureşti 555, iniţiat de ARCUB, cuprinde şi o serie de activităţi din domeniul teatrului, de la spectacole la festivaluri sau proiecte educaţionale în unităţi de învăţământ, imaginate îndeosebi în spaţiul teatrului independent.

 • Arta dramatică cu gaze de şist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta dramatică cu gaze de şist

  „Ce mă, te-ai molipsit de la războiul din Rusia? Îţi dau una în cap de zici că te-a lovit un tanc sovietic! Ia mâna de pe mine, nu mă atinge că-ţi dau o palmă cu piciorul de-ţi sare casca din cap. Ai curaj, aaa. Eşti în gaşcă gabore, Hai în cuşcă de te simţi bazat. Ce faci măi? Ai mască de gaze, băă, nu cu fumigene laşule. Să-i dai lui mă-ta lacrimogene când se uită la telenovele. Bă cocalare. Te-ai trezit sergent la apelul bocancilor."

 • Independent de orice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independent de orice

  La început de septembrie, când teatrele de stat bucureṣtene nu ṣi-au deschis încă noua stagiune, cele independente se află de mult în miṣcare. De altfel, nici nu s-au oprit, căci nu au cunoscut odihna relâche-ului estival.

 • Independenţii (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independenţii (I)

  În România există trei feluri de teatre: de repertoriu (subvenţionate de stat), independente şi comerciale (zisele şuşe).

 • Teatrul Independent, în festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Independent, în festival

  Prima editie a Festivalului National de Teatru Independent (FNTI) începe luni, 4 noiembrie, cu o dezbatere pe tema "Teatrul Independent, încotro?", moderată de Cătălin Ştefănescu. Dacă aseară s-a încheiat Festivalul Naţional de Teatru (FNT), astăzi începe Festivalul Naţional de Teatru Independent (FNTI), eveniment care se va desfăşura în perioada 4 -10 noiembrie la Bucureşti.

 • Festivalul de Teatru Independent şi-a ales spectacolele din concurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de Teatru Independent şi-a ales spectacolele din concurs

  Din cele 132 de spectacole înscrise, echipa Festivalului Naţional de Teatru Independent, (4-10 noiembrie) în Bucureşti, a ales 15 spectacole în cadrul secţiunii Concurs a festivalului şi alte 33 de reprezentaţii în secţiunea Off, selecţionate atât din Bucureşti, cât şi din alte 14 oraşe ale ţării.

 • O trilogie arhaică, de Crista Bilciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O trilogie arhaică, de Crista Bilciu

  Trei dintre „miturile noastre fondatoare“ – Mioriţa, Meşterul Manole şi Paparuda – sunt mixate, remixate şi deconstruite, printre „ruinurile“ de la Curtea Veche, de tinerii actori ai trupei Teatrul de Foc, conduşi cu har de regizoarea Crista Bilciu în spectacolul-experiment „Mioritice (În căutarea lui Dracula)“.

 • Festivalul de Teatru Independent de orice începe pe 20 august la MŢR. Cât costă biletele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de Teatru Independent de orice începe pe 20 august la MŢR. Cât costă biletele

  Cea de-a şasea ediţie Undercloud se desfăşoară anul acesta în perioada 20 - 31 august şi aduce 28 de spectacole, cele mai bune producţii ale teatrelor independente din ţară intrând în competiţie pentru premiile festivalului. Spectacolele se vor ţine zilnic în una dintre celei trei locaţii: Sala Horia Bernea (NCRR), la Clubul Ţăranului şi în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

 • Sibiul a devenit Capitala teatrului independent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiul a devenit Capitala teatrului independent

  Sibienii găzduiesc în această perioadă „Sibiu International Fringe Festival“, eveniment dedicat tuturor proiectelor culturale independente, care se desfăşoară între 1-14 iulie, sub egida Asociaţiei Internaţionale de Tineret BECOME.

 • Discriminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discriminare

  Teatrul  independent nu îl fac doar tinerii, ci toţi cei pasionaţi de teatru care nu pot sta cu mâinile încrucişate.

 • False antagonisme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  False antagonisme

  Nu încape nici un fel de îndoială că există viaţă şi după FNT, la fel cum există şi după Premiile UNITER. Tot la fel cum viaţa merge mai departe şi după Paşti, şi după Crăciun.

 • Există viaţă după FNT. Prima zi a deziluziei teatrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există viaţă după FNT. Prima zi a deziluziei teatrale

  Era a opta seară a Festivalului Naţional de Teatru. Tocmai văzusem Călătoriile lui Gulliver şi mă pregăteam să-mi iau haina de la garderobă, moment în care cineva s-a apropiat de mine şi mi-a spus: „În sfârşit, un spectacol adevărat, abia asta e Artă”.

Modifică Setările