Stiri despre teatru independent

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Vindem mărţisoare. Construim un teatru”, prima etapă a campaniei de strângere de fonduri pentru construcţia unui teatru independent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vindem mărţisoare. Construim un teatru”, prima etapă a campaniei de strângere de fonduri pentru construcţia unui teatru independent

  Pe 26, 27, 28 februarie şi 1 martie, între orele 10.00 şi 17.00, la Muzeul Ţăranului Român, ctitorii proiectului Teatrul Griviţa 53, invită publicul larg să participe – prin achiziţia de mărţisoare cu autograf – la strângerea de fonduri pentru construcţia teatrului din Calea Griviţei nr. 53, cea mai provocatoare aventură culturală a acestui moment şi prima iniţiativă privată de acest fel din 1946 până în prezent.

 • SOS! Cine stinge lumina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SOS! Cine stinge lumina?

  Creat în laboratoarele militare sau în cele ale naturii (nu contează acum! Poate, mai târziu), faimosul agent public COVID-19 a răsturnat viaţa societăţilor şi a indivizilor, pe întregul glob.

 • Încă o săptămână până la Festivalul de Teatru Independent de Orice, UNDERCLOUD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o săptămână până la Festivalul de Teatru Independent de Orice, UNDERCLOUD

  A mai rămas o săptămână până la cea de-a 13-a ediţie a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, ce va avea loc anul acesta în perioada 11 - 18 august, în aer liber, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi în grădina Muzeului de istorie naturală „Grigore Antipa“.

 • Actorul Cătălin Frăsinescu: „Noi, ca specie, suntem făcuţi să fim împreună, să ne simţim aproape unul pe celălalt; aşa este şi teatrul real, în sala de spectacol”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Cătălin Frăsinescu: „Noi, ca specie, suntem făcuţi să fim împreună, să ne simţim aproape unul pe celălalt; aşa este şi teatrul real, în sala de spectacol”

  Actorul Cătălin Frăsinescu este un nume în ascensiune, jucând roluri diverse şi mizând pe calităţile de actor complet, care poate cânta, dansa şi juca în egală măsură. Am stat de vorbă despre condiţia actorului – nu despre cea a vedetei – în acest moment delicat, dar şi despre traseul profesional al unei personalităţi fascinate de acest domeniu.

 • Festivalul de teatru independent Undercloud se desfăşoară la Muzeul Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de teatru independent Undercloud se desfăşoară la Muzeul Ţăranului Român

  Ajuns la cea de-a 12-a ediţie, Undercloud - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România, va avea loc anul acesta în perioada 23-30 august, la Muzeul Ţăranului Român. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea şansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performanceuri, spectacole de dans, concerte şi experienţe artistice unice.

 • Festival de teatru independent la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival de teatru independent la Oradea

  În anul 2016, trei tineri - actorii Alin Stanciu şi Eugen Neag şi secretarul literar Ioana Ştef Ciobanu - cu toţii angajaţi ai Teatrului „Regina Maria“ din Oradea - au avut ideea de a organiza în plină vară un festival de teatru independent.

 • 7 zile până la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 zile până la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud

  Între 22 şi 31 august, Undercloud, festivalul dedicat teatrului independent din România, se întoarce cu cea de-a XI-a ediţie. Aceasta va fi marcată de prezenţa la Bucureşti a unora dintre cele mai renumite companii de teatru contemporan din lume, dar şi a unor nume româneşti mai puţin cunoscute la noi în ţară, dar care şi-au creat un renume peste hotare, Simona Măicănescu şi Romulus Neagu.

 • Open Studio Act Festival sau victoria iniţiativei câtorva
artişti tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Open Studio Act Festival sau victoria iniţiativei câtorva artişti tineri

  În perioada 23-27 august 2017, adică într-o lună de vară pe care prejudecăţile provinciale şi nu numai, o declară îndeobşte nu prea prielnică spectacolelor de teatru - ni se spune ba că e prea cald, ba că lumea ar fi în concediu, ba că e mai degrabă preocupată cu pregătitul vinetelor coapte, că, mă-nţelegi, nu ar fi tocmai potrivită preocupărilor din cale afară de intelectuale - a avut loc la Oradea un festival de teatru.

 • Festivalul Undercloud a ajuns la a zecea ediţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Undercloud a ajuns la a zecea ediţie

  Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediţiei aniversare a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, în cadrul căruia vor fi prezentate peste 40 de spectacole româneşti, invitate sau în competiţie, producţii străine, spectacole–lectură şi conferinţe. În cele zece zile de festival, între 22 şi 31 august 2017, pasionaţii de teatru vor avea bucuria întâlnirii cu creatorii acestuia, dar şi cu personalităţi ale lumii artistice.

 • Alex Buescu - Cum e când un actor este propriul său manager
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alex Buescu - Cum e când un actor este propriul său manager

  L-am invitat la o discuţie prin internet pe tânărul actor Alex Buescu. Pe Alex l-am văzut pentru întâia oară în primăvară la Gala „Bacău Fest Monodrame”, unde a prezentat unul dintre cele mai realizate recitaluri. Mai apoi, în luna mai ne-am întâlnit pentru o jumătate de oră în cafeneaua unei celebre librării bucureştene. Atunci am avut amândoi ideea să dăm o formă ceva mai coerentă unor idei răzleţe. Iată ce a ieşit.

 • NottDependent, la Nottara. Primul festival independent la un teatru de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NottDependent, la Nottara. Primul festival independent la un teatru de stat

  În perioada 21-25 iunie, Teatrul Nottara organizează prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent – NottDependent, care îşi propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat şi mediul independent, oferind atât artiştilor, cât şi publicului ocazia de a cunoaşte mai bine producţiile independente.

 • „Calul alb“ şi „Mustang“-ul rom. Despre teatrul independent, dimensiunea
politică şi socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Calul alb“ şi „Mustang“-ul rom. Despre teatrul independent, dimensiunea politică şi socială

  Chiar dacă spaţiile dedicate teatrului independent – care n-au nicio treabă cu cele finanţate din bani publici – au devenit invadate, de ani buni, de comedii uşurele şi spectacole mediocre – aşa-numitele „şuşe pentru corporatişti“ –, mai există locuri în care nu numai că se face teatru adevărat, dar i se adaugă şi o latură politică sau socială, sincronă cu ce se întâmplă azi în lume, dimensiune cam inexistentă până acum pe plaiurile mioritice.

 • Din gândirea ministrului Corina Şuteu: „Creaţia e o muncă cu nevoi speciale. Toată lumea se pricepe la cultură“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din gândirea ministrului Corina Şuteu: „Creaţia e o muncă cu nevoi speciale. Toată lumea se pricepe la cultură“

  Ministrul Culturii, Corina Şuteu, s-a întâlnit vineri, la Godot Cafe-Teatru, cu directorii de teatre independente din ţară şi a vorbit despre aceste organizaţii ca despre trupe generatoare de noi conţinuturi, care fac o muncă cu nevoi speciale. Independenţii din teatru vor să fie recunoscuţi, să le fie monitorizată activitatea şi să fie susţinuţi. Demnitarul le-a sugerat să fie proactivi pentru a genera noi politici care să-i ajute.

 • Corina Şuteu savurează teatrul independent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu savurează teatrul independent

  Corina Şuteu, ministrul Culturii, va participa joi, de la ora 15.00, la Godot Cafe-Teatru din Bucureşti, la semnarea protocolului prin care ia fiinţă Asociaţia Teatrelor Independente din România, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent.

 • VIDEO Cum va arăta primul teatru independent construit în România după 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum va arăta primul teatru independent construit în România după 70 de ani

  Regizoarea Chris Simion a prezentat, ieri, în premieră, macheta primului teatru independent construit în România după 70 de ani. Proiectul este susţinut de actori, de oameni de afaceri, este estimat pentru inaugurare în trei ani şi este "năşit" de celebrul scriitor Pascal Bruckner, prezent de asemenea la Bucureşti.

 • Un prim pas şi
o primă izbândă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un prim pas şi o primă izbândă

  O ştim demult. Oltenii „e deştepţi” şi mai sunt şi oameni cu multă iniţiativă. De adevărul acestor ziceri s-au convins la mijlocul acestei veri, în zilele toride de la sfârşitul lunii iulie, iubitorii de teatru din Oradea

 • Adevărul Live: Teatrul independent, provocare sau
refugiu pentru artişti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Teatrul independent, provocare sau refugiu pentru artişti?

  Regizorul Cristian Bajora, directorul Teatrului Independent „În culise“ şi fondatorul cursurilor de teatru TeenMedia Academy vorbeşte, la Adevărul Live, despre posibilităţile pe care le are un tânăr artist în teatrul românesc contemporan şi despre relaţia publicului cu teatrul independent.

Modifică Setările