Stiri despre teatru

  4132 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatrul – pledoarie pentru repertoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul – pledoarie pentru repertoriu

  Se observă de la o vreme în spaţiul nostru scenic cum Teatrul – ca vatră de spectacol – se distanţează nefericit de Dramaturgia consacrată şi naţională, dar şi universală.

 • Poveşti cu taximetrişti, la Apollo 111 Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti cu taximetrişti, la Apollo 111 Teatru

  Nu cred să existe bucureştean ori călător prin Capitală care să nu aibă măcar o păţanie cu un taximetrist de la zecile de firme care asigură deplasarea într-un metropolă supra-aglomerată şi dezorganizată.

 • Festivalul Studenţilor Francofoni «Créatifs ensemble» din
Europa Centrală şi de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Studenţilor Francofoni «Créatifs ensemble» din Europa Centrală şi de Est

  Agenţia Universitară Francofonă din Europa Centrală şi de Est (AUF ECO), Institutul Francez din Bulgaria (IFB) şi Organizaţia Internaţională Francofonă din Europa Centrală şi de Est (OIF  ECO) organizează în parteneriat cu Universitatea de Medicină din Plovdiv cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Regional al Studenţilor Francofoni, în perioada 1 – 5 iulie 2019, în Plovdiv, Bulgaria.

 • Spectacolul „Perfect compus”
al Teatrului Naţional din Sibiu şi două producţii ale Dramaticului gălăţean, în
weekend la „Fani Tardini”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Perfect compus” al Teatrului Naţional din Sibiu şi două producţii ale Dramaticului gălăţean, în weekend la „Fani Tardini”

  Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu aduce „Perfect compus” la Galaţi. Spectacolul, de Alexandra Badea, se joacă vineri, 15 februarie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Istoria unei familii, văzută prin ochii a trei generaţii descendente, aduce, astăzi, în discuţie dramatismul, poezia, iubirea, nevoia de tandreţe, dar şi toate grozăviile prin care aceste generaţii au trecut, pornind de la Primul Război Mondial până în zilele noastre.

 • În sfârşit, un început mult aşteptat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În sfârşit, un început mult aşteptat

  Cu un deceniu în urmă, la iniţiativa Fundaţiei „Nişte ţărani“, academicienii Dinu Giurescu, Dan Berindei, Florin Constantiniu, Răzvan Theodorescu, Ilie Bădescu, Ioan Surdu şi, fireşte, subsemnatul am semnat o scrisoare către Primarul general al Capitalei prin care îl rugam să accepte propunerea de a aşeza în

 • Auzi
cum cade cortina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Auzi cum cade cortina?

  Ţine minte ce-ţi spun: spectacolul ăsta aparţine spectatorilor. Nu-ţi mai aparţine. Nici regizorul, actorii, scenograful şi coregraful nu mai deţin vreo putere. Este al spectatorilor.

 • Familia din visul american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia din visul american

  Pentru cei care au văzut piesele lui Tennessee Williams în vremurile de glorie ale autorului e de notorietate modul preocupant în care dramaturgul tratează relaţiile de familie din lumea „putredă“, ca să zic aşa, a societăţii americane a timpului, inspirat fiind de ultimele cuceriri ale psihanalizei.

 • Un recital de neratat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un recital de neratat!

  „O camerǎ micǎ, servind de bucǎtǎrie şi sufragerie în acelaşi timp, într-un apartament de pe Strada Christopher, în New York.“, aşa începe piesa într-un act „Before Breakfast“, pe care a scris-o Eugene O’Neill pe când avea 28 de ani şi renunţase deja la douǎ facultǎţi, în favoarea literaturii, fiind activ pe boema scenǎ literarǎ din cartierul Greenwich Village, unde plaseazǎ şi aceastǎ monodramǎ.

 • Medea's boys, aveţi răbdare cu ei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medea's boys, aveţi răbdare cu ei!

  La Teatrul Apollo 111 a apărut un spectacol provocator care nu doar că aruncă în dezbatere teme sensibile, grele, contemporane despre sexism, machism, misoginie sau patologia iubirii... dar ne fac totodată părtaşi la frământările unei generaţii de neînţeleşi, bâjbâind după idealuri şi modele, dacă mai are cineva nevoie de ele.

 • „Pisica pe
acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pisica pe acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra

  Marţi seară a avut loc premiera, la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, cu spectacolul „Pisica pe acoperişul fierbinte“, pe textul premiat cu Pulitzer al celebrului Tennessee Williams (tradus de regretata Antoaneta Ralian) şi în regia reputatului Dinu Cernescu. Publicul a fost încântat de prestaţia unor îndrăgiţi actori: Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu şi Lucian Ifrim.