Stiri despre teatru

  4003 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iliada lui Hector
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iliada lui Hector

  Nu, nici vorbă. Spectacolul produs de Mara Isaacs şi „Octopus Theatricals” din SUA nu ambiţionează să valorifice scenic întreaga „Iliadă”. Aşa cum ne înştiinţează titlul în limba română inserat în caietul- program al celei de-a XXV a ediţiia Festivalului Internaţional de Teatru. de la Sibiu,

 • Spectacole cu casa închisă la Festivalul de Teatru de la  Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole cu casa închisă la Festivalul de Teatru de la  Sibiu

  Premiera lui Silviu Purcărete, "Povestea prinţesei deocheate",„Hedda Gabler“, cu Ofelia Popii în rol principal, "Regele moare", "Karamazovii", "Trei surori" sunt printre spectacolele care au fost cap de afiş în primele zile ale Festivalului de Teatru de la Sibiu, desfăşurat în perioada 8-17 iunie.

 • Povestea celui mai mare actor român de comedie din toate timpurile. Ce defect de vorbire avea inegalabilul Birlic şi de ce şi-a dorit să devină clovn la circ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea celui mai mare actor român de comedie din toate timpurile. Ce defect de vorbire avea inegalabilul Birlic şi de ce şi-a dorit să devină clovn la circ

  Grigore Vasiliu, considerat de mulţi experţi cel mai mare actor român de comedie din toate timpurile, şi-a transformat porecla în renume. S-a ales cu încă un nume datorită succesului din piesa de teatru „Birlic“, jucată la începutul carierei sale. Cu mult talent, a reuşit să-şi transforme în avantaj unul dintre cele mai mari defecte ale sale: era peltic.

 • Terapie prin artă în spitalele din Cluj. Tinerii care-i ajută pe bolnavi să uite de boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapie prin artă în spitalele din Cluj. Tinerii care-i ajută pe bolnavi să uite de boală

  De luni, 11 iunie, debutează o nouă ediţie a proiectului ”Terapie prin Artă” al Asociaţiei Create.Act.Enjoy prin care vor avea loc activităţi creative care îi vor ajuta, preţ de câteva clipe, pe pacienţii din patru spitaluri clujene, să uite de suferinţa lor. Proiectul a ajuns la a şasea ediţie şi e cea mai mare şi complexă acţiune de până acum.

 • Culoarea
impusă, asociată spaţiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culoarea impusă, asociată spaţiului

  „Guo Feng” a fost primul spectacol din oferta celei de-a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) de la Sibiu pe care am avut burcuria de a-l vedea.  Foarte aproape de căderea nopţii, după o călătorie solicitantă de nu mai puţin şapte ore.Reprezentaţia este încadrată în ceea ce organizatorii au numit „Sezonul chinezesc”.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Bani din cer", spectacol de comedie, programat pe 11 iunie pe malul Borcei

  Centrul  Judeţean de Cultură şi Creaţie şi Teatrul de Comedie invită călărăşenii la spectacolul ”  Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Mălăiele, programat pe 11 iunie, ora 19.00, la sala Barbu Ştirbei. Din distribuţia piesei face parte şi îndrăgitul actor Mihai Bendeac.

 • Un
coşmar scenic cu reîntoarcerea la dictatura proletariatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un coşmar scenic cu reîntoarcerea la dictatura proletariatului

  Orice critic de teatru, înţelegând prin aceasta omul care, prin natura profesiei, trebuie, înainte de toate, să calce cât mai des posibil pragul instituţiilor de spectacole, ştie că de-a lungul carierei sale îi va fi dat să vadă extrem de puţine spectacole cu adevărat foarte bune. Încă şi mai puţine capodopere.

 • Spectacol muzical de teatru şi circ pentru copii, pe 4 iunie, la sala Barbu Ştirbei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol muzical de teatru şi circ pentru copii, pe 4 iunie, la sala Barbu Ştirbei

  Consiliul Judeţean Călăraşi, Centrul  Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi şi Teatrul ”Ion Creangă” vă invită la spectacolul de teatru cu Piesa ”Clowns”, scenariul şi regia Ştefan Ruxanda de la Teatrul Ion creang[ ajunge pe malul Borcei pe 4 iunie. Prichindeii sunt aşteptaţi la un spectacol muzical de teatru şi circ, publicul având ocazia să urmărească una dintre cele mai recente producţii ale Teatrului Ion Creangă.

 • Capra
care a plecat la muncă în Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capra care a plecat la muncă în Italia

  Prin talk-show-uri foarte adesea ticluite spre a le da românilor impresia că în ţara lor mai există încă luptă de idei şi de argumente între Putere şi Opoziţie, politicienii se bat în cifre.

 • Lucian Pintilie şi mizeria lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi mizeria lumii

  Mi s-a oferit prilejul să spun cîteva cuvinte la aniversarea dedicată de Teatrul Bulandra lui Lucian Pintilie, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Îmi este mult mai uşor să propun un discurs aniversar decît unul de înmormîntare.