Stiri despre tarkovski

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Melancolia“
cărtăresciană sau despre insuportabila singurătate a fiinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Melancolia“ cărtăresciană sau despre insuportabila singurătate a fiinţei

  La 30 de ani de la apariţia volumului „classic cult“ „Visul“/„Nostalgia“, scriitorul Mircea Cărtărescu revine cu alte trei povestiri care vor face dată în istoria literaturii române, reunite sub titlul „Melancolia“. Aşa cum scria criticul literar Dan C. Mihăilescu în anul 1990, după publicarea „Levantului“, merităm oare cumplita frumuseţe a acestei cărţi?

 • VIDEO La o întâlnire cu filmul de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La o întâlnire cu filmul de artă

  Când spui film de artă, ai tendinţa de a te gândi, în primul rând, la acele producţii cinematografice stufoase şi greu de digerat de către publicul larg, care vrea să vină la cinema doar pentru a se distra.

 • „Siberiada“ vs. „Heimat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Siberiada“ vs. „Heimat“

  Am revăzut astăzi, după foarte multă vreme, „Siberiada“ (1979) lui Andrei Mihalkov-Koncealovski, filmul-epos în care, cum spunea un clasic, „palpită viaţa, de la naştere până la moarte, în toate aspectele sale fundamentale“.

 • „Dumnezeu sunt eu!“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dumnezeu sunt eu!“ VIDEO

  AUTORITATE Realizat cu bani puţini şi cu idei multe, noul film românesc „Ultima zi“, în regia lui Gabriel Achim şi inspirat din scrierile lui Cosmin Manolache, atinge teme şi subiecte importante nu numai pentru tranziţia românească, ci şi pentru problemele omeneşti perene.

 • „De ce eu?“, premiat la un festival de film din Rusia, dedicat lui Tarkovski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „De ce eu?“, premiat la un festival de film din Rusia, dedicat lui Tarkovski

  Regizorul Tudor Giurgiu a câştigat Menţiunea Specială pentru „înaltul profesionalism în lucrul cu actorii din filmul De ce eu?” duminică seara, la gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Zerkalo (Oglinda), dedicat  marelui cineast Andrei Tarkovski şi organizat în oraşul Ivanovo, Rusia.

 • Tarkovski reinventat la ArCuB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tarkovski reinventat la ArCuB

  În cadrul Festivalului Filmului European 2012, care se va desfăşura în mai multe oraşe ale ţării, în luna mai, va avea loc şi un inedit show fusion de muzică şi film, intitulat „Tarkovsky Redux"

 • Filmul rus revine în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul rus revine în România

  Tarkovski, Mihalkov-Koncealovski, Sokurov şi Alexei Gherman se numără printre cineaştii ale căror capodopere vor fi proiectate la Bucureşti. 21 de capodopere sau filme extrem de valoroase, selectate din ultimii 50 de ani de cinema rus, vor fi proiectate timp de şapte zile în două săli bucureştene.

Modifică Setările