Stiri despre tari emergente

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • BRICS a fost înlocuit cu TICK
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRICS a fost înlocuit cu TICK

  Conceptul BRICS, bazat pe credinţa că grupul de ţări alcătuit din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, cele mai mari economii emergente, va genera un val de creştere care se va simţi la nivel global, a ţinut capul de afiş timp de peste un deceniu după ce a fost inventat de Jim O’Neill, pe atunci economist-şef al Goldman Sachs, în 2001.

 • Economia BRICS scade, iar îngrijorarea creşte. Ţările emergente se lovesc de zidul realităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia BRICS scade, iar îngrijorarea creşte. Ţările emergente se lovesc de zidul realităţii

  Până nu demult, investitorii au văzut China, Brazilia şi India drept ţări care asigurau reţeta succesului în afaceri. Însă, în ultima perioadă, economiile ţărilor emergente au dat semne tot mai clare de încetinire, pe măsură ce banii pentru investiţii se întorc pe pieţele din Occident. Astfel, se răspândeşte cu rapiditate bănuiala că visul îndrăzneţ al BRICS se va prăbuşi cu un zgomot de proporţii.

 • G20: tensiuni
între ţările emergente şi Statele Unite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  G20: tensiuni între ţările emergente şi Statele Unite ale Americii

  Comunicatul miniştrilor de finanţe şi al directorilor băncilor centrale din G20 a fost lansat vineri, la Washington, în care au fost prezentate discuţiile din cadrul reuniunii G20, unde punctul central al discuţiilor s-a axat pe situaţia bugetară a Statelor Unite.

 • Statele BRICS vor propria rezervă valutară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele BRICS vor propria rezervă valutară

  Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ţări emergente reunite sub titulatura BRICS, vor propune la summitul G20 crearea unor rezerve valutare comune care să le protejeze de volatilitatea pieţelor financiare, a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

 • Clasa de mijloc africană, noul motor al economiei globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clasa de mijloc africană, noul motor al economiei globale

  Cum clasa de mijloc din Africa s-a triplat în ultimii 30 de ani, iar şapte dintre primele zece economii cu cea mai mare creştere se află pe acel continent, nu e de mirare că marile companii internaţionale se grăbesc să ocupe piaţa.

Modifică Setările