Stiri despre targul gaudeamus

  69 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România Centenar, tema Târgului Gaudemaus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Centenar, tema Târgului Gaudemaus

  Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, ediţia 25, va avea loc între 14 şi 18 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo. Tema centrală a ediţiei este “România Centenar” şi va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de circa 600 de volume dedicate acestui moment istoric şi circa 50 de evenimente (lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film, lecturi publice).

 • Sindromul Inspecteur
Javert la Gaudeamus (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindromul Inspecteur Javert la Gaudeamus (2)

  Văd că scandalul cu lansările de la Gaudeamus a luat proporţia unei mici isterii naţionale. Iar duminică dl Mircea Cărtărescu a publicat următorul textuleţ pe Facebook, cu referire directă la cărţile lui Voiculescu şi Năstase: „Pentru cine mă iubeşte şi mă urmează: de-aici înainte nicio carte de la RAO!“

 • Reacţia preşedintelui RAO la controversa stârnită de lansările cărţilor lui Voiculescu şi Năstase: Cititorii care pun astfel de întrebări cred că nu prea citesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia preşedintelui RAO la controversa stârnită de lansările cărţilor lui Voiculescu şi Năstase: Cititorii care pun astfel de întrebări cred că nu prea citesc

  Ovidiu Enculescu, preşedintele editurii RAO, a declarat, pentru Agenţia de presă News.ro, în legătură cu lansările controversate ale cărţilor lui Dan Voiculescu şi Adrian Năstase la Târgul Internaţional de Carte de Învăţătură Gaudeamus, că editarea şi lansarea unei cărţi la un târg de carte sunt acţiuni „absolut normale şi nu pot fi puse sub semnul întrebării vreo secundă de cineva care ştie să citească şi înţelege ceea ce citeşte, în general”.

 • Şase lansări de neratat la Târgul Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase lansări de neratat la Târgul Gaudeamus

  Târgul Gaudeamus a început miercuri în Bucureşti şi mi-am făcut o listă cu şase evenimente pe care mi-ar plăcea să nu le ratez. Lista nu e completă, dar numele de pe ea sunt de neratat!

 • Salman Rushdie,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salman Rushdie, "Şeherezada secolului 21", revine cu o nouă poveste

  Cel mai recent roman de Salman Rushdie „Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de nopţi”, a apărut la Polirom şi va fi lansat la Târgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22, sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.30, cu Florin Iaru şi Marius Constantinescu.

 • Lansări de carte la Gaudeamus: Mircea Cărtărescu, Papa Ioan Paul al II-lea şi fostul şef al SRI, George Maior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansări de carte la Gaudeamus: Mircea Cărtărescu, Papa Ioan Paul al II-lea şi fostul şef al SRI, George Maior

  Circa 80 de evenimente editoriale sunt programate la Târgrul de carte Gaudeamus de la Cluj. Lansarea cărţii fostului şef al SRI, George Maior, a volumului care cuprinde întreaga operă poetică a lui Mircea Cărtărescu, dar şi a volumul de însemnări ale Papei Ioan Paul al II-lea sunt câteva dintre cele mai interesante lansări. Citeşte programul lansărilor din weekend.

 • Andrei Oişteanu, la Adevărul Live: „Opera ştiinţifică a lui Eliade nu a fost infestată de credinţele sale legionare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Oişteanu, la Adevărul Live: „Opera ştiinţifică a lui Eliade nu a fost infestată de credinţele sale legionare”

  Astăzi, Andrei Oişteanu a fost invitat în platoul Adevărul Live pentru a discuta despre una dintre cele mai recente apariţii editoriale ale sale, lansate la Târgul Internaţional de carte „Gaudeamus” 2014: „Religie, politică şi mit. Texte despre Mircea Eliade şi Ioan Petru Culianu” (ediţia a II-a, revăzută, adăugită şi ilustrată), apărută la editura Polirom.

 • Nicu
Alifantis aduce „Scrisori nedesfăcute” la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Alifantis aduce „Scrisori nedesfăcute” la Gaudeamus

  Volumul „Scrisori nedesfăcute” de Nicu Alifantis, publicat la Editura Nemira, va fi lansat la Târgul Gaudeamus, sâmbătă, pe 22 noiembrie, la ora 13.45, iar la eveniment vor participa Emil Brumaru şi Valentin Nicolau. De asemenea, duminică, în ultima zi a târgului, de la ora 14.00, va avea o sesiune de autografe cu Nicu Alifantis.

 • Nea Mărin se întoarce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nea Mărin se întoarce

  Celebrul volum „Să rîdem cu Nea Mărin”, de Amza Pellea, apărut acum într-o nouă ediţie la Editura Humanitas, va fi lansat sâmbătă, 22 noiembrie, la Târgul Gaudeamus, de la ora 17.30, iar la eveniment vor participa Oana Pellea, Irina Margareta Nistor şi Lidia Bodea.

 • „Povestirile alese” ale lui Mircea Cărtărescu, lansate la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Povestirile alese” ale lui Mircea Cărtărescu, lansate la Gaudeamus

  Volumul „Fata de la marginea vieţii. Povestiri alese”, de Mircea Cărtărescu, se va lansa pe 22 noiembrie, de la ora 14.00, la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care se va desfăşura între 19 şi 23 noiembrie la Romexpo.

 • Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum

  „Best of: proza scurtă a anilor 2000“, volumul lansat de Marius Chivu la Târgul de Carte Gaudeamus (20-24 noiembrie), reuneşte 40 de texte scrise de 23 de autori contemporani, aducând proza scurtă în lumina reflectoarelor. Volumul este editat de Polirom.

 • VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO "Adevărul" a obţinut Trofeul Presei Scrise la Târgul de Carte Gaudeamus

  Astăzi, la ultima zi a Târgului Gaudeamus,  ziarul "Adevărul" a obţinut, prin votul publicului, Trofeul Presei Scrise al celui mai important salon de carte din România, desfăşurat în perioada 20-24 noiembrie, la Pavilionul Central de la Romexpo.  "Adevărul" a fost distins până acum cu şase trofee Gaudeamus - cele mai multe Trofee Gaudeamus pentru Presa Scrisă în România - de-a  lungul celor 20 de ediţii ale salonului de carte.

 • VIDEO „Din vorbă-n vorbă“ cu Andrei Pleşu, o carte scrisă în 23 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Din vorbă-n vorbă“ cu Andrei Pleşu, o carte scrisă în 23 de ani

  Andrei Pleşu şi-a lansat sâmbătă, la Târgul Gaudeamus, noul volum „Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări şi răspunsuri“, unde este reîntregită o serie de interviuri pe care scriitorul le-a dat între anii 1989-2012. La primul interviu publicat în această carte, Pleşu avea 41 de ani.

 • VIDEO Regizorul Dan Puican, o viaţă dedicată teatrului radiofonic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Regizorul Dan Puican, o viaţă dedicată teatrului radiofonic

  La standul Editurii Adevărul a fost lansată, vineri seară, lucrarea biografică „Dan Puican – teatrul este viaţa mea“, a lui Annie Muscă, care aminteşte despre munca de peste 50 de ani a regizorului de teatru radiofonic Dan Puican, în prezenţa autoarei şi a jurnalistului Costin Tuchilă.

 • Scriitorul Adrian Teleşpan:„ Nu sunt un mare fan al bisericii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Adrian Teleşpan:„ Nu sunt un mare fan al bisericii“

  Vineri, la Adevărul Live, am aruncat o privire asupra lansărilor de carte de la Gaudeamus. Adrian Teleşpan a venit în studio să vorbim despre cartea sa, „Cimitirul”, ce se lansează oficial sâmbătă la ora 16.00, la Romexpo. Dacă vreţi să paticipaţi la lansare, autorul vă roagă să vă îmbrăcaţi în negru.

 • De ce e „cool“ la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e „cool“ la Gaudeamus

  Cum sună sloganul oficial al salonului de carte, în acest an, când avem o ediţie aniversară, de 20 de ani de Gaudeamus? „Cool Nordic Bucureşti“! E ciudat că târgul de  carte cel mai important din România şi-a ales sloganul sub semnul englezismului „cool“. Acest cuvânt-jargon nu prea se potriveşte cu ditamai evenimentul cultural de tradiţie pur românească.

 • Dan C. Mihăilescu, despre „femeile care transformă suferinţa în revelaţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan C. Mihăilescu, despre „femeile care transformă suferinţa în revelaţie“

  Sâmbătă, la standul Editurii Humanitas, de la ora 15.45, va fi lansată cartea scrisă de criticul Dan C. Mihăilescu, „Castelul, biblioteca, puşcăria. Trei vămi ale feminităţii exemplare“. În volum, autorul le portretizează pe Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Cămărăşescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu, Jeni Acterian, Pia Pillat, Cornelia Pillat, Annie Bentoiu, Ecaterina Bălăciouiu-Lovinescu.

 • VIDEO Viaţa Regelui Mihai, în noul album istoric lansat la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Viaţa Regelui Mihai, în noul album istoric lansat la Gaudeamus

  Albumul istoric „Regele Mihai“ a fost lansat joi seara, la standul Editurii Litera de la Târgul de Carte Gaudeamus, în prezenţa autoarei Diana Mandache, a lui Stelian Tănase, Teodor Paleologou, Liviu Mihaiu şi Ioan Luca, precum şi a vizitatorilor târgului.

 • Radu Paraschivescu: „Maimuţa carpatină preferă forma fondului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Paraschivescu: „Maimuţa carpatină preferă forma fondului“

  Sâmbătă, de la ora 17.00, va fi lansat volumul „Maimuţa carpatină“, de Radu Paraschivescu, la standul Editurii Humanitas. În cele treizeci de texte, Radu Paraschivescu scrie despre tabloidizarea excesivă şi triumful antimodelelor. Duminică, de la ora 15.00, autorul va lansa, alături de Dan C. Mihăilescu, şi antologia „De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor“.

Modifică Setările