Stiri despre targu-mures

  1867 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Târgu-Mureş: Mureşenii mor de tuberculoză în secolul XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Mureşenii mor de tuberculoză în secolul XXI

  Tratamentul pentru tuberculoză este gratuit pentru pacient, dar mulţi mureşeni refuză să-l urmeze. În prezent  sunt 500 de pacienţi sub tratament împotriva TBC, iar de la începutul anului 50 de mureşeni au murit din cauza bolii.

 • Târgu-Mureş: Excursie la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Excursie la Alba Iulia

  Casa de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş organizează o excursie la Alba Iulia, dedicată manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

 • Târgu-Mureş: Degustare de vinuri la Băgaciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Degustare de vinuri la Băgaciu

  Iubitorii de vin sunt invitaţi astăzi în comuna mureşeană Băgaciu la o degustare a licorii lui Bachus ce se desfăşoară la Căminul Cultural din satul Deleni.

 • Târgu-Mureş: Bal pentru Biblioteca Teleki
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Bal pentru Biblioteca Teleki

  Aproximativ 250 de mureşeni s-au adunat aseară la Hotelul Business pentru a lua parte la balul de caritate organizat de Clubul Rotary-Teka din Târgu-Mureş.

 • Târgu-Mureş: Sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Sprijin pentru tinerii cu dizabilităţi

  Fundaţia Alpha Transilvană le-a întins o mână de ajutor tinerilor cu dizabilităţi care vor să lucreze. Atelierul de panificaţie a fundaţiei oferă sprijin în integrarea profesională a 25 de tineri cu dizabilităţi din oraş.

 • Târgu-Mureş: Ziua Naţională pe patine, în Piaţa Teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Ziua Naţională pe patine, în Piaţa Teatrului

  Ultimele pregătiri pentru deschiderea patinoarului artificial din Piaţa Teatrului se fac în acest weekend. Patinoarul de 600 mp a fost mutat din Cetatea Medievală în centrul oraşului pentru a facilitata accesul celor pasionaţi de acest sport.

 • Târgu-Mureş: Preţul vieţii unui om
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Preţul vieţii unui om

  Costul intervenţiilor chirurgicale cardiace efectuate la IBCvT diferă de la caz la caz. Dacă o intervenţie chirurgicală la copii costă până la 10.000 de euro, un transplant de cord costă în medie aproximativ 15.000 de euro.

 • Târgu-Mureş: Ungaria sprijină castelele mureşene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Ungaria sprijină castelele mureşene

  Ambasadorul Ungariei în România, Oszkar Fuzesi a anunţat astăzi că ţara vecină oferă sprijin judeţului Mureş pentru întocmire de proiecte de reabilitare a unor castele din zonă. Anunţul a fost făcut cu prilejul vizitei făcute de Excelenţa sa în judeţul Mureş.

 • Târgu-Mureş: Cinci cazuri noi de gripă porcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Cinci cazuri noi de gripă porcină

  Cinci pacienţi mureşeni au fost diagnosticaţi cu gripa nouă în cursul zilei de ieri. Aceştia se adaugă celor patru copiii de la Grădiniţa cu program prelungit "Albinuţa", aflaţi momentan sub tratament.

 • Târgu-Mureş: Curs de medicină spinală în premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Curs de medicină spinală în premieră

  Universitatea de Medicină şi Farmacie  din Târgu-Mureş în parteneriat cu Universitatea din Oxford a lansat astăzi în premieră un curs dedicat chirurgiei spinale. Cursul va fi susţinut de către profesorul James Wilson MacDonald de la Universitatea din Oxford, iar cursanţii vor putea vedea modul în care se efectuează intervenţiile chirurgicale la coloana vertebrală în Marea Britanie.

 • Târgu-Mureş: Farmaciile eliberează medicamente compensate şi gratuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Farmaciile eliberează medicamente compensate şi gratuite

  Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, dr. Iustina Vas a anunţat astăzi că farmaciile mureşene reiau furnizarea medicamentele gratuite şi compensate. Decizia a fost luată ca urmare a anunţului CJAS privind suplimentarea fondurilor pentru aceste reţete.

 • Târgu-Mureş: Fără recoltări de sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Fără recoltări de sânge

  Astăzi o parte a angajaţilor Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu-Mureş sunt astăzi în concediu fără plată. Ca urmare a acestei decizii activitatea de recoltare sanguină a fost întreruptă, fără ca distribuţia de sânge câtre spitale să fie oprită.

 • Târgu-Mureş: Farmaciile mureşene în pragul falimentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Farmaciile mureşene în pragul falimentului

  Prelungirea termenului de plată pentru reţele gratuite şi compensate îi duce la disperare pe farmacişti. Farmaciile se confruntă cu lipsa fondurilor pentru reţetele compensate şi gratuite dar şi cu termene de plată prelungite pentru acestea.

 • Târgu-Mureş: Şcoli amendate din cauza gripei noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Şcoli amendate din cauza gripei noi

  Două unităţi şcolare mureşene au fost amendate de inspectorii DSP pentru nerespectarea măsurilor de prevenţie a apariţiei gripei de tip nou. Valoarea maenzilor a fost de 3.000 de lei.

 • Târgu-Mureş: Copil bolnav de gripă nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Copil bolnav de gripă nouă

  O fetiţă de 6 ani din Târgu-Mureş se află sub tratament la domiciliu după ce a contactat virusul A/H1N1. În prezent reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş aşteaptă rezultatul analizelor medicale ale altor cinci copii cu care pacienta a intrat în contact.

 • Poluare şi amendă record la combinatul Azomureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poluare şi amendă record la combinatul Azomureş

  A crescut numărul îmbolnăvirilor, dar la Medicina muncii nu s-a prezentat nimeni. Dacă unii târgumureşenii s-au săturat de poluarea provocată de combinat, alţii invocă pierderea locurilor de muncă a peste 2.000 de oameni.

Modifică Setările