Stiri despre tara

  277 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Suntem
veniţi din anii ’50!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem veniţi din anii ’50!

  Ţara în care trăim s-a născut pe 30 decembrie 1947. O ţară „nouă“, pe ruinele uneia mai vechi, ale cărei tradiţii coboară mult în timp. Dar numai că s-a dorit dintr-o dată, abrupt, un timp „nou“, o ţară „nouă“, unde să fie stăpân un om „nou“. Şi totul a început cu anul 1948. A fost desigur o perioadă de interimat şi pe măsură ce treceau anii, între august 1945 şi decembrie 1947, vitezele schimbării s-au accelerat

 • Victor Rebengiuc: „Sunt speriat de ce se poate întâmpla. Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid, trebuie să încercăm cu nişte tineri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc: „Sunt speriat de ce se poate întâmpla. Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid, trebuie să încercăm cu nişte tineri“

  Victor Rebengiuc nu înţelege de ce oamenii nu ies în continuare în stradă, aşa cum s-a întâmplat în februarie 2017, când cetăţenii au protestat faţă de ordonanţa 13. Prezent la evenimentul de lansare a cărţii „În lume nu-s mai multe Românii“, de Radu Paraschivescu, actorul a explicat ce l-a determinat să facă gestul din decembrie 1989, de la Televiziunea Română, dar şi către cine se duce votul său la următoarele alegeri.

 • Imperiul cormoranilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperiul cormoranilor

  „V-a intrat cormoranul la cap?!!!“ Viitorul sună bine pentru noi, cormoranii! Putere politică avem, forţă gazoasă avem, caşcavalul e la noi, p-ăia care ne făceau dosare politice îi legăm, justiţia e a noastră, ai lu Isărescu sunt la mâna noastră, economia s-a înroşit de la duduială, politica o facem noi! Hai, ciocu mic şi la muncă, săracilor, băgaţi bani la buget, nu staţi, ţara are nevoi!

 • Importanţa slugăreilor tradiţional patriotici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Importanţa slugăreilor tradiţional patriotici

  De zeci de ani, oamenii din societate se plâng că aceste marionete, la putere sau în politică, prin lipsa lor de responsabilitate şi competenţă, sunt nu doar nocive, căpuşe slugarnice, dar distrug şi au consecinţe nefaste asupra instituţiilor democratice şi asupra societăţii româneşti în ansamblul ei. Fac rău! Consecinţe care pot avea efecte imediate sau pe termen lung şi care cu greu mai pot fi remediate.

 • Pentru un proiect de ţară (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru un proiect de ţară (I)

  Motto: „Orice rău îşi are bunul său, atârnă numai de înţelepciunea omului să ştie a profita.” (Ion C. Brătianu, 1821-1891). României îi lipseşte o „hartă a viitorului”. Iar această cartografiere a viitorului ţine numai de factorul uman. Şi anume, de investiţia continuă în factorul uman. După cum spu­nea, la vremea lui, Spiru Haret, „Cum arată astăzi şcoa­la, va arăta mâine ţara”.

 • Convinge-mă: de ce să intru în politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convinge-mă: de ce să intru în politică?

  Am din ce în ce mai des discuţia asta. Am avut discuţii relativ similare şi în guvernul technocrat, când o mulţime de oameni foarte bine intenţionaţi, dar şi alţii foarte vocali, preocupaţi de binele tărişoarei şi gata de orice sacrificiu, deveneau brusc loviţi de incapacitate când auzeau de problemele sistemice, orarul de lucru şi mai ales de plata la guvern sau în ministere.

 • Iartă-ne, România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iartă-ne, România

  Iartă-ne, România, că te-am amăgit să crezi că vei fi bine când ai scăpat de boala comunismului. Iartă-ne că am permis să fii abuzată, siluită şi furată de cleptomani şi idioţi, că am asistat cu indiferenţă cum şmecheri şi hoţi te-au violat repetat, iar noi ne-am întors capul, cu laşitate şi ruşine.

 • Întoarcerea acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea acasă

  Am ajuns în România la o bucată de noapte. Am venit într-un avion plin de oameni întorşi de la muncă, cu sacoşe mari de rafie la bagajul de cală, albastre sau portocalii, cu flori mari, sub petalele cărora se înghesuia toată avuţia adunată peste an.

 • Ce se va întâmpla cu România în următorii 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se va întâmpla cu România în următorii 10 ani

  România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

 • O ţară mult prea ruptă în
bucăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară mult prea ruptă în bucăţi

  De mult prea multe ori primesc întrebarea „există două Românii? Una a PSD-ului şi alta a «noastră»?“. De fiecare dată, întrebarea asta are darul să mă amuze si întristeze în acelaşi timp, pentru că această zicere ascunde o pseudo-superioritate şi o ignoranţă crasă a celor ce sunt „ai noştri“. Sau, mai bine spus, o pseudo-superioritate cauzată de ignoranţă, care nu ajută pe nimeni şi la nimic.