
Găsiţi ţapul ispăşitor pentru epidemie!
„Aşa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: «N-am ştiut că am coronavirus, m-am îmbrăţişat cu alţi oameni şi copii»", titrează Digi Sport.
„Aşa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: «N-am ştiut că am coronavirus, m-am îmbrăţişat cu alţi oameni şi copii»", titrează Digi Sport.
De la 1 februarie, Regatul Unit a părăsit blocul comunitar. Christian Mititelu, directorul Secţiei române a BBC timp de 20 de ani (între 1984 şi 2004) a făcut pe Facebook câteva comentarii legate de acest eveniment.
Multe discuţii în spaţiul public despre o iminentă remaniere. Deşi Liviu Dragnea încearcă să liniştească spiritele, este clar că obiectivul său este să-i facă ţapi ispăşitori pe miniştrii remaniaţi, pentru eşecurile actualei guvernări. Nu e prima dată când se apelează la soluţia aceasta. Şefii supremi sunt buni, Programul de guvernare, „Biblia” PSD, e bun, doar miniştrii sunt incompetenţi. Cine i-a uns în funcţie, nu se mai pune.
Pharmakos (de la grecescul φαρμακός, „cel care este ucis pentru greşeala altuia“) semnifică victima expiatorie într-un ritual de purificare în Grecia antică. În epoca clasică, termenul a ajuns să însemne, în greacă, „răufăcător“.
Faptul că sârma ghimpată de la Prut a fost dată jos nu a apropiat moldovenii de Uniunea Europeană, fermierii ajungând aproape de faliment, iar satele fiind pustii în Republica Moldova, se arată într-un reportaj realizat de postul TV „Rossia 1”. În acelaşi timp, jurnaliştii ruşi vorbesc despre faptul că Vlad Plahotniuc a fost proxenet, iar Vlad Filat este ţapul ispăşitor în cazul miliardului furat din bănci.
”Acarul Păun” este o expresie pe care o folosim atunci când ne referim la o persoană acuzată pe nedrept, astfel încât să fie acoperit adevăratul vinovat de comiterea vreunei infracţiuni. Este bine de ştiut că Acarul Păun chiar a existat. Se numea Ion Păun, lucra la o staţie CFR din Buzău şi a fost considerat singurul vinovat pentru un accident feroviar, pe linia Ploieşti – Buzău.
Politica nu poate exista fără duşmani. Dacă la un moment dat un duşman dispare sau este înlăturat, politicienii şi tot alaiul lor propagandistic imediat vor căuta sau vor inventa un alt duşman. În lipsa unui duşman, procesele politice trenează, iar construcţiile politce adeseori se dezintegrează. Însă nu doar în sfera politică, ci şi în sfera socială există o „cerere pentru duşman”.
Scrisoarea viralizată a unei tinere din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicate de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi prin comparaţie cu cei care merită.
Am mulţi prieteni virtuali care îşi declară nemulţumirea pentru modul în care evoluează lumea politică românească. Nici eu nu sunt foarte mulţumit, dar, obiectiv vorbind, se putea mai mult? Să nu uităm de unde am plecat, după 45 de ani de comunism şi 24 de ce-or fi fost.
Eşecul economic al USL nu mai poate fi băgat sub preş. Nu poţi păcăli populaţia că totul e bine şi frumos, că regimul USL aduce bunăstare şi dreptate, când o avalanşă de taxe, impozite şi măriri de accize se prăvăleste în capul românilor.
Bulgaria şi România sunt folosite mereu, din nefericire, drept scuză convenabilă pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, într-un interviu acordat revistei germane Focus.
Aflat într-o vizită pe şantierele de la Ciric, Tătăraşi, Sărărie şi Copou, primarul Gheorghe Nichita s-a arătat mulţumit de lucrările făcute de firmele Primăriei, dar i-a invinuit pe şefii de la Apavital pentru lucrările dezastruoase din Copou, de pe tronsonul Universitatea „Cuza“-Fundaţie.
Acuzat de mai mulţi colegi pentru intrarea în Opoziţie, liderul PDL s-a dedicat campaniei de la Cluj, cedându-i lui Blaga o parte dintre atribuţii.
Grecia a luat toate măsurile necesare pentru a-şi respecta obligaţiile, a declarat Evangelos Venizelos, ministrul elen de Finanţe, la Luxemburg, după ce a fost prezentat bugetul aferent anului 2012.