Stiri despre tap ispasitor

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Găsiţi ţapul
ispăşitor pentru epidemie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găsiţi ţapul ispăşitor pentru epidemie!

  „Aşa s-a răspândit COVID-19 la mii de persoane: «N-am ştiut că am coronavirus, m-am îmbrăţişat cu alţi oameni şi copii»", titrează Digi Sport.

 • Remanierea, ocazie
pentru Dragnea de a găsi ţapi ispăşitori pentru neîmplinirea
promisiunilor electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remanierea, ocazie pentru Dragnea de a găsi ţapi ispăşitori pentru neîmplinirea promisiunilor electorale

  Multe discuţii în spaţiul public despre o iminentă remaniere. Deşi Liviu Dragnea încearcă să liniştească spiritele, este clar că obiectivul său este să-i facă ţapi ispăşitori pe miniştrii remaniaţi, pentru eşecurile actualei guvernări. Nu e prima dată când se apelează la soluţia aceasta. Şefii supremi sunt buni, Programul de guvernare, „Biblia” PSD, e bun, doar miniştrii sunt incompetenţi. Cine i-a uns în funcţie, nu se mai pune.

 • România şi teoria „ţapului ispăşitor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi teoria „ţapului ispăşitor“

  Pharmakos (de la grecescul φαρμακός, „cel care este ucis pentru greşeala altuia“) semnifică victima expiatorie într-un ritual de purificare în Grecia antică. În epoca clasică, termenul a ajuns să însemne, în greacă, „răufăcător“.

 • VIDEO Postul TV „Rossia 1”: Plahotniuc a fost proxenet, este rusofob, iar Filat e un ţap ispăşitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Postul TV „Rossia 1”: Plahotniuc a fost proxenet, este rusofob, iar Filat e un ţap ispăşitor

  Faptul că sârma ghimpată de la Prut a fost dată jos nu a apropiat moldovenii de Uniunea Europeană, fermierii ajungând aproape de faliment, iar satele fiind pustii în Republica Moldova, se arată într-un reportaj realizat de postul TV „Rossia 1”. În acelaşi timp, jurnaliştii ruşi vorbesc despre faptul că Vlad Plahotniuc a fost proxenet, iar Vlad Filat este ţapul ispăşitor în cazul miliardului furat din bănci.

 • Cine a fost, în realitate, Acarul Păun şi cum s-a ajuns de la un accident feroviar cu zeci de morţi la una dintre cele mai folosite expresii româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost, în realitate, Acarul Păun şi cum s-a ajuns de la un accident feroviar cu zeci de morţi la una dintre cele mai folosite expresii româneşti

  ”Acarul Păun” este o expresie pe care o folosim atunci când ne referim la o persoană acuzată pe nedrept, astfel încât să fie acoperit adevăratul vinovat de comiterea vreunei infracţiuni. Este bine de ştiut că Acarul Păun chiar a existat. Se numea Ion Păun, lucra la o staţie CFR din Buzău şi a fost considerat singurul vinovat pentru un accident feroviar, pe linia Ploieşti – Buzău.

 • Politica „ţapului ispăşitor” şi manipulările politice de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica „ţapului ispăşitor” şi manipulările politice de azi

  Politica nu poate exista fără duşmani. Dacă la un moment dat un duşman dispare sau este înlăturat, politicienii şi tot alaiul lor propagandistic imediat vor căuta sau vor inventa un alt duşman. În lipsa unui duşman, procesele politice trenează, iar construcţiile politce adeseori se dezintegrează. Însă nu doar în sfera politică, ci şi în sfera socială există o „cerere pentru duşman”.

 • Moştenirea Băsescu în scrisoarea tinerei Vio Mihaela Grădinaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenirea Băsescu în scrisoarea tinerei Vio Mihaela Grădinaru

  Scrisoarea viralizată a unei tinere din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicate de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi prin comparaţie cu cei care merită.

 • Politica nu este o poveste cu îngeri şi demoni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica nu este o poveste cu îngeri şi demoni

  Am mulţi prieteni virtuali care îşi declară nemulţumirea pentru modul în care evoluează lumea politică românească. Nici eu nu sunt foarte mulţumit, dar, obiectiv vorbind, se putea mai mult? Să nu uităm de unde am plecat, după 45 de ani de comunism şi 24 de ce-or fi fost.

 • Victor Ponta caută ţapi ispăşitori pentru eşecul economic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta caută ţapi ispăşitori pentru eşecul economic

  Eşecul economic al USL nu mai poate fi băgat sub preş. Nu poţi păcăli populaţia că totul e bine şi frumos, că regimul USL aduce bunăstare şi dreptate, când o avalanşă de taxe, impozite şi măriri de accize se prăvăleste în capul românilor.

 • Boc, ţapul ispăşitor al PDL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc, ţapul ispăşitor al PDL

  Acuzat de mai mulţi colegi pentru intrarea în Opoziţie, liderul PDL s-a dedicat campaniei de la Cluj, cedându-i lui Blaga o parte dintre atribuţii.

Modifică Setările