
Cât de eficient este Molnupiravirul, tableta anti-COVID-19
La cel mai mare spital de boli infecţioase din ţară, peste 1.000 de pacienţi au primit un tratament antiviral oral ţintit cu pastile pentru a scăpa de COVID-19.
La cel mai mare spital de boli infecţioase din ţară, peste 1.000 de pacienţi au primit un tratament antiviral oral ţintit cu pastile pentru a scăpa de COVID-19.
Cu această ocazie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au percheziţionat imobilele folosite de cei trei.
O investigaţie BBC a revelat dimensiunea operaţiunilor grupului de mercenari ruşi Wagner în războiul civil din Libia pe baza documentelor extrase de pe o tabletă pierdută şi a unor „liste de cumpărături” obţinute de la surse libiene de informaţii.
Britney Spears are motive de sărbătoare. În sfârşit a primit permisiunea pentru a-şi cumpăra şi a deţine prima tabletă din viaţa ei, transmite CNN Entertainment.
Un număr de 73.358 de vouchere au fost aprobate în etapa a doua a Programului „Rabla pentru Electrocasnice" din acest an, iar lista cu solicitanţii avizaţi a fost publicată, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), informează instituţia.
Apple a prezentat oficial iPadOS 15, sistemul de operare folosit de tabletele companiei, promiţând mai multe îmbunătăţiri de mult aşteptate.
Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi, iar în cadrul acesteia, până în 18 iunie, se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Voucherele sunt în valoare de 400 de lei pentru televizoare, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.
Samsung a anunţat Galaxy Tab S7 FE şi Galaxy Tab A7 Lite, cele mai recente produse din portofoliul său de tablete.
Programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi suplimentat cu două noi categorii de produse, respectiv tablete şi laptopuri, a declarat, joi, în conferinţa de predare - primire mandat, noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, care, însă, nu a oferit detalii despre data de începere a acestui program.
Pe parcursul vacanţei de vară, liceenii voluntari au depus eforturi pentru a-i învăţa pe micuţii şcolari cum să mânuiască o tabletă.
În prag de an şcolar, profesorii iau lecţii pentru a învăţa să folosească tabletele. La Iaşi, mulţi au început deja instruirea pentru educaţia online, iar startul a fost dificil, după cum recunosc cursanţii.
Piaţa tabletelor accesibile la preţ devine tot mai competitivă, iar utilizatorii nu mai caută doar dispozitive cu performanţe medii, ci vor dispozitive care arată şi funcţionează asemenea unui produs premium. Aceştia îşi doresc să obţină cel mai bun raport calitate-preţ, ceea ce înseamnă dispozitive cu cele mai bune funcţii, performanţe puternice şi un design atractiv.
Prin intermediul aplicaţiei, justiţiabilii pot cere legalizări de hotărâri, eliberarea de certificate şi pot adresa alte solicitări la centrele de relaţii cu publicul, registraturile şi arhivele tuturor instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Galaţi.
O fetiţă, în vârstă de 7 ani, din comuna Ştefan Vodă i-a impresionat cu gestul său pe pompierii călărăşeni. Ema a fost observată de militari în timpul unei misiuni pe care aceştia au desfăşurat-o în satul fetiţei. Responsabilă, eleva a afişat mesajul "Stăm în curte", având în vedere mărurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Oricine poate dona telefoane, tablete sau laptopuri, dar cu acces la internet, este aşteptat să o facă vineri, 15 mai, în intervalul 20,00-23,00, la Căsuţa Strumfilor, un atelier de creativitate şi after school din Galaţi.
Fundaţia World Vision România consideră că Ordinul prin care Ministerul Educaţiei reglementează educaţia online este un demers necesar, dar că această reglementare apare foarte târziu, la peste o lună şi jumătate de la intrarea în carantină şi nu include un plan de măsuri concrete, pe termen lung.
Izolarea socială generată de coronavirus a avut impact atât asupra elevilor, cât şi a profesorilor. 60% dintre profesori s-au confruntat cu stresul generat de lipsa oricărei alinieri sau ghidări privind adaptarea curriculei la predarea online.
Copiii s-au jucat mereu. Singuri sau cu prietenii, în casă, pe uliţa din sat sau în faţa blocului. S-au jucat şi părinţii copiilor care astăzi sunt conectaţi la tehnologie şi ultimele gadgeturi. Baba oarba şi Lapte gros sunt doar câteva dintre bucuriile copilăriei în care tableta sau tehnologia nu îşi puneau amprenta.
O cercetare canadiană publicată la începutul acestei săptămâni în revista Jama Pediatrics arată că majoritatea copiilor de doi-trei ani stau prea mult în faţa tabletelor sau televizoarelor. La fel şi mamele lor.
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT) ne spune că, în curând, nu vom avea rezultate nici în sportul-alb, fără a ne explica, totuşi, ce a făcut de când a ajuns în fruntea forului pe care îl conduce.
Un bărbat este cercetat pentru furt calificat după ce a profitat de neatenţia unei persoane şi i-a furat mai multe bunuri de valoare pe care le lăsase pe o masă, la terasa unui bar.
Prejudecăţile pe care le avem referitoare la somn ne înrăutăţesc starea de sănătate şi dispoziţia şi ne scurtează viaţa, atrag atenţia cercetătorii. Ei au întocmit un top al celor mai frecvente mituri de care, se pare, ţinem cu dinţii.
Un puşti de 17 ani este cercetat pentru furt calificat după ce s-a gândit că poate face rost uşor de un telefon mobil şi o tabletă, sustrăgându-le din casa unui consătean.
Samsung a lansat Galaxy Tab S5e, o tabletă cu ecran de 10,5 inci şi cu o capacitate mai mare a bateriei. Aceasta urmează să fie disponibilă în România în luna mai.
În plus faţă de promovarea spectacolului, demersul micilor actori din „Tinereţe fără bătrâneţe” îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că lectura este mult mai folositoare în dezvoltarea personalităţii copiilor decât socializarea virtuală şi jocurile on-line.
Cercetătorii canadieni au analizat cum influenţează părinţii timpul petrecut în faţa ecranului de către copii între 18 luni şi 5 ani, vârsta în sunt formate care obiceiurile, care au tendinţa de a se păstra pe tot parcursul vieţii.
Academia americană de pediatrie recomandă, mai ales pentru copiii sub cinci ani, jucăriile de modă veche precum cărţile de colorat, puzzleurile, cuburile sau chiar cutii goale. Asta deoarece dispozitivele electronice nu încurajează interacţiunea părinte-copil care este vitală pentru o dezvoltare sănătoasă.
Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a implementat o aplicaţie prin care se face trecerea de la un sistem clasic de gestionare a paturilor la un sistem digital care foloseşte o tabletă pe fiecare secţie. Astfel, poate fi transmis în timp real numărul de paturi libere din spital.
Majoritatea românilor au principiile parentale de acum 50 de ani, care promovează tradiţia, dar asta începe să se schimbe. Creşte procentul familiilor moderne, acum doar 38%, care transmit copiilor valori noi, şi începem să devenim contemporani cu spaţiul cultural occidental.
În primul review video de pe Adevarul.ro vorbim despre o nouă tabletă scoasă pe piaţa din România de Huawei, MediaPad M5. Am avut ocazia să ne jucăm cu modelul cu diagonală ceva mai mică, care aduce un plus semnificativ la portabilitate şi utilizare.