Stiri despre szekely csaba

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câştigarea
încrederii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câştigarea încrederii

  Am citit în cursul anului 2018 aproape toate cărţile care au apărut la feluritele edituri româneşti şi care într-un fel sau altul au vorbit şi despre cât de puţine lucruri am izbutit să facem noi, românii, în cei 100 de ani de Românie Mare.

 • Infidelităţi
conjugale în cascadă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infidelităţi conjugale în cascadă

  O imagine cu rol de leit-motiv. Un soţ sau un amant, cu nervii gata-gata să ajungă la capătul puterilor (Cătălin Vieru), se dă de ceasul morţii să afle de la tovarăşa lui de viaţă (Iulia Colan) dacă există vreun motiv anume care face ca relaţia lor să nu mai fie cum se pare că a fost odată.

 • O minoritate
în cadrul unei minorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O minoritate în cadrul unei minorităţi

  Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

 • Piese contemporane
româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piese contemporane româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

  1. Fără happy end. Ornella Pireda, Ciro Rinaldi, Sharmilla Chowdury, Eileen Chubb, Ian Fosley, Alin Goga Mihăiţă, Claudiu Ţuţulan, Liviu Costache sunt oameni obişnuiţi. Locuiesc în Italia, Anglia sau România. La un moment dat, li s-a întâmplat să observe că acolo unde lucrau se întâmplă lucruri neobişnuite. Lucruri în afara legii.

 • FOTO O comedie neagră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO O comedie neagră

  Dacă mai era nevoie de o dovadă că Szekely Csaba este un excelent autor de literatură dramatică, un dramaturg format, iată o avem, odată cu piesa „Alcesta” cuprinsă în repertoriul Companiei Tompa Miklós a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş. Afişul şi caietul-program al spectacolului ne înştiinţează că textul ar fi o adaptare a celebrei tragedii „Alcesta” de Euripide. Eu aş zice că e ceva mai mult.

 • Maghiari şi români, la cuţite, în „Beznă de mină“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maghiari şi români, la cuţite, în „Beznă de mină“

  Un tânăr dramaturg de limbă maghiară din Târgu Mureş, Székely Csaba, transpune conflictele seculare dintre locuitorii de naţionalităţi diferite, dintr-un sat din Harghita, în replici acide şi usturătoare.

Modifică Setările