Stiri despre svetlana aleksievici

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti

  Duminică, 8 octombrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cişmigiu, va avea loc un dialog între laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Aleksievici, şi scriitorul şi politologul Ioan Stanomir, despre cea mai recentă carte a scriitoarei, „Vremuri second-hand”, apărută la Editura Humanitas, dar şi despre celalte cărţi ale sale apărute în limba română.

 • Moartea strălucitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea strălucitoare

  „Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

 • Svetlana Aleksievici, laureata premiului Nobel pentru literatură pe 2015, s-a retras din organizaţia rusă PEN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, laureata premiului Nobel pentru literatură pe 2015, s-a retras din organizaţia rusă PEN

  Svetlana Aleksievici, laureata premiului Nobel pentru literatură pe 2015, s-a retras din organizaţia PEN din Rusia, alături de alţi 30 de scriitori, în semn de protest faţă de excluderea unui jurnalist care l-a apărat pe regizorul de film Oleg Sentsov, condamnat de autorităţile ruse la 20 de ani de închisoare pentru terorism, informează The Guardian, citat de News.ro.

 • EXCLUSIV INTERVIU
Svetlana Aleksievici, scriitor, laureat Nobel: „Putin stârneşte ce e mai rău, mai primitiv în
oameni“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV INTERVIU Svetlana Aleksievici, scriitor, laureat Nobel: „Putin stârneşte ce e mai rău, mai primitiv în oameni“ VIDEO

  NOBEL Scriitoarea bielorusă Svetlana Aleksievici, câştigătoarea Premiului Nobel pentru literatură pe anul trecut, povesteşte pentru „Weekend Adevărul“ cum a făcut trecerea de la jurnalism la literatură, de ce ceea ce face ea ţine, totuşi, de arta cuvântului, dar şi cât de periculos este regimul lui Vladimir Putin pentru Europa şi restul lumii, dar în primul rând pentru Rusia şi ţările din fosta Uniune Sovietică.

 • Spre
comunismul second-hand?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre comunismul second-hand?

  După înlăturarea de la putere a lui Hrusciov, scenariul marilor schimbări la vârful puterii în URSS era, în linii mari, necondiţionat acelaşi.

 • Svetlana Aleksievici, despre „omul sovietic“ şi putinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, despre „omul sovietic“ şi putinism

  Recent a apărut cartea „Vremuri second-hand“, în care scriitoarea laureată cu Premiul Nobel pentru literatură în 2015 face o radiografie a socialismului sovietic, prin mărturiile unor oameni obişnuiţi, dar şi a persistenţei acestor idei în epoca lui Putin.

 • „Războiul nu are chip de femeie“: Opera laureatei Nobel Svetlana Aleksievici începe să fie tradusă în limba română. Au apărut deja două cărţi despre WWII
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Războiul nu are chip de femeie“: Opera laureatei Nobel Svetlana Aleksievici începe să fie tradusă în limba română. Au apărut deja două cărţi despre WWII

  Opera laureatei cu Premiul Nobel pentru literatură pe 2015, Svetlana Aleksievici (Bielorusia), începe încet-încet să fie tradusă în limba română. Pe lângă cartea mai veche despre Cernobîl, publicată în 2015 de Editura Corint, acum au apărut, la editura Litera Internaţional, două volume despre participarea sovietică la cel de-al doilea război mondial: „Războiul nu are chip de femeie“ şi „Ultimii martori“.

 • 10 cărţi de citit în 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cărţi de citit în 2016

  10 cărţi de citit în 2016. Umberto Eco, marele scriitor decedat recent, Mario Vargas Llosa, un alt premiat Nobel de notorietate planetară, Gabriel Liiceanu, recent premiata cu Nobel Svetlana Alexievici, alţi premiaţi mai vechi cu Nobel precum Herta Muller, J.M. Coetzee şi Orhan Pamuk se numără printre autorii ale căror noi cărţi vor apărea în 2016. Să nu-l uităm nici pe Vladimir Nabokov, autorul iconicei „Lolita“.

 • Scriitoarea de Nobel care urăşte imperialismul rus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarea de Nobel care urăşte imperialismul rus

  Svetlana Aleksievici crede că Putin a transformat poporul rus într-o gloată de oameni care urăşte Ucraina şi ucrainenii. Putin a reuşit să insufle ambiţiile sale imperialiste chiar şi tinerilor, iar propaganda instaurată de acesta le înlocuieşte ruşilor gândirea. Scriitoarea declară că urăşte lumea lui Beria, Stalin şi Putin.

 • Cărţi ale Svetlanei Alexievici traduse în română: volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, al câştigătoarei de Nobel în 2015, interzis în Bielorusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi ale Svetlanei Alexievici traduse în română: volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, al câştigătoarei de Nobel în 2015, interzis în Bielorusia

  În luna iunie, volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, scris de Svetlana Aleksievici, câştigătoarea Premiului Nobel în 2015, a fost publicat de Editura Corint. În România a mai apărut, în 1989, romanul „Războiul nu are chip de femeie“, de Svetlana Aleksievici, la editura Militară. Volumul „Timp second hand. Sfârşitul omului roşu“, scris de laureata Premiului Nobel, este în curs de publicare la editura Humanitas.

Modifică Setările