Stiri despre suveranitate

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Taiwanul, pregătit să înceapă negocieri cu China. Care sunt condiţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taiwanul, pregătit să înceapă negocieri cu China. Care sunt condiţiile

  Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a declarat vineri că ţara sa este pregătită să înceapă negocieri substanţiale cu China, dacă Beijingul acceptă să renunţe la confruntare. Taiwanul este supus la presiuni din ce în ce mai mari din partea Chinei, după ce preşedintele Tsai Ing-wen a preluat mandatul prezidenţial, în 2016.

 • Dodon, coronavirusul şi împrumutul de la ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, coronavirusul şi împrumutul de la ruşi

  Situaţia politică şi economică de la Chişinău capătă noi valenţe în aceste zile, când se joacă la ruleta intereselor ruseşti şi ultima brumă de independenţă (economică) a statului frate dintre Prut şi Nistru, sub impulsul unui aşa zis împrumut oferit cu mărinimie lui Igor Dodon de Vladimir Putin.

 • A cui este, de fapt, suveranitatea în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A cui este, de fapt, suveranitatea în România?

  Odată cu înscăunarea mai marilor PSD-işti şi ALDE-işti în funcţiile cheie ale statului român, Democraţia a devenit laitmotiv pe meleagurile noastre. De la infama ordonanţă 13 şi până în prezent, nu cred că a fost zi de la Dumnezeu în care cineva de pe la noi să nu sufle o vorbă despre Democraţie.

 • Cuba acuză SUA că vor să-i „încalce suveranitatea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuba acuză SUA că vor să-i „încalce suveranitatea“

  Cuba a protestat în mod oficial faţă de înfiinţarea de către Statele Unite a unui grup de lucru vizând să „dezvolte” accesul la Internet pe insulă, Havana apreciind că Statele Unite au astfel ”intenţia de a-i încălca suveranitatea”, relatează AFP.

 • Pericolele 
din Legea referendumului propusă 
de PSD. Atac la suveranitatea poporului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele din Legea referendumului propusă de PSD. Atac la suveranitatea poporului

  Iniţiativa deputatului PSD Eugen Nicolicea de a modifica Legea referendumului conţine un articol ambiguu, care ar tăia dreptul constituţional al poporului de a participa la consultări populare, indiferent de temă. Pe scurt, s-ar încălca, într-o bună măsură, suveranitatea poporului român, suveranitate exercitată şi prin referendum. Într-o discuţie telefonică, Nicolicea a explicat ce înţelege prin Justiţie.

 • Declaraţia despre inviolabilitatea suveranităţii Republicii Moldova, votată în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţia despre inviolabilitatea suveranităţii Republicii Moldova, votată în Parlament

  Declaraţia Parlamentului despre inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova a fost votată în şedinţa de joi, 31 martie, a legislativului. Proiectul propus de deputaţii comunişti a fost aprobat cu votul a 62 de deputaţi – PCRM, PSRM şi PDM şi grupul foştilor comunişti, transmite IPN.

 • Violenţa geopolitică - o privire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violenţa geopolitică - o privire

  Lumea internaţională este caracterizată de o foarte mare necunoscută şi de o mare violenţă. Conflictele calde sau reci, latenţele neexprimate geopolitic pot provoca adevărate dezastre.

 • Senat: Coroana va fi repusă pe stema României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senat: Coroana va fi repusă pe stema României

  Cu 101 voturi „pentru“ şi doar două „împotrivă“, Senatul a aprobat repunerea coroanei pe stema României, pe modelul celorlalte state din regiune. Camera Deputaţilor va lua decizia finală cu privire la acest proiect de lege.

 • Protectorat american? „Statele Unite nu sunt de emulat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protectorat american? „Statele Unite nu sunt de emulat”

  Două seturi de răspunsuri la întrebările redacţiei pe marginea tezei adâncirii "protectoratului american", publicată în ediţia FPR nr 48 (oct/ nov 2015). "Noi, românii, avem tendinţa de a ne da mult mai multă importanţă decât ne dau cu adevărat Washingtonul sau Moscova. Cauza este competiţia politică internă, unde să joci cartea SUA/ Rusia este o modalitate facilă de a denigra un adversar sau să creşti importanţa cuiva."

 • Paranoia lui Vladimir Putin ar putea conduce la un război nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paranoia lui Vladimir Putin ar putea conduce la un război nuclear

  Vladimir Putin habar n-are nimic de strategie, notează „The Week“. În ultimii doi ani, a eşuat în aspiraţia lui de a readuce Rusia în rândurile puterilor mondiale. Fixaţia cu Crimeea, combinată cu susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, a reprezentat un dezastru pentru interesele Rusiei. Miopia strategică a lui Putin l-ar putea face să recurgă la măsuri nucleare, doar pentru a-şi păstra puterea.

 • TTIP înseamnă sfârşitul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TTIP înseamnă sfârşitul României

  Statul român va deveni în curând semnatar al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), care va fi stabilit între UE şi SUA, fără să participe la negocieri şi fără să-şi informeze cetăţenii asupra pericolelor majore pe care acest tratat le cuprinde pentru România.

 • Republici populare şi oraşe plutitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republici populare şi oraşe plutitoare

  Pe 7 aprilie, ruşii au proclamat Republica Populară Doneţk, iar pe 16 aprilie – Republica Populară Odessa, în regiunile omonime de pe teritoriul Ucrainei, călcând în picioare suveranitatea acestui stat. Agresiunea lui Putin împrumută o formă politică veche, din vremea sovietelor – în fond, şi România a fost, între 1947 şi 1965, o „republică populară” – şi, în plus, maimuţăreşte principiul autodeterminării.

 • În vizită la Chişinău. Despre suveranitate, artificialitate şi alte întrebări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În vizită la Chişinău. Despre suveranitate, artificialitate şi alte întrebări

  Zilele acestea am fost invitat la Chişinău să particip la o dezbatere internaţională: „Moldova în Parteneriatul Estic după Vilnius”. Acum statul Republica Moldova stă la o răscruce. Trebuie să ia decizii, trebuie să-şi asume o direcţie. E bine să facă asta. Însă modul în care priveşte într-o direcţie sau alta mi se pare greşit. Oare chiar pe de o parte avem răul absolut, iar pe de altă parte binele absolut?

 • Catalonia către Spania: „Trebuie să renegociem suveranitatea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catalonia către Spania: „Trebuie să renegociem suveranitatea”

  Artur Mas, preşedintele guvernului regional al Cataloniei, a reluat campania de pregătire a referendumului privind separarea faţă de Spania, anunţat la sfârşitul acestui an, având de partea lui susţinerea majorităţii partidelor din parlamentul catalan. În ciuda rezistenţei guvernului de la Madrid, strategia lui Mas declanşează o serie de consecinţe imediate, care ar putea duce la reconsiderarea relaţiei Spania-Catalonia.

 • Vor renunţa ţările europene la propria suveranitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vor renunţa ţările europene la propria suveranitate?

  Cetăţenii UE ar trebui să-şi reconsidere conceptul de Patrie, deoarece conceptul tradiţional, cel de patrie naţională, este anacronic şi nepotrivit cu aspiraţiile de extindere şi consolidare ale Uniunii Europene. Cine a spus asta şi ce se va întâmpa cu „vechile” patrii ale europenilor?

Modifică Setările