Stiri despre supunere

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • După
Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă

  Am scris în ultima săptămână mai multe articole - comentarii şi editoriale - publicate fie pe site-ul contributors.ro, fie pe blogurile adevărul.ro­ - despre ceea ce credeam că ar urma să se întâmple la Congresul PSD. Desigur, realitatea mi-a depăşit imaginaţia prin deficitul de cultură democratică de care a făcut dovadă întreg areopagul.

 • Familia tradiţională românească, în secolul XVIII: de la bătăi cu pumnul până la proba absolută a virginităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia tradiţională românească, în secolul XVIII: de la bătăi cu pumnul până la proba absolută a virginităţii

  Familia în Principatele Române, aşa cum arată specialiştii şi documentele de arhivă, s-a schimbat radical de-a lungul timpului. În general, familia tradiţională, cea întemeiată pe tradiţii şi cutume, este cea medievală care cuprindea un set de caracteristici şi reguli foarte stricte, printre care supunerea femeii faţă de bărbat, virginitatea, dar şi naşterea de copii.

 • Farsa politică a lui Houellebecq
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farsa politică a lui Houellebecq

  În Supunere, Michel Houellebecq pare a se confrunta cu epuizarea resurselor artistice, ca o trupă rock ce nu mai face decât să reproducă hituri din faza exploziei creative. Criza era deja evidentă în Harta şi teritoriul, carte pentru care Houellebecq a primit Premiul Goncourt.

 • Profeţiile lui Michel Houellebecq din romanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profeţiile lui Michel Houellebecq din romanul "Supunere"

  Un adevărat fenomen editorial, o carte care a generat controverse puternice, "Supunere", de Michel Houellebecq, a apărut în Franţa pe 7 ianuarie 2015, în aceeaşi zi cu tragicul eveniment petrecut în redacţia revistei Charlie Hebdo. Publicat într-un prim tiraj de 150.000 de exemplare, romanul a fost epuizat în primele zile, urcând instantaneu pe primele locuri în topurile de vânzări.

 • Michel Houellebecq şi profeţia unei lumi noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Michel Houellebecq şi profeţia unei lumi noi

  Un roman care a zguduit Occidentul şi a generat numeroase controverse încă dinainte de publicare, „Supunere” de Michel Houellebecq, va apărea de pe 15 mai şi în limba română, într-o traducere publicată la Humanitas Fiction.

 • Să fi avut Ceauşescu linguşitorii ăştia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să fi avut Ceauşescu linguşitorii ăştia!

  Mă amuz citind în„ Histoires insolites des Rois et Reines de France” (Istorii insolite despre Regii şi Reginele Franţei), carte semnată de Marc Lefrancois la City Editions 2013, istoria sau, poate, doar anecdota despre arhitectul lui Ludovic al XIV-lea, numitul Jules Hardouin-Mansart.

 • Cele şase feţe ale căsniciei moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele şase feţe ale căsniciei moderne

  Societatea contemporană cunoaşte o serie de modificări în relaţiile de cuplu, dar acestea nu au adus mai multă fericire în căsnicie decât pe vremea bunicilor. În ziua nunţii, mirii visează cu ochii deschişi la un viitor roz. După câtva timp, ei constată dezamăgiţi că mariajul lor a căpătat nuanţe de gri.

Modifică Setările