Stiri despre superimunitate

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Membrii Secţiei pentru judecători din CSM, supăraţi-foc pe ministrul Justiţiei. Stelian Ion, acuzat că influenţează opinia  publică şi „escamotează realitatea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Membrii Secţiei pentru judecători din CSM, supăraţi-foc pe ministrul Justiţiei. Stelian Ion, acuzat că influenţează opinia  publică şi „escamotează realitatea”

  CSM arată că declaraţiile publice repetate ale ministrului Justiţiei, Stelian Ion, au generat în rândul judecătorilor „un sentiment de nesiguranţă cu privire la statutul lor”. Secţia pentru judecători a CSM arată că şeful MJ a indus opiniei publice ideea că judecătorii „au beneficii nejustificate”, „vor super-imunitate” sau că doar o parte dintre aceştia ar fi oneşti.

 • Iohannis a promulgat legea privind superimunitatea judecătorilor Curţii Constituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis a promulgat legea privind superimunitatea judecătorilor Curţii Constituţionale

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, proiectul de modificare a Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, astfel că judecătorii CCR capătă imunitate sporită. În plus, în noul text legislativ, articolul care permitea ca judecătorii constituţionali să aibă un mandat mai lung de 9 ani a fost eliminat.

 • Relaţiile dintre avocaţi şi clienţi primesc „superimunitate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relaţiile dintre avocaţi şi clienţi primesc „superimunitate“

  Legea „superimunităţii“ avocaţilor a intrat în vigoare. Actul normativ interzice procurorilor să mai ridice înscrisuri de la avocaţi ori să dispună confiscarea unor probe, precum corespondenţa dintre client şi apărător. Specialiştii în Drept spun că provederile controversate din proiectul de lege au fost eliminate, iar actul normativ în forma actuală răspunde exigenţelor legislaţiei europene.

 • Legile
care anunţă 
o toamnă incendiară 
în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legile care anunţă o toamnă incendiară în Parlament

  În ultima sesiune parlamentară, care debutează azi, pe masa deputaţilor şi senatorilor vor ajunge  legi foarte controversate care privesc, spre exemplu, numirea şefilor de parchete, fumatul în spaţii publice închise, activitate avocaţilor sau nesancţionarea doctoranzilor care plagiază.

 • Judecătorii CEDO
dau şah-mat parlamentarilor avocaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecătorii CEDO dau şah-mat parlamentarilor avocaţi

  O decizie dată joi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) ar putea arunca în aer discuţiile din Parlamentul României, privind proiectul de lege care le oferă avocaţilor superimunitate. Magistraţii europeni au decis că justiţia poate utiliza interceptări telefonice dintre un avocat şi clientul său pentru anchetarea avocatului.

 • Avocaţii parlamentari şi-au votat o nouă
superimunitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocaţii parlamentari şi-au votat o nouă superimunitate

  Senatul a adoptat astăzi, cu 85 de voturi favorabile şi 41 „împotrivă“, un proiect de modificare a Legii Avocaturii, criticat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care a avertizat că legea ar crea o categorie favorizată în ce priveşte aplicarea legii penale: avocaţii.

 • UPDATE Aleşii au renunţat la superimunitate. Zgonea: „Ne legăm de ceva ca să dăm bine la presă sau muncim?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Aleşii au renunţat la superimunitate. Zgonea: „Ne legăm de ceva ca să dăm bine la presă sau muncim?“

  Aleşii s-au contrat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, cu privire la modificarea Regulamentului, care include prevederi referitoare la solicitările Justiţiei, inclusiv unele declarate neconstituţionale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, În cele din urmă, Valeriu Zgonea a retrimis proiectul la Comisie, care a eliminat prevederile cu probleme.

 • U-na-ni-mi-ta-te. Pe când şi de-mi-si-e?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  U-na-ni-mi-ta-te. Pe când şi de-mi-si-e?

  E un cuvânt care începe să se asocieze tot mai des cu deciziile Curţii Constituţionale: unanimitatea. A păţit-o Liviu Dragnea, cu al său stupid proiect de lege privind descentralizarea, a păţit-o majoritatea parlamentară a USL cu modificările la Codul Penal. Un alt cuvânt, deja necesar în aceste condiţii, nu-şi face deloc simţită prezenţa: demisia.

 • Lista ruşinii parlamentarilor clujeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista ruşinii parlamentarilor clujeni

  Parlamentarii clujeni Aurelia Cristea (PSD), Adrian Gurzău (PDL), Mircea Irimie (PC), Mate Andras Levente (UDMR), Elena Uioreanu (PNL), Radu Zlati (PNL) au votat pentru proiectul de lege care le-ar oferi o superimunitate. Ei nu consideră că au făcut un lucru greşit, arătând că proiectul nu conferă imunitate sporită.

 • Scandal în USL: PNL se agaţă de superimunitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandal în USL: PNL se agaţă de superimunitate

  Deşi miercuri în Comisia de Statut s-a decis că parlamentarii care nu vor contesta deciziile ANI îşi vor pierde mandatul, joi, în plen, articolul care făcea referire la acest lucru a devenit sămânţă de scandal între senatorii şi deputaţii USL.

Modifică Setările