supe - ultimele știri
Specialiștii recomandă ca în zilele toride să consumăm cât mai multe lichide și să evităm băuturile alcoolice, dar și înghețata.
Odată cu încheierea sezonului de sărbători simţi nevoia de a mânca mai sănătos şi preparate uşoare? Ei bine, îţi venim în ajutor cu câteva reţete de supe, pe care e musai să le încerci.
Tratamentul împotriva cancerului poate provoca schimbări ale apetitului pacientului şi ale simţului gustativ. În plus, greaţa şi alte efecte secundare asociate tratamentului pot reduce din pofta de mâncare. Ce este de făcut?...
Din ce în ce mai mulţi români sunt interesaţi de sfaturile medicilor nutriţionişti. Motivele sunt, în principal, două: au fost diagnosticaţi cu diabet zaharat sau au simptome legate de această boală sau au probleme cu greutatea şi voăr să scape de ki...
Usturoiul, denumit ştiinţific „allium sativum“, se cultivă de mii de ani şi este apreciat atât ca remediu terapeutic, dar mai ales în bucătărie, fiind unul dintre cele mai populare condimente. Reţetele care-l includ au ajuns la cifre impresionante, i...
Corpul uman conţine în proporţie de 60-70% apă. Un adult trebuie să consume minimum doi litri de apă pe zi. Cât este recomandat unui copil, în funcţie de vârstă?...
Meniul zilnic al copilului include cinci mese – trei principale şi două gustări, la fel ca în cazul adultului. Alimentele oferite celui mic sunt asemănătoare cu cele ale adultului, dar cantitatea este mai mică şi variază în funcţie de vârstă....
Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezintă între o jumătate şi patrun cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă....
Odată cu venirea anotimpului rece, foarte multă lume trece de la salate pe ciorbe şi supe calde. Sunt uşor de preparat, iar ingredientele sunt facil de găsit. În plus, nu necesită o preparare laborioasă, ci una relativ simplă.
Toamna îţi oferă o mulţime de legume bogate în vitamine şi minerale. Dacă te-ai întors din vacanţă cu câteva kilograme în plus şi te-ai decis să slăbeşti îţi prezentăm o dietă eficientă, care te va ajuta să scapi de 3 kilograme într-o săptămână....
Odată cu sosirea primăverii, ne bucurăm de culoarea şi savoarea pe care legumele din acest sezon o aduc în farfuria noastră. Însă, spun nutriţioniştii, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile lor, trebuie să ştim şi cum să le consumam.
Detoxificarea de primăvară începe, de obicei, în paralel cu postul Paştelui. Aceasta presupune adoptarea unui regim alimentar strict, bogat în crudităţi, dintre care nu trebuie să lipsească urzica şi leurda.