Stiri despre substante nutritive

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai bune surse de proteine vegetale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune surse de proteine vegetale

  Ştiaţi că organele, ţesuturile, muşchii şi hormonii sunt făcuţi din proteine? Proteina găsită în alimente este folosită de fiecare parte a corpului pentru a se dezvolta, a creşte şi a funcţiona corespunzător.

 • Alimente pe care le mănânci la ore greşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pe care le mănânci la ore greşite

  O dietă echilibrată este esenţială pentru sănătate, iar alimentele bogate în substanţe nutritive sunt necesare pentru îndeplinirea funcţiilor organismului. Însă ştiai că sunt produse alimentare pe care mulţi dintre noi le mâncăm la ore nepotrivite şi care pot provoca tulburări digestive?

 • Dieta femeii moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta femeii moderne

  Stilul de viaţă este astăzi unul extrem de aglomerat. El se reflectă în activităţile de zi cu zi - nu avem timp pentru micul dejun, sport şi multe alte lucruri importante, iar sănătatea are de suferit. Poţi preveni problemele prin adoptarea unei alimentaţiei sănătoase – ea este necesară pentru buna funcţionare a organismului şi, implicit, a creierului.

 • Micul dejun perfect: fulgii de ovăz, cel mai sănătos aliment care ţine foamea în frâu. Ce vitamine esenţiale conţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micul dejun perfect: fulgii de ovăz, cel mai sănătos aliment care ţine foamea în frâu. Ce vitamine esenţiale conţin

  Consideraţi adevărate depozite de energie, fiind ideali şi pentru copii, ajutându-i să îşi recapete forţele şi sporindu-le capacitatea de concentare, fulgii de ovăz reprezintă cea mai sănătoasă alegere la micul dejun. Specialiştii spun că au un conţinut bogat de fier şi magneziu, elemente foarte importante pentru transportul substanţelor nutritive în organism.

 • Iată de ce să consumi drojdie de bere dimineaţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iată de ce să consumi drojdie de bere dimineaţa!

  Drojdia de bere poate fi găsită sub formă de capsule, lichidă sau sub formă de pulbere. Ultima opţiune fiind cea mai recomandată. Nu fi surprinsă când am să îţi spun că drojdia de bere este, în realitate, un tip de ciupercă. Cunoscută încă din antichitate, este incredibil de benefică pentru sănătatea organismului.

 • Sfaturi simple pentru întărirea ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi simple pentru întărirea ficatului

  Mesele copioase, dieta bogată în E-uri şi săracă în substanţe nutritive, alcoolul şi tutunul îţi intoxică ficatul. Câteva gesturi simple te ajută să-l „cureţi”.

 • Deficitul unei vitamine esenţiale cauzează cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul unei vitamine esenţiale cauzează cancer

  Avem nevoie de vitamine şi de substanţe nutritive pentru a fi sănătoase. Specialiştii au ajuns la concluzia că există o vitamină care ne apără de cancer şi de multe alte boli.

 • Patru produse
alimentare bogate în calciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru produse alimentare bogate în calciu

  Odată cu trecerea anilor putem simţi cel mai bine rolul pe care îl joacă pentru organismul nostru calciul, un nutrient de care avem nevoie pentru oase puternice şi pentru a preveni bolile care apar mai ales la persoanele de vârsta a doua, dar mai ales a treia.

 • Oala sub presiune distruge toate vitaminele din mâncare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oala sub presiune distruge toate vitaminele din mâncare?

  Este adevărat că prin orice tip de preparare termică se pierd o parte dintre substanţele nutritive ale legumelor şi verdeţurilor. Dar pentru cei care nu le tolerează sau agreează, nutriţioniştii le recomandă pe cele gătite decât deloc, fiindcă rămân surse mai importante de vitamine şi minerale decât suplimentele alimentare.

 • Pericolele ascunse ale slăbirii rapide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele ascunse ale slăbirii rapide

  Îţi doreşti să scazi cât mai repede în greutate şi să revii la formele de care erai atât de mândră, iar din acest motiv ţi-ai impus să respecţi o dietă drastică. Nu este cea mai bună idee, deoarece organismul va avea de suferit în urma privării de anumite substanţe nutritive. Iată care sunt riscurile la care te expui!

 • FOTO Cinci fructe bune
pentru consumat toamna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cinci fructe bune pentru consumat toamna

  Odată cu schimbarea condiţiilor atmosferice prin venirea toamnei este recomandat să consumi produse bogate în substanţe nutritive, mai ales fructe care să-ţi ofere energia zilnică necesară.

 • 5 alimente esenţiale pentru sănătatea bărbaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 alimente esenţiale pentru sănătatea bărbaţilor

  Bărbaţii au nevoi nutritive diferite de cele ale femeilor. La fel cum femeile trebuie să mănânce anumite alimente în timpul sarcinii şi pentru a se proteja de cancerul la sân, tot aşa, bărbaţii trebuie să-şi asigure prin dietă o masă musculară sănătoasă şi să prevină cancerul de prostată.

 • De ce este recomandat să mâncăm gulii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este recomandat să mâncăm gulii

  O legumă care se înrudeşte atât cu ridichea, cât şi cu varza, şi care a pierdut pe nedrept din popularitate, gulia înmagazinează atât de multe substanţe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de vară.

 • „Bătălia” băuturilor: cafea versus ceai negru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bătălia” băuturilor: cafea versus ceai negru

  Imaginează-ţi o întrecere mai puţin obişnuită: între două tipuri de băuturi cu care ne începem ziua. Câştigă nu cea mai gustoasă, ci cea mai sănătoasă, adică acel preparat care te menţine în formă şi-ţi oferă cea mai mare zestre de substanţe nutritive!

 • Ce să mănânci dacă vrei să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci dacă vrei să slăbeşti

  Vrei să slăbeşti? Iată o listă de alimente sănătoase care te vor ajuta să scazi în greutate, indiferent de vârstă. Găseşte metoda potrivită să le găteşti şi treci la treabă!

 • Gustul verii şi antioxidanţi din belşug în plină iarnă: zmeura congelată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gustul verii şi antioxidanţi din belşug în plină iarnă: zmeura congelată

  Cu puţin noroc, găseşti la supermarket şi zmeură proaspătă, la cutiuţă de plastic, la fel ca şi afine sau coacăze proaspete. Dar, pe lângă faptul că sunt foarte scumpe, acestea nici măcar nu aduc cu gustul fructelor pe care le culegi cu mâna ta în sezonul cald, şi nu se apropie nici din punctul de vedere al conţinutului de substanţe nutritive. Variantele congelate, însă, sunt cele mai bune surse de antioxidanţi în sezonul rece.

 • Alimente care te răcoresc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care te răcoresc

  Zăpuşeala verii te îndeamnă să te hidratezi cât mai mult? Iată câteva idei de gustări răcoritoare, sărace în calorii, numai bune în prag de vară.

Modifică Setările