Stiri despre subdezvoltare

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectele depopulării cauzate de migraţia economică în Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele depopulării cauzate de migraţia economică în Occident

  Pe finalul anului trecut (29 decembrie 2020), Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a organizat o dezbatere online având ca temă „De ce nu se întorc migranţii. Efectele depopulării cauzate de migraţia economică în Occident (1990-2020)”, cu prezentări susţinute de sociologul Dumitru Sandu, geograful George Ţurcănaşu şi antropologul italian Pietro Cingolani de la Universitatea din Torino.

 • Noul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu  apără „tehnic” modul de funcţionare al Programului Naţional pentru Dezvoltare Local (PNDL) denunţat de o anchetă jurnalistică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu  apără „tehnic” modul de funcţionare al Programului Naţional pentru Dezvoltare Local (PNDL) denunţat de o anchetă jurnalistică

  Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, care a depus vineri jurământul, a vorbit la Digi24 despre programul  PNDL, care potrivit declaraţiilor premierului Viorica Dăncilă  „a scos ţara din noroaie”, amintind faptul că a fost introdus de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

 • Statele emergente:
India - ascensiune şi paradox (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele emergente: India - ascensiune şi paradox (II)

  Obţinerea independenţei şi creşterea puterii au fost o consecinţă a doctrinei economice impuse de Nehru, o economie socialistă, autarhică şi protecţionistă. În anul 1990 paradigma economică a Indiei s-a schimbat, de la un stat cu o economie închisă la un stat cu o economie deschisă.

 • Ieşirea României din paradigma subdezvoltării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea României din paradigma subdezvoltării

  După cum alegerile europarlamentare au fost bruiate de disputa sterilă preşedinte-premier, riscăm să avem parte, de acum încolo, de o campanie pentru prezidenţiale despre orice, numai despre priorităţile societăţii româneşti nu. Dar alegerile din toamnă ar trebui să fie, înainte de orice, despre un proiect de ţară şi despre liderul capabil să lanseze atât de necesarul proces de modernizare şi dezvoltare.

 • Cooperativele de partid şi România subdezvoltării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cooperativele de partid şi România subdezvoltării

  Există oare partide capabile să-şi ademenească electoratul cu proiecte de societate, iar nu printr-un recurs la mita electorală (punga, berea şi şoricul)? Există oare o nouă generaţie de tineri patrioţi, dornici să-şi sacrifice existenţa în slujba unei cauze mai mari decât ei înşişi? Iată nişte întrebări fireşti la început de an.

Modifică Setările