Stiri despre studii in strainatate

  155 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Tânărul antreprenor Radu Oprea: „Am
adus puţină Americă în Galaţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tânărul antreprenor Radu Oprea: „Am adus puţină Americă în Galaţi“

  Radu Oprea şi-a trăit visul din copilărie, dar a decis să revină în România după doi ani petrecuţi la un masterat în politici publice, la Universitatea Pepperdine din Los Angeles. Acum dezvoltă un incubator de afaceri în Galaţi şi ar vrea să infiinţeze un partid al tinerilor români cu studii în străinătate.

 • Cum să aplici cu succes pentru a studia în Marea Britanie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să aplici cu succes pentru a studia în Marea Britanie?

  Atunci când te gândeşti la facultate, iniţial îţi spui: examen de Bacalaureat, dosare, taxe de înscriere, cozi prin secretariate şi alte examene (de admitere). Atunci când te gândeşti să studiezi în Marea Britanie, trebuie să ştii că există platforma integrată UCAS.com, un eseu personal şi o scrisoare de recomandare.

 • Costurile reale ale vieţii de student străin în Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Costurile reale ale vieţii de student străin în Marea Britanie

  Taxele de şcolarizare de până la 9.000 de lire sterline (aproximativ 11.090 de euro) din Marea Britanie nu sunt singurele cheltuieli pe care trebuie să le aibă în vedere studenţii care aleg o universitate din Regatul Unit, arată o analiză realizată de ”The Telegraph”.

 • Student în Danemarca: Diana Căciuleanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Student în Danemarca: Diana Căciuleanu

  Încă de dinainte să ajungem acolo am fost contactaţi de studenţi danezi, numiţi buddies, care aveau responsabilitatea de a avea grijă de noi din clipa în care ajungem acolo. Astfel, fie că ne aşteptau la gară, ne arătau împrejurimile, ne duceau la cumpărături sau chiar acasă la famillile lor, aceştia trebuiau să ne facă să ne simţim cât mai bine acolo şi să ne ofere orice informaţie sau ajutor de care aveam nevoie.

 • Student în Portugalia: Ida Drăgănescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Student în Portugalia: Ida Drăgănescu

  "Ce m-a fascinat încă de la început a fost faptul că, în timp ce predau un curs, profesorii aveau grijă să strecoare un citat dintr-una din cărţile din bibliografie cu atâta tact şi naturaleţe încât îţi capta atenţia imediat, îţi stârnea curiozitatea şi nu ştiai cum să ajungi la carte mai repede." Aşa sintetizează o studentă din România experienţa în Portugalia, alături de ceilalţi ”erasmuşi”.

 • Sistemul universitar din Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul universitar din Franţa

  În funcţie de instituţia unde se desfăşoară, cursurile nivelului de licenţă din Franţa pot fi cu un accent puternic către teorie sau către practică. Astfel, marile universităţi vor pune foarte mult accent pe abilitatea studenţilor de a se angrena în programe de cercetare, în timp ce mai selectivele Grandes Ecoles şi Şcoli de Comerţ vor fi orientate către practică.

 • Sistemul universitar din Danemarca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul universitar din Danemarca

  Toate nivelurile de educaţie în Danemarca sunt gratuite, de aceea toţi studenţii din Uniunea Europeană (incluzându-i pe cei din România) beneficiază de acelaşi tratament.

 • Sistemul universitar din SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul universitar din SUA

  Sistemul universitar din SUA este considerat cel mai avansat şi performant sistem educaţional din lume. Acesta este compus din peste 4.300 de instituţii de învăţământ universitar şi postuniversitar în care învaţă aproape 14 milioane de studenţi, 570.000 reprezentând studenţi internaţionali.

 • Exodul olimpicilor: „umaniştii“ vor în ţară, „realiştii“ - nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exodul olimpicilor: „umaniştii“ vor în ţară, „realiştii“ - nu

  Aflaţi la răscrucea dintre visul unei cariere internaţionale şi plăcerea meseriei obţinută în ţară, olimpicii români medaliaţi la concursurile de informatică sau matematică aleg să plece la studii în străinătate, în timp ce „umaniştii" preferă să rămână în România.

 • Sistemul universitar din Olanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul universitar din Olanda

  Elevii olandezi trebuie să aleagă încă de la vârsta de 12 ani tipul de universitate pe care vor să-l urmeze. În Olanda, există două mari tipuri de educaţie liceală: VWO si HAVO.

 • Sistemul universitar din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul universitar din Marea Britanie

  Pentru a avea acces la educaţia superioară, un tânăr britanic trebuie să absolve 12 clase. Examenul de absolvire în Marea Britanie se numeşte A-Levels şi din 2007 acesta se poate echivala automat cu Bacalaureatul Românesc.

 • Cele mai frumoase universităţi din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase universităţi din lume

  Oxford, Harvard, dar şi universităţile de stat din Cape Town, respectiv Moscova, sunt considerate printre cele mai frumoase universităţi la nivel mondial, potrivit unui top realizat de publicaţia The Telegraph.