Stiri despre studii in strainatate

  155 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum te poţi angaja într-o ţară din Europa, ca student internaţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te poţi angaja într-o ţară din Europa, ca student internaţional

  Studiul într-o altă ţară a devenit în ultimii ani o oportunitate tot mai accesibilă. Odată cu intrarea Romaniei în Uniunea Europeană, procedurile de aplicare s-au simplificat, taxele de şcolarizare au scăzut, iar universităţile vestice au început să aprecieze tot mai mult calitatea studenţilor români.

 • Student în Spania: Alexandra Popa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Student în Spania: Alexandra Popa

  Proaspăt licenţiată, experienţă de 3 ani în voluntariat, joburi part-time, stagii sau cursuri de formare, o viaţă socială plină de viaţă…cam aşa arata experienţa mea studenţească în vara lui 2010. Cu alte cuvinte, acesta era momentul în care puteam continua construcţia începută în anul întâi. O cărămidă internaţională aştepta să fie aşezată!

 • De ce sa fii student român în Danemarca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sa fii student român în Danemarca

  Ce atrage un elev român să studieze la o facultate din Danemarca? Calitatea sistemului de învăţământ, axat indeosebi pe partea practică, şi costurile de şcolarizare 0 pentru cei din Uniunea Europeană.

 • Suedia: experienţa unui student român la Universitatea din Malmö
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suedia: experienţa unui student român la Universitatea din Malmö

  Gazda anuală a peste 1800 de studenţi străini, Universitatea din Malmö a primit regulat calificativul „excelent” din partea Agenţiei Naţionale pentru Învăţământul Superior din Suedia mai ales pentru programele din domeniul sănătăţii publice. Însă cum se descurcă un român în Suedia?

 • 15 ianuarie, data limită pentru a aplica la facultăţile din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 ianuarie, data limită pentru a aplica la facultăţile din Marea Britanie

  Marea Britanie rămâne una dintre primele destinaţii de studiu pentru români, unul dintre factorii favorizanţi fiind cunoaşterea limbii. În plus, sistemul de învăţământ britanic rămâne unul dintre cele mai performante din lume, două dintre univeristăţile de aici fiind constant în fruntea topurilor academice (Oxford şi Cambridge).

 • Cum să-ţi valorifici vacanţa de iarnă pentru o aplicaţie de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi valorifici vacanţa de iarnă pentru o aplicaţie de succes

  Pentru cei care consideră că examenul de Bacalaureat şi admiterea la facultatea dorită sunt priorităţi pe lista dorinţelor din anul 2013, vacanţa de iarnă este considerată prilejul ideal pentru a lucra suplimentar si pentru a căuta noi oportunităţi de studiu în străinătate.

 • Viitorii studenţi străini din Marea Britanie vor trebui să treacă de interviul de la Biroul de Imigrări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorii studenţi străini din Marea Britanie vor trebui să treacă de interviul de la Biroul de Imigrări

  Peste 100.000 de străini care vor vrea să ajungă în 2013 în Marea Britanie ca studenţi vor fi intervievaţi mai întâi de personalul consular, în cadrul unui plan al autorităţilor britanice de a pune capăt imigrării „falşilor studenţi“, a anunţat Theresa May, secretarul de stat britanic pe probleme de imigrare, potrivit ”The Guardian”.

 • ANALIZĂ De
ce programul Erasmus merită să fie salvat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce programul Erasmus merită să fie salvat?

  În ultimele luni a fost o agitaţie destul de mare în ceea ce priveşte continuitatea programului Erasmus. A fost pusă sub îndoială chiar şi existenţa acestuia. Principala problemă? Vina a fost dată pe acuta criză economică ce afectează şi acum buzunarele europenilor.

 • Cum îşi petrec studenţii români Crăciunul în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi petrec studenţii români Crăciunul în străinătate

  Pentru majoritatea românilor care studiază în străinătate, vacanţa de Crăciun este o oportunitate de a se întoarce în ţară şi a-şi petrece sărbătorile alături de familie şi prieteni din copilărie. Dar nu toţi studenţii vor sau reuşesc să revină acasă.

 • Erasmus, salvat în ultimul moment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erasmus, salvat în ultimul moment

  Uniunea Europeană a evitat să taie finanţarea programului de educaţie de care au beneficiat şi 35.000 de studenţi români.

 • Ce trebuie să ştii despre studiile în Suedia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre studiile în Suedia

  A alege să aplici la un program de studii într-una dintre ţările din Europa poate fi o decizie care să-ţi schimbe viitorul. Iată ce trebuie să ştii despre studiul în Suedia, ţara care are nouă instituţii de învăţământ superior în top 500 al celor mai bune universităţi din lume .

 • 1.800 de burse Fulbright în SUA pentru anul universitar 2014-2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1.800 de burse Fulbright în SUA pentru anul universitar 2014-2015

  Statele Unite finanţează anual în jur de 1.800 de burse de studiu Fulbright pentru tinerii din străinătate, inclusiv din România, care vor să obţină o diplomă de master sau de doctor de la o universitate americană. Pentru anul universitar 2014-2015, aplicaţiile se depun până în februarie-octombrie 2013.