Stiri despre strategie militara

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO O istorie neştiută. Trădat de boieri şi de contele de Kiraly, Mihai Viteazul a folosit o strategie militară făcută celebră după două secole de Napoleon Bonaparte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO O istorie neştiută. Trădat de boieri şi de contele de Kiraly, Mihai Viteazul a folosit o strategie militară făcută celebră după două secole de Napoleon Bonaparte

  La Vâlcea s-a realizat de curând cel mai lung tricolor cu istoria românilor în imagini, desfăşurat pe 30 de metri liniari, care a fost expus pentru prima dată în Salina de la Ocnele Mari. Cu această ocazie, istoricul Ovidiu Udrescu a vorbit despre o „altfel de istorie, una mai aproape de adevăr”, povestind lucruri mai puţin sau chiar deloc ştiute despre Mihai Viteazul.

 • Violurile ca „strategie militară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violurile ca „strategie militară“

  Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

 • Corespondenţă de la Bruxelles: Cele două erori tragice ale Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă de la Bruxelles: Cele două erori tragice ale Occidentului

  O întrebare recurentă a cititorilor: de ce nu reuşesc în mod decisiv acţiunile militare împotriva Statului Islamic? În mod normal, îşi dau cu părerea aceiaşi cititori, dacă s-ar dori cu adevărat, avându-se în vedere superioritatea militară a Occidentului, Statul Islamic ar trebui să fie înfrânt în doar câteva zile. În consecinţă, nu cumva e vorba de o conspiraţie murdară?

 • Strategia Militară a SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strategia Militară a SUA

  Strategia Militară Naţională defineşte necesitatea de a contracara revizionismul statelor care ameninţă normele internaţionale la fel ca şi organizaţiile extremiste care subminează securitatea transregională. Lucrăm cu partenerii şi aliaţii noştri să descurajăm, să interzicem şi dacă este necesar să înfângem satele adversare-Strategia Militară Naţională a SUA-2015

 • Războaiele 2.0: creatorul jocului video Call of Duty devine strateg militar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războaiele 2.0: creatorul jocului video Call of Duty devine strateg militar

  Dave Anthony, regizorul şi scenaristul unuia dintre cel mai bine vândute jocuri de strategie din lume - Call of Duty, a devenit asociat în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase think-tank-uri americane. Deşi nu are experienţă militară reală, Anthony este considerat expert în strategie militară şi va încerca acum să analizeze cele mai mari riscuri militare la nivel mondial.

 • Repoziţionarea blocurilor politico-militare:
doar războiul vorbelor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repoziţionarea blocurilor politico-militare: doar războiul vorbelor?

  Ne întoarcem oare la încordarea specifică Războiului Rece, cu subsecventele sale bătălii ideologice şi, mai ales, cu o repornire deja anunţată a cursei înarmărilor şi repoziţionării forţelor militare pe axa Est-Vest? Cu ce riscuri? Cine urmează să le plătească?

 • Câteva gânduri după dispariţia lui Ariel Sharon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva gânduri după dispariţia lui Ariel Sharon

  Aşa cum era firesc, ecourile multiple generate de dispariţia lui Ariel Sharon s-au stins. De acum înainte, istoria este cea care va trata personalitatea dispărutului, rolul său, meritele şi scăderile sale. Tonul special al ceremoniilor, dominat de emoţie firească, emoţie amplificată de greaua şi lunga boală, ce l-a scos din atenţia publică timp de 8 ani, este înlocuit cu o analiză obiectiva a celui care a fost Ariel Sharon.

 • China condamnă noua strategie militară a Japoniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China condamnă noua strategie militară a Japoniei

  China a anunţat recent că denunţă noua strategie de apărare a Japoniei, acuzând guvernul de la Tokio că doreşte o expansiune militară, măsură care ar putea pune în pericol stabilitatea din regiune, informează BBC.