Stiri despre stop fumat

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medicaţia
pentru renunţarea la fumat se lasă aşteptată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicaţia pentru renunţarea la fumat se lasă aşteptată

  170 de mureşeni se află în prezent pe lista de aşteptare la Centru “Stop Fumat” din Târgu-Mureş. Unii s-au înscris în urmă cu câteva luni bune şi de atunci speră ca cineva să le sară în ajutor pentru a le oferi tratamentul miraculos. Medicaţia e gratuită şi este oferită din taxa pe viciu, dar anul acesta medicamentele au venit mai greu ca niciodată.

 • Cum ne atrag şi ne ţin în plasă producătorii de ţigări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne atrag şi ne ţin în plasă producătorii de ţigări

  ALARMANT Peste 80% din fumători spun că vor să se lase de fumat. Totuşi, puţini reuşesc să o facă. Şi asta pentru că producătorii de ţigări recurg la „jonglerii“ tehnologice şi de marketing pentru a creşte dependenţa de nicotină.

 • De un an, statul român nu mai încurajează renunţarea la
fumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De un an, statul român nu mai încurajează renunţarea la fumat

  Românii care vor să se lase de fumat cu ajutorul Programului Naţional „Stop Fumat!“ trebuie să plătească în jur de 400 de lei pentru medicamente pe lună şi 50 de lei pe şedinţa de psihoterapie, fiindcă Ministerul Sănătăţii nu a mai investit bani în acest program, semnalează specialiştii cu ocazia Zilei Naţionale Fără Tutun, marcată astăzi.

 • Ţigara de după trezire favorizează cancerul pulmonar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţigara de după trezire favorizează cancerul pulmonar

  Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână cel puţin o oră prima ţigară.

 • Timişorenii trebuie să plătească 180 de lei ca să scape de fumuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timişorenii trebuie să plătească 180 de lei ca să scape de fumuri

  Cei care s-au săturat să calculeze lunar sumele uriaşe de bani pentru ţigări se pot adresa oricând unui Centru Antifumat pentru ajutor. Totuşi, dacă până nu de mult consultaţiile şi medicamentaţia au fost gratuite, acum timişorenii trebuie să plătească pentru a primi tratament.

 • Judeţ cu judeţ: Primăria Cluj-Napoca va publica pe internet imobilele ridicate fără autorizaţie de construcţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judeţ cu judeţ: Primăria Cluj-Napoca va publica pe internet imobilele ridicate fără autorizaţie de construcţie

  Poliţiştii de frontieră din Drobeta-Turnu Severin îi sfătuiesc pe  şoferi să ocolească, astăzi, punctul vamal Porţile de Fier I, pentru că se toarnă asfalt. Programul naţional „Stop fumat“ nu este funcţional la Satu Mare, întrucât niciun medic nu a fost interesat de campanile. Salina de la Ocnele Mari exportă lunar 20.000 de tone de sare pentru deszăpezit în Serbia şi Bulgaria.

 • La Spitalul de Pneumoftiziolgie Brăila a reînceput programul Stop Fumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Spitalul de Pneumoftiziolgie Brăila a reînceput programul Stop Fumat

  Din iulie 2008 până în martie 2010 au trecut pragul centrului antifumat peste 2000 de fumători, dintre care aproximativ 900 au primit tratament medicamentos şi consiliere psihologică antifumat. Rata de renunţare la 3 luni a fost bună, aproximativ 55% dintre fumătorii intraţi în program au renunţat la fumat.

 • Lupta contra tabagismului, abandonată la Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta contra tabagismului, abandonată la Satu Mare

  Programul naţional „Stop fumat“, derulat de Ministerul Sănătăţii, nu este funcţional la Satu Mare, pentru că niciun medic nu a fost interesat de această campanie. În alte judeţe, fumătorii care vor să reununţe la acest viciu primesc gratuit, timp de două-trei luni, medicamente în valoare de 800 de lei lunar.

 • Află cum poţi să te laşi de fumat contra a numai 100 de lei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află cum poţi să te laşi de fumat contra a numai 100 de lei!

   Programul „Stop Fumat" te ajută să scapi de viciul fumatului. Faţă de anul trecut, când programul era gratuit, acum cei care vin să se trateze trebuie să plătească o taxă, introdusă de Ministerul Sănătăţii.

 • Focşani: Vrei să te laşi de fumat, plăteşti 100 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: Vrei să te laşi de fumat, plăteşti 100 de lei

  La Focşani a fost reactivat Programul „Stop Fumat" pentru cei care vor să renunţe la acest viciu. Faţă de anul trecut, când programul era gratuit, acum cei care vin să se trateze la cabinetul din incinta Spitalului TBC trebuie să plătească o taxă, introdusă de Ministerul Sănătăţii

 • Cum luptăm cu viciul fumatului pe timp de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum luptăm cu viciul fumatului pe timp de criză

  În vremuri de recesiune, oamenii sunt tot mai determinaţi să se lase de fumat, spune Magdalena Ciobanu, medic specialist pneumolog şi coordonator al programului „Stop fumat” dezvoltat de Ministerul Sănătăţii.

 • Sibiu: Cu 30 de lei te laşi de fumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: Cu 30 de lei te laşi de fumat

  Programul „Stop Fumat“ este sistat deocamdată la Sibiu, din lipsă de medicamente. Acesta a ajutat până acum 350 de sibieni să renunţe la fumat. Pe lângă tratamente medicamentoase, sunt şi sibieni care s-au lăsat de fumat în urma citirii cărţii „EasyWay to stop smoking“ de Allen Carr, preţ 30 de lei.

Modifică Setările