Stiri despre stil brancovenesc

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Proiecte de case în stil conac. Boieria, din nou la modă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiecte de case în stil conac. Boieria, din nou la modă

  Conacul era reşedinţa din provincie a nobililor feudali, a boierilor sau a moşierilor, mari proprietari de pământ. Stilul în care era construit un conac a ajuns, însă, într-un arc peste timp, să fie din ce în ce mai apreciat şi în zilele noastre. „Adevărul“ vă prezintă mai multe proiecte de case în stil conac.

 • Palatul brâncovenesc Potlogi: la graniţa dintre restaurare şi imaginaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Palatul brâncovenesc Potlogi: la graniţa dintre restaurare şi imaginaţie

  Restaurarea, sau mai precis reconstrucţia Palatului Potlogi a fost înfaptuita in anii '50, urmând modelele brâncoveneşti dezvoltate în cursul restaurării Palatului Mogoşoaia, care datorită puţinelor date ramase din perioada lui Brâncoveanu, apelau mai mult la imaginaţie decât la modele originale. Anul acesta vor incepe noi lucrări la palat dupa ce in ultima decadă a ajuns în stare precară. Vor fi oare la înalţimea aşteptărilor?

 • Scurtă consideraţie despre arhitectura brâncovenească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurtă consideraţie despre arhitectura brâncovenească

  Arhitectura brâncovenească propriu-zisă s-a dezvoltat între mijlocul sec. 17 şi primele decade ale sec. 18, corespunzând intenţiei de a simboliza viaţa şi varietatea de credinţa religioasă a locului în care acestea luaseră formă, acela al Ţării Româneşti în sine.