Stiri despre stiati ca

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Curiozităţi despre
muşchii corpului uman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozităţi despre muşchii corpului uman

  Corpul uman posedă nu mai puţin de 639 de muşchi. Alcătuiţi din fibre elastice, muşchii se contractă şi se decontractă, făcând posibilă mişcarea. Când stăm în picioare utilizăm 300 de muşchi doar pentru a ne menţine echilibrul. Aflaţi mai multe curiozităţi despre muşchii corpului uman.

 • De ce are renul Rudolf nasul roşu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce are renul Rudolf nasul roşu?

  De unde vine Moş Crăciun, cine a făcut primul brad de Crăciun şi, mai ales, de ce are Rudolf nasul roşu? Sunt întrebări care persistă chiar şi după vârsta copilăriei, aşa că iată câteva răspunsuri.

 • Care este cea mai veche gară din Bucureşti?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cea mai veche gară din Bucureşti?

  Gara Filaret a fost prima gară din Bucureşti, deschisă la 19 octombrie/31 octombrie 1869 cu ocazia inaugurării primei linii de cale ferată din România, Bucureşti-Giurgiu.

 • Ce se cultiva în București cu sute de ani în urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se cultiva în București cu sute de ani în urmă

  Egumenii (n.r.stareț) și înaltele fețe bisericești care aveau venituri mari nu au lăsat pustii dealurile bucureștene și au plantat viță de vie. Strugurii se vindeau direct din vie, cu coșurile, iar în oraș de pe anumite tarabe instalate la răspântiile ulițelor.

 • Cum și-a căpătat denumirea Calea Dorobanți
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum și-a căpătat denumirea Calea Dorobanți

  Istoricii scriu că la  începutul secolului al XIX-lea, actuala Calea Dorobanți se numea Ulița Fierăstrăului sau Herăstrăului fiindcă, probabil, mergea până la fierăstrăul care era instalat pe marginea lacului Herăstrău.

 • Ce înseamnă cuvântul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă cuvântul "cotroceni"

  Semnificaţia cuvântului „cotrocean” este destul de veche şi se pare că provine de la arhaismul a se cotroci ceea ce înseamnă a se ascunde, a se refugia.

 • Ce conţine stema Municipiului Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce conţine stema Municipiului Bucureşti

  În prezentarea noii steme a municipiului Bucureşti, care este valabilă din anul 1993, s-a pornit de la stema stabilită în 1921 de către Comisia consultativă de heraldică, al cărei preşedinte a fost cunoscutul istoric Dimitrie Onciu.

 • Din Gara de Nord pleacă zilnic 115 trenuri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din Gara de Nord pleacă zilnic 115 trenuri?

  Dintre acestea, şase au curse internaţionale către Moscova (Rusia), Kiev (Ucraina), Chişinău (Moldova), Viena (Austria), Budapesta (Ungaria) şi Istanbul (Turcia). Cursa către Grecia a fost anulată.

 • Mirosul ne îmbogăţeşte viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirosul ne îmbogăţeşte viaţa

  Dacă nu am avea miros, nu ne-am mai putea bucura la fel de mult de gustul plăcut al alimentelor. Acest simţ ne influenţează trăirile şi emoţiile, iar uneori ne protejează chiar viaţa. Din păcate, doar atunci când ne pierdem mirosul începem să conştientizăm importanţa lui.

 • Lucruri mai puţin ştiute despre hormoni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucruri mai puţin ştiute despre hormoni

  Starea psihică, dar şi funcţionarea organelor interne sunt influenţate de hormonii sintetizaţi în organism. Aceştia controlează impulsurile şi emoţiile fundamentale precum atracţia sexuală, agresivitatea sau frica, stimulează creşterea şi contribuie la formarea identităţii sexuale.

Modifică Setările