Stiri despre stevie

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De
ce e bine să mănânci ştevie, buruiana care spală
toxinele şi topeşte zahărul din sânge. Cum e indicat să fie gătită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să mănânci ştevie, buruiana care spală toxinele şi topeşte zahărul din sânge. Cum e indicat să fie gătită

  Alături de spanac, ştevia curăţa şi vindecă organismul de toate toxinele acumulate peste iarnă. Ştevia, gătită cel mai des în asociere cu orezul, este folosită la ciorbe, la sarmale de post, sau în amestec cu carne sau alte legume. Este de preferat să se consume crudă, sub formă de salată, pentru a beneficia de valoarea integrală a nutrienţilor.

 • Topul produselor naturale care pot
înlocui zahărul din alimentaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul produselor naturale care pot înlocui zahărul din alimentaţie

  Zahărul se găseşte în alimentaţia fiecăruia dintre noi, adăugat în ceai, cafea, sucuri sau în alimentele pe care le consumăm zilnic. Specialiştii în nutriţie spune că, în afara aportului energetic, zahărul nu conţine substanţe nutritive. Care sunt produsele naturale ce pot înlocui zahărul în alimentaţie aflaţi din materialul următor.

 • Alimente care reduc pofta de dulce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care reduc pofta de dulce

  Una dintre cele mai comune cauze ale obezităţii este mâncatul impulsiv, care te face să consumi alimente nesănătoase, bogate în zaharuri,  gluten şi grăsimi de calitate scăzută, într-un mod incontrolabil.

 • Cum scapi de astenia de primăvară fără pastile. Buruienile din curtea bunicii, cele mai ieftine şi eficiente remedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapi de astenia de primăvară fără pastile. Buruienile din curtea bunicii, cele mai ieftine şi eficiente remedii

  Primăvara a venit pentru mulţi dintre noi cu o senzaţie de oboseală şi de slăbiciune, pusă de specialişti pe seama adaptării organismului la condiţiile noului sezon. Chiar dacă e catalogată drept firească, nu e obligatoriu s-o luăm că atare, mai ales că primăvară ne oferă suficient de multe plante că s-o combatem rapid. Busuiocul, roiniţa, urzicile şi ştevia sunt doar câteva dintre remediile cele mai ieftine şi eficiente

 • Sarmale de ştevie, reţetă de sezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarmale de ştevie, reţetă de sezon

  Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe tarabele din piaţă şi testează o reţetă delicioasă de sarmale.

 • Care sunt cele mai
profitable culturi de primăvară: planta care aduce un profit de 15.000 de euro la hectar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai profitable culturi de primăvară: planta care aduce un profit de 15.000 de euro la hectar

  Primăvara oferă oportunităţi de afaceri foarte interesante pentru cei care se gândesc să înfiinţeze culturi profitabile pe suprafeţe de teren nu foarte întinse. Sunt numeroase culturi ce se pot înfiinţa în această perioadă şi care au un potenţial de profit mare, cu condiţia să aveţi şi o strategie de vânzări bine pusă la punct. Iată mai jos o selecţie a celor mai profitable culturi de primăvară.

 • Ştevia îţi scade pofta de dulce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştevia îţi scade pofta de dulce

  Ştevia este o plantă cu numeroase beneficii, de aceea ar trebui să o consumi la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puţin acrişor este dat de acidul oxalic.

 • VIDEO Bunătăţile din bucătăria bunicii, accesibile „orăşenilor“. Vizitator: „M-am întors, efectiv, în copilărie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Bunătăţile din bucătăria bunicii, accesibile „orăşenilor“. Vizitator: „M-am întors, efectiv, în copilărie“

  Ce este vestita ciorbă de „raci“, cum se prepară sarmalele de post, cum foloseşti preţiosul „usturoi sălbatic“, cum arată „cuptorul mobil“ al oltenilor şi cum se foloseşte, sunt întrebări la care peste 100 de persoane, venite de la oraş într-o gospodărie transformată ad-hoc de oamenii Muzeului Judeţean Olt într-una tradiţională oltenească, le-au găsit răspuns.

 • Budincă de ştevie şi spanac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Budincă de ştevie şi spanac

  În bucătăria tradiţională românească, de la ştevie se consumă în primul rând frunzele, care au un gust acrişor, asemănător cu cel al spanacului. Se curăţă uşor, şi sunt mai untoase decât cele de spanac. Din ştevie poţi prepara salate simple sau în combinaţie cu alte legume (leurdă, ceapă verde, ridichi, roşii sau castraveţi), ciorbe sau diferite mâncăruri, cum ar fi orez cu ştevie sau această budincă cu ştevie şi spanac.

 • Aşa îndulceşti fără zahăr!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa îndulceşti fără zahăr!

  Eşti în căutarea unor soluţii pentru a renunţa la zahăr, pentru că nu poţi renunţa la nevoia de dulce? O serie de îndulcitori naturali capătă o tot mai mare popularitate. În cele ce urmează, găseşti o selecţie de îndulcitori sănătoşi!

 • Trei elevi din Bistriţa au descoperit secretul „îndulcitorului viitorului”. Adolescenţii îşi vor duce invenţia la o competiţie internaţională renumită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei elevi din Bistriţa au descoperit secretul „îndulcitorului viitorului”. Adolescenţii îşi vor duce invenţia la o competiţie internaţională renumită

  Abia au împlinit 18 ani şi în loc să-şi piardă timpul în faţa calculatorului sau a televizorului, trei adolescenţi din Bistriţa stau cu ochii pe plantele de stevie rebaudiană, plantă care le-a adus un premiu din partea Ministerului Educaţiei, dar şi locul la buget la câteva facultăţi de profil.

 • Ciorbă de ştevie cu borş de casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciorbă de ştevie cu borş de casă

  Pentru 4 porţii de ciobă de ştevie cu borş de casă ai nevoie de câteva ingrediente esenţiale pe care te lăsăm să le descoperi singur. Trebuie să reţii doar că dacă pui borş de casă şi suc de roşii, garantat obţii o ciorbă de primăvară absolut delicioasă.

 • De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea

  Întâlnită foarte des în majoritatea gospodăriilor în perioada de primăvară, ştevia este o plantă miraculoasă, însă puţini cunosc beneficiile acesteia. Conţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta de dulciuri şi reglează nivelul de zahar din sânge.

 • Metode simple pentru a combate astenia de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metode simple pentru a combate astenia de primăvară

  Odată cu trecerea iernii, organismul resimte schimbările de temperatură. Se instalează astfel astenia de primăvară, o stare caracterizată prin lipsa de vitalitate şi oboseală generală.

 • 7 lucruri pe care nu le ştii despre stevia, îndulcitorul natural fără calorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 lucruri pe care nu le ştii despre stevia, îndulcitorul natural fără calorii

  Băutorii de cafea ştiu că nu toţi îndulcitorii sunt la fel, iar pe piaţă se găsesc fel şi fel de substituenţi pentru zahăr. De la zaharină la aspartam, există numeroase feluri în care putem face cafeaua mai dulce fără să ne lovim de problema caloriilor, dar cea mai sănătoasă metodă este stevia.

 • Alternative mai sănătoase pentru zahărul din comerţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alternative mai sănătoase pentru zahărul din comerţ

  Îl folosim când pregătim deserturile preferate, dar şi atunci când ne îndulcim cafeaua sau ceaiul. Consumat în cantităţi din ce în ce mai mari, mai ales că el se găseşte printre ingredientele multor produse alimentare din comerţ, zahărul nu este tocmai un aliat al sănătăţii. Află din material cu ce îl poţi înlocui!

 • Verdeţurile primăvăratice te apară de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdeţurile primăvăratice te apară de boli

  Surse bogate de vitamine şi de minerale, verdeţurile de sezon „însoţesc“ orice meniu sănătos şi gustos. Pe lângă asta, folosite în prepararea diverselor leacuri, ele previn bolile şi liniştesc simptomele dureroase ale unor afecţiuni.

 • Top 10 produse naturale cu care poți înlocui zahărul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 produse naturale cu care poți înlocui zahărul

  Indiferent că îl adăugăm în ceai sau cafea, ori e prezent în sucurile sau alimentele pe care le consumăm, zaharul se regăsește în dieta fiecăruia dintre noi. Și cum obezitatea atinge cote alarmante în tot mai multe țări, goana după înlocuitori ai zahărului a devenit o preocupare pentru multe persoane.

 • Poftim la cele mai bune trufandale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poftim la cele mai bune trufandale!

  Detoxifiante, vitaminizante şi remineralizante, verdeţurile de sezon sunt modalitatea naturală de stimulare a tranzitului intestinal şi de „trezire“ după iarnă.

 • Slăbeşte cu verdeţuri de primăvară!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slăbeşte cu verdeţuri de primăvară!

  Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine şi sunt sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere înţeleaptă, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. O cură cu verdeţuri contribuie la eliminarea toxinelor şi a grăsimilor din organism.

 • Bunătăţi de la natură în Piaţa 1 Mai din Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bunătăţi de la natură în Piaţa 1 Mai din Târgovişte

  După iarna grea, o cură de verdeţuri nu scrică nimănui, ba din contră. Medicii ne recomandă să profităm din plin de beneficiile naturii. Piaţa 1 Mai din Târgovişte abundă de lobodă, urzici, ştevie sau spanac, ideale pentru vitaminizarea organismului dar şi pentru schimbarea sângelui.

Modifică Setările