stevie - ultimele știri
Una dintre cele mai apreciate plante de primăvară este ştevia, valoarea sa nutritivă fiind completată cu succes de calităţile medicale oferite de bogăţia de vitamine, săruri minerale, proteine, fibre. Însă ştevia nu este recomandată oricui.
Preparatul combină aroma cărnii de vită şi porc cu gustul acrişor al frunzei de ştevie. Gustul este desăvârşit de un sos în care se pune printre altele ţelină şi smântână....
Preparatul are o vechime de câteva sute de ani, iar savoarea deosebită a sărmăluţelor merită cu siguranţă cele câteva ore pe care le vom petrece în bucătărie pentru a le pregăti....
Spanacul, ştevia, broccoli, prazul, sparanghelul şi salată verde conţin vitamine şi nutrienţi necesari întăririi sistemului osos: vitamina K, magneziu, siliciu....
Este cel mai bun moment în care poţi să găseşti în pieţe verdeţuri şi legume proaspete. Profită din plin de acestea, mai ales de ştevie şi vei observa efectele benefice....
Alături de spanac, ştevia curăţa şi vindecă organismul de toate toxinele acumulate peste iarnă. Ştevia, gătită cel mai des în asociere cu orezul, este folosită la ciorbe, la sarmale de post, sau în amestec cu carne sau alte legume. Este de preferat s...
Arădeanca Claudia Romana Rista, cunoscută drept „fata care găteşte cu flori“, a descoperit secretul celor mai bune sarmale, colindând satele din România.
Zahărul se găseşte în alimentaţia fiecăruia dintre noi, adăugat în ceai, cafea, sucuri sau în alimentele pe care le consumăm zilnic. Specialiştii în nutriţie spune că, în afara aportului energetic, zahărul nu conţine substanţe nutritive. Care sunt pr...
Una dintre cele mai comune cauze ale obezităţii este mâncatul impulsiv, care te face să consumi alimente nesănătoase, bogate în zaharuri, gluten şi grăsimi de calitate scăzută, într-un mod incontrolabil.
O banală plantă de primăvară, cu gust dulce-acrişor, puţin cunoscută, face minuni pentru sănătate. Ştevia, care creşte fără nicio pretenţie, în majoritatea grădinilor onţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii,...
Primăvara a venit pentru mulţi dintre noi cu o senzaţie de oboseală şi de slăbiciune, pusă de specialişti pe seama adaptării organismului la condiţiile noului sezon. Chiar dacă e catalogată drept firească, nu e obligatoriu s-o luăm că atare, mai ales...
Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe t...
Primăvara oferă oportunităţi de afaceri foarte interesante pentru cei care se gândesc să înfiinţeze culturi profitabile pe suprafeţe de teren nu foarte întinse. Sunt numeroase culturi ce se pot înfiinţa în această perioadă şi care au un potenţial de ...
Ştevia este o plantă cu numeroase beneficii, de aceea ar trebui să o consumi la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puţin acrişor este dat de acidul oxalic....
Ce este vestita ciorbă de „raci“, cum se prepară sarmalele de post, cum foloseşti preţiosul „usturoi sălbatic“, cum arată „cuptorul mobil“ al oltenilor şi cum se foloseşte, sunt întrebări la care peste 100 de persoane, venite de la oraş într-o gospod...
O reţetă veche de aproape opt decenii, gătită odinioară de femeile de pe Valea Someşului şi Valea Almaşului, este propunerea gastronomului sălăjean Mircea Groza în sezonul şteviei, o plantă atât de bogată în proprietăţi nutritive.
Deşi este o plantă miraculoasă, întâlnită primăvara în majoritatea gospodăriilor, puţini dintre noi cunosc beneficiile şteviei. Conţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta de dulciuri şi reglează...
În bucătăria tradiţională românească, de la ştevie se consumă în primul rând frunzele, care au un gust acrişor, asemănător cu cel al spanacului. Se curăţă uşor, şi sunt mai untoase decât cele de spanac. Din ştevie poţi prepara salate simple sau în co...
Eşti în căutarea unor soluţii pentru a renunţa la zahăr, pentru că nu poţi renunţa la nevoia de dulce? O serie de îndulcitori naturali capătă o tot mai mare popularitate. În cele ce urmează, găseşti o selecţie de îndulcitori sănătoşi!...
Abia au împlinit 18 ani şi în loc să-şi piardă timpul în faţa calculatorului sau a televizorului, trei adolescenţi din Bistriţa stau cu ochii pe plantele de stevie rebaudiană, plantă care le-a adus un premiu din partea Ministerului Educaţiei, dar şi ...
Pentru 4 porţii de ciobă de ştevie cu borş de casă ai nevoie de câteva ingrediente esenţiale pe care te lăsăm să le descoperi singur. Trebuie să reţii doar că dacă pui borş de casă şi suc de roşii, garantat obţii o ciorbă de primăvară absolut delicio...
Întâlnită foarte des în majoritatea gospodăriilor în perioada de primăvară, ştevia este o plantă miraculoasă, însă puţini cunosc beneficiile acesteia. Conţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta ...
Odată cu trecerea iernii, organismul resimte schimbările de temperatură. Se instalează astfel astenia de primăvară, o stare caracterizată prin lipsa de vitalitate şi oboseală generală.
Băutorii de cafea ştiu că nu toţi îndulcitorii sunt la fel, iar pe piaţă se găsesc fel şi fel de substituenţi pentru zahăr. De la zaharină la aspartam, există numeroase feluri în care putem face cafeaua mai dulce fără să ne lovim de problema caloriil...
Îl folosim când pregătim deserturile preferate, dar şi atunci când ne îndulcim cafeaua sau ceaiul. Consumat în cantităţi din ce în ce mai mari, mai ales că el se găseşte printre ingredientele multor produse alimentare din comerţ, zahărul nu este tocm...
Surse bogate de vitamine şi de minerale, verdeţurile de sezon „însoţesc“ orice meniu sănătos şi gustos. Pe lângă asta, folosite în prepararea diverselor leacuri, ele previn bolile şi liniştesc simptomele dureroase ale unor afecţiuni....
Indiferent că îl adăugăm în ceai sau cafea, ori e prezent în sucurile sau alimentele pe care le consumăm, zaharul se regăsește în dieta fiecăruia dintre noi. Și cum obezitatea atinge cote alarmante în tot mai multe țări, goana după înlocuitori ai zah...
Detoxifiante, vitaminizante şi remineralizante, verdeţurile de sezon sunt modalitatea naturală de stimulare a tranzitului intestinal şi de „trezire“ după iarnă.
Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine şi sunt sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere înţeleaptă, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. O cură cu verd...