Stiri despre sterilizare

  178 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reacţii la Timişoara după legea care permite uciderea maidanezilor:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţii la Timişoara după legea care permite uciderea maidanezilor: "E o lege tâmpită!"

  Guvernul a decis să permită eutanasierea, dar timişorenii preferă alte soluţii. Deputaţii au votat ieri legea care permite eutanasierea câinilor comunitari. Legea stabileşte că maidanezii pot fi ţinuţi timp de 30 de zile în adăposturi, apoi autorităţile locale pot decide ce se întâmplă cu ei, să îi castreze sau să îi eutanasieze.

 • Aproape 4.000 de animale au fost castrate gratuit de Primăria Sectorului 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproape 4.000 de animale au fost castrate gratuit de Primăria Sectorului 2

  Echipele de medici veterinari ai Primăriei Sectorului 2 continuă şi în această săptămână operaţiile chirurgicale de castrare gratuită a câinilor comunitari din Capitală, acţionând atât voluntar, cât şi la cererea proprietarilor dornici să-şi sterilizeze patrupedele.

 • 200.000 de bucureşteni împotriva a 50.000 de maidanezi. Tu eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  200.000 de bucureşteni împotriva a 50.000 de maidanezi. Tu eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?

  În timp ce pentru sterilizarea unui câine autorităţile locale ar trebui să plătească până la 65 de lei, eutanasierea unui maidanez costă de la 220 de lei în sus. Cu toate acestea, parlamentarii insistă să fie adoptată Legea Maidanezilor care presupune să li se dea consiliilor locale undă verde cu privire la ce metode aleg de diminuarea a fenomenului câinilor fără stăpân, inclusive uciderea acestora.

 • EXEMPLU Câinii comunitari, pe cale de dispariţie în Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXEMPLU Câinii comunitari, pe cale de dispariţie în Oradea

  Reprezentanţii Primăriei Oradea şi administratorul adăpostului pentru câini comunitari SOS Dogs, Lazăr Carol, au luat parte la un schimb de experienţă cu specialişti din Timişoara. Având în vedere faptul că numărul câinlor comunitari s-a înjumătăţi în ultimii ani la Oradea, oraşul nostru poate reprezenta un exemplu pozitiv.

 • Nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor din Suceava
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor din Suceava

  Câinii de pe străzile Sucevei, dar şi cei din curţile oamenilor, vor fi sterilizaţi gratuit, începând de săptămâna viitoare, de o echipă de medici veterinari germani, care colaborează cu Asociaţia Proanima.

 • Dezvăluire şocantă: pericolul infectării pacienţilor în Spitalul de Urgenţă din Galaţi era cunoscut de acum un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvăluire şocantă: pericolul infectării pacienţilor în Spitalul de Urgenţă din Galaţi era cunoscut de acum un an

  Un medic gălăţean atrăgea, atenţia, într-un studiu ştiinţific,  că tuburile de plastic ale aparatelor de respiraţie artificială şi ale celor pentru anestezie nu se sterilizează niciodată deşi „găzduiesc" germeni de spital. La fel ca şi cei doi pacienţi de la Spitalul de Urgenţă, actorul Tony Tecuceanu a murit la Institutul Matei Balş din Capitală infectat cu acelaşi microb

 • Începe marea sterilizare a câinilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe marea sterilizare a câinilor

  Numărul câinilor fără stăpân creşte alarmant în Brăila, de aceea unii locuitori au ajuns să iasă din locuinţe cu teama că vor fi muşcaţi de unul din zecile de animale care poposesc pe sub maşini sau pe la colţuri de stradă.

 • Guvernul slovac vrea să sterilizeze ţigăncile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul slovac vrea să sterilizeze ţigăncile

  O măsură a guvernul slovac care oferă ajutor financiar familiilor de romi în care femeile sunt de acord să se sterilizeze printr-o operaţie gratuită stârneşte controversă la Bratislava.

 • VIDEO 25 de bucureşteni sunt muşcaţi în fiecare zi de maidanezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 25 de bucureşteni sunt muşcaţi în fiecare zi de maidanezi

  Doar în prima jumătate a acestui an, câinii fără adăpost au atacat peste 4.500 de persoane care au ajuns la spital.Medicii susţin că numărul cazurilor s-a dublat faţă de acum patru ani, iar autorităţile nu au nicio soluţie pentru rezolvarea problemei patrupezilor.

 • La Topoloveni se face sterilizare gratuită pentru câini și pisici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Topoloveni se face sterilizare gratuită pentru câini și pisici

  Asociația Tiere in Not din Germania, în colaborare cu Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) și Primăria orașului Topoloveni, desfășoară, în aceste zile, o campanie de sterilizare a animalelor (câini și pisici) cu și fără stăpân.

 • Taxa pe animal de companie, mai mare decât impozitul pe vilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxa pe animal de companie, mai mare decât impozitul pe vilă

  Cine refuză să îşi sterilizeze animalul de companie va plăti, anual, o taxă de 300 de lei, cât timp trăieşte patrupedul. Decizia a fost luată de Consiliul Local. În timp ce braşovenii vor plăti noi taxe, azilul de câini de la Stupini, pentru care s-au cheltuit anul acesta 500.000 de lei, arată jalnic.

 • UPDATE: Primăria Târgovişte a intrat în conflict deschis cu iubitorii de animale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE: Primăria Târgovişte a intrat în conflict deschis cu iubitorii de animale

  Reprezentanţii municipalităţii au ridicat ieri din zona Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” un câine care purta crotal de Câmpina şi, printr-un comunicat de presă, au acuzat ONG-urile din judeţ că ajută acţiunea de plasare în Târgovişte a câinilor fără stăpân din alte localităţi.

 • ANALIZĂ:Legea maidanezilor împarte Brăila în două
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ:Legea maidanezilor împarte Brăila în două

  Până în prezent, iubitorii de animale, puţini la număr dar organizaţi, s-au dovedit a fi foarte vocali în ceea ce priveşte maidanezii. Noua lege precum şi decizia primarului de a consulta populaţia înainte de a decide, îi face pe brăileni să spere că vor scăpa de haitele de câini bolnavi sau sălbăticiţi.

 • Iaşi: Amendat pentru un câine nesterilizat (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Amendat pentru un câine nesterilizat (VIDEO)

  Un ieşean din Aviaţiei a fost sancţionat cu 500 de lei pentru că avea în curte un patruped pe care nu-l dusese la veterinar. Obligaţia de a-şi steriliza animalele de companie îi lasă indiferenţi pe mulţi dintre stăpâni.

 • Maidanezii: sterilizare sau eutanasiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii: sterilizare sau eutanasiere

  Problema câinilor fără stăpân este departe de a fi rezolvată atât timp cât autorităţile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor nu ajung la un consens. De mai bine de 20 de ani, câinii de pe străzi au fost motiv de discuţii aprinse între administraţiile locale şi militanţii pentru drepturile animalelor.

 • Hinghierii vânează căţele în călduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hinghierii vânează căţele în călduri

  Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a demarat azi o campanie de sterilizare în masă a câinilor din Bucureşti. Hingherii vânează în principal femelele pentru că în această perioadă începe sezonul împerecherilor.

 • Buzău: Maidanezii, între sterilizare, eutanasiere şi mila ONG-urilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Maidanezii, între sterilizare, eutanasiere şi mila ONG-urilor

  Autorităţile buzoiene văd în eutanasiere o soluţie pentru a scăpa de pericolul câinilor fără stăpân. Printr-un proiect de lege se încearcă încredinţarea deciziei de eutanasiere către consiliile locale. Astfel, viaţa câinilor comunitari atârnă de semnăturile primarilor şi consilierilor.

Modifică Setările