
Familia lui Stephen Hawking donează ventilatorul astrofizicianului unui spital britanic
Ventilatorul celebrului astrofizician Stephen Hawking va fi folosit de bolnavii de coronavirus, după ce familia sa a decis să-l doneze spitalului din Cambridge.
Ventilatorul celebrului astrofizician Stephen Hawking va fi folosit de bolnavii de coronavirus, după ce familia sa a decis să-l doneze spitalului din Cambridge.
Cercetătorii israelini au reuşti să creeze o gaură neagră artificială, descoperind că aceasta emite aceeaşi radiaţie ca orice alt corp cald obişnuit, notează reprezentanţi ai Institutului Israelian al Tehnologiei, citaţi de agenţia de ştiri Xinhua.
O elevă în vârstă de 11 ani, Tara Sharif, din Teheran, Iran este mai inteligentă decât Albert Einstein şi cosmologul Stephen Hawking. Aceasta are un IQ de 162.
Asistenta medicală care l-a îngrijit pe profesorul Stephen Hawking a primit interdicţie de a mai profesa, din cauza neîndeplinirii standardelor pentru asigurarea unei îngrijiri corespunzătoare ale astrofizicianului, scrie BBC.
Stephen Hawking, Philip Roth sau Aretha Franklin sunt doar câteva din personalităţile care au părăsit această lume în 2018. Lista poate fi continuată cu DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling sau solista trupei irlandeze The Cranberries, Dolores O'Riordan.
Obiecte personale ale lui Stephen Hawking, inclusiv o copie semnată din 1965 a tezei sale de doctorat, au strâns peste 1,8 milioane de lire sterline la licitaţie, scrie BBC.
În „O scurtă istorie a timpului“, profesorul Stephen Hawking era echivoc cu privire la posibilitatea existenţei unui creator, afirmând că „găsirea unei teorii complete a universului ar permite omenirii să cunoască mintea lui Dumnezeu“. Dar în ultima sa carte, „Brief Answers To The Big Questions“, care a fost lansată marţi, astrofizicianul afirmă răspicat: „Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis“.
De ceva vreme, avem de-a face cu AI. Fie că vorbim de spectacularul robot Sophia, fie că ne referim la propriile smartphone-uri sau sofisticatele soft-recognition din spatele FB, inteligenţa artificială naşte satisfacţii, curiozităţi, temeri, dubii.
Rapperul american Kanye West (40 de ani) a anunţat că scrie o carte de filosofie intitulată „Break The Simulation“, pe tema obsesiei societăţii cu fotografiile. Artistul a mai spus că se compară cu Stephen Hawking, iar pe soţia lui, Kim Kardashian, o vede drept „Maria Antoaneta a timpurilor noastre“.
Sute de persoane au fost prezente sâmbătă pe străzile din Cambridge pentru a-şi lua rămas bun de la fizicianul Stephen Hawking, la a cărui slujbă funerară au fost invitaţi, între alţii actorul Eddie Redmayne, care a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea profesorului în filmul „The Theory of Everything” (2014).
Iubit de unii, criticat de alţii, fizicianul britanic Stephen Hawking este unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din istorie. A trăit mai mult decât credeau medicii şi a lăsat lumii o bogată colecţie de lucrări.
Fizicianul Stephen Hawking a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 76 de ani, în casa sa din Oxford, Regatul Unit. Acesta locuia cu cei trei copii ai săi din prima căsătorie, Lucy, Robert şi Tim.
Fizicianul Stephen Hawking a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de miercuri, lăsând în urmă teorii controversate despre cosmos, găuri negre şi Dumnezeu. Acesta a ţinut morţiş ca pe piatra sa funerară să fie inscripţionate câteva rânduri, de mare însemnătate pentru el.
Stephen Hawking s-a stins din viaţă la 76 de ani. Acesta a avut parte de o moarte liniştită, fără dureri, şi a lăsat în urmă teorii controversate despre găuri negre, Dumnezeu şi spaţiul cosmic.
Respectat şi apreciat pentru munca ştiinţifică şi cel mai bine cunoscut drept una dintre cele mai strălucite minţi din domeniul ştiinţei, Stephen Hawking, care a murit la 76 de ani, şi-a câştigat mulţi fani şi datorită apariţiilor în unele dintre cele mai de succes seriale, stabilindu-şi astfel eticheta de „fizician al culturii pop“.
Stephen Hawking a fost recunoscut pentru teoriile sale controversate referitoare la originea Universului, a găurilor negre şi a lui Dumnezeu. Chiar dacă multă lume l-a criticat pentru convingerile sale ateiste, acesta nu a încetat să încerce să îşi explice anumite lucruri, fapt care l-a ajutat şi în realizarea unor previziuni.
Celebrităţi şi personalităţi din întreaga lume i-au adus omagii emoţionante fizicianului britanic Stephen Hawking, care a murit la vârsta de 76 de ani.
Scleroza laterală amiotrofică este o afecţiune neurodegenerativă progresivă în urma căreia creierul nu mai poate controla ţesuturile. Cauzele bolii sunt necunoscute, cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi având o speranţă de viaţă de 3 ani.
Actorul britanic Eddie Redmayne (36 de ani), care a câştigat Oscarul pentru portretizarea lui Stephen Hawking, şi-a exprimat regretul pentru moartea astrofizicianului, precizând că lumea a pierdut o minte sclipitoare.
Stephen Hawking s-a stins din viaţă noaptea trecută, la casa sa din Cambridge, unde trăia alături de cei trei copii ai săi. Fizicianul avea 76 de ani.
Stephen Hawking a murit azi-noapte în casa sa din Cambridge, Regatul Unit, la vârsta de 76 de ani. Fizicianul care a conturat teoria găurilor negre şi care a învins toate obstacolele de sănătate întâmpinate de-a lungul anilor trăia alături de cei trei copii ai săi.
Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului“ (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă“ (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică era cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, gravitaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.
Fizicianul britanic Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. El era cunoscut pentru lucrarea sa inovatoare despre găurile negre şi relativitate şi a fost autorul mai multor cărţi ştiinţifice populare, inclusiv o scurtă istorie a timpului. Britanicul era un ateu declarat.
Stephen Hawking, care a împlinit luni 76 de ani, a făcut o paralelă poetică între depresie şi găurile negre în urmă cu doi ani. Fizicianul i-a încurajat pe toţi cei care se confruntă cu această boală afirmând că nu reprezintă „o închisoare eternă“ şi că nu trebuie să renunţe, pentru că întotdeauna există o cale.
Astronomii aflaţi în căutarea semnalelor extraterestre au detectat 15 pulsuri radio repetate, venite de la o galaxie pitică, aflată la trei miliarde de ani lumină faţă de Pământ, relatează The Guardian.
Omul de ştiinţă britanic Stephen Hawking ar vrea să viziteze din nou Statele Unite, dar se teme că nu va fi bine-venit, după învestirea în funcţie a lui Donald Trump, pe care l-a criticat dur în timpul campaniei electorale, relatează NBC News.
Editura Humanitas vă invită vineri, 20 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, la un dialog despre găurile negre, spaţiu, timp şi Univers, inspirat de Stephen Hawking.
Stephen Hawking este fizicianul care a încercat să înţeleagă Universul şi găurile negre, iar în ultimii ani de viaţă ar putea fi omul care susţine cel mai îndrăzneţ proiect ştiinţific.
O sută cincizeci de profesori universitari britanici membri ai Royal Society, printre care şi astrofizicianul Stephen Hawking, au publicat joi în The Times o scrisoare publică în care fac apel la menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Brexit-ul ar însemna „un dezastru“ pentru ştiinţa şi cercetarea din Marea Britanie, avertizează ei.
Celebrul fizician şi cosmolog britanic Stephen Hawking intenţionează să accepte invitaţia de a călători cu noul avion spaţial prezentat de compania Virgin Galactic, informează site-ul Space.com.