
Perseide 2021. Ploaie de stele căzătoare pe cerul României
Perseide, eveniment cunoscut ca ploaie de stele, va atinge vârful de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, când se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei.
Perseide, eveniment cunoscut ca ploaie de stele, va atinge vârful de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, când se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei.
O rachetă japoneză de mici dimensiuni a plasat vineri pe orbită şapte mini-sateliţi, unul dintre aceştia fiind destinat creării unei ploi artificiale de meteroriţi, un fel de foc de artificii spaţial, relatează AFP.
Curentul de meteori Perseide a înregistrat un maxim în noaptea de 12 spre 13 august, perioada de activitate a acestuia fiind începută pe 17 iulie şi urmând să se încheie pe 24 august, informează site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.
În noaptea de 12 spre 13 august va avea loc un fenomen astronomic deosebit, care va putea fi urmărit şi din România: Perseidele, un curent de meteori care ne va oferi ocazia să vedem chiar şi o sută de „stele căzătoare” pe oră .
Perseide 2015. În noaptea de 12 spre 13 august 2015 va fi maximul curentului de meteori Perseide, iar românii vor putea admira pe cer mai multe „stele căzătoare”. În anul 2015 vor avea loc şi alte fenomene astronomice deosebite.
Marţi, 12 august 2014, cu începere de la ora 20.00, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice cu ocazia unui fenomen astronomic deosebit, Perseidele. Accesul publicului pentru această noapte specială va fi permis doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC, în intervalul 20.00 – 04.00, preţul unui bilet fiind de trei lei/persoană.
„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 12 octombrie, este un moment dedicat observării Lunii, corpul ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Evenimentul a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.
Luna august este cunoscută de către astronomi, ca fiind luna cu cele mai multe nopţi senine din an şi este un bun prilej pentru observaţii astronomice şi alte activităţi dedicate iubitorilor de astronomie.
Luni, 12 august 2013, cu începere de la ora 20.00, Observatorul Astronomic din Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice cu ocazia Perseidelor sau ploaia de stele căzătoare cum mai este cunoscut fenomenul. Accesul publicului pentru această noapte specială va fi permis doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC, în intervalul 20.00 – 04.00, preţul unui bilet fiind de 3 lei/persoană.
Stelele căzătoare sunt vizibile aproape toată luna noiembrie, dar intensitatea maximă se înregistrează în noaptea de 17 noiembrie. Aproximativ 10-15 meteori pe oră vor fi vizibili în noaptea aceasta.
E timpul să vă faceți o listă cu dorințe, pentru că la noapte va ploua cu stele căzătoare! Perseidele își vor face apariția pe cer, predicțiile avânsând un număr de 100 de meteori pe oră.
O ploaie de stele căzătoare va putea fi văzută în această noapte începând cu ora 1.00 şi până în dimineaţa de sâmbătă.
Joi, 12 august 2010, cu începere de la ora 21.00, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi invită pe toţi gălăţenii, şi nu numai, să urmărească un fenomen astronomic deosebit: Perseidele sau ploaia de stele căzătoare.