Stiri despre stefan lupu

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Off-topic: Much Ado About Nothing la Teatrul de Comedie

  Sâmbătă seara am fost să văd premiera celui mai recent spectacol regizat de Andrei Şerban, de data aceasta la Teatrul de Comedie. Am realizat repede că, spre deosebire de operă, la teatru îmi lipseau multe repere.

 • Un
veritabil, un vibrant poem teatral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veritabil, un vibrant poem teatral

  Fără doar şi poate, doar o coincidenţă a făcut ca acelaşi număr, dublu, (106-107 din anul 2010), al revistei Alternatives théâtrales să abordeze temele La scène roumaine şi Jon Fosse

 • Ghetoul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghetoul

  Extrem de bine primit şi foarte bine vândut în Elveţia, acolo unde a fost lansat întâia oară, descoperit la noi cu bucurie şi uimire, graţie excepţionalei traduceri a unei poete şi traducătoare ea însăşi de excepţie - Nora Iuga - romanul „De ce fierbe copilul în mămăligă“ a avut, la scurtă vreme după ce a fost publicat de editura Polirom, un impact considerabil asupra lumii teatrale româneşti.

 • Când actorul-dansator devine regizor. Ştefan Lupu, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când actorul-dansator devine regizor. Ştefan Lupu, la Adevărul Live

  Ştefan Lupu este unul dintre actorii tinerei generaţii care a făcut trecerea de la actorie la regie cu succes. Spectacolele sale se joacă pe scene importante din ţară, iar premiile nu au întârziat să apară. Ştefan Lupu este invitat în studioul Adevărul Live, de la ora 14.00.

 • Teatrul formelor noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul formelor noi

  Nu vom şti niciodată cum sfârşeşte piesa lui Treplev fiindcă nici el, nici Cehov nu au vrut să ne-o spună. Nu ştim foarte bine nici ce înseamnă cu adevărat „teatrul formelor noi” despre care vorbeşte cu atâta exaltare şi care îi provoacă atâtea decepţii, umiliri şi disperări lui Konstantin Gavrilovici.

 • În numele valorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În numele valorii

  Adoraţia din partea altora a fost una dintre principalele obsesii ale vieţii lui Jean-Paul Sartre. Cea necondiţionată, dăruită de Simone de Beauvoir, nu i-a fost pesemne îndeajuns autorului „Cuvintelor“. Megalomanul Sartre şi-a dorit o adoraţie masivă, „en gros“, colectivă, de mase, la fel cum şi-a dorit mitificarea, zeificarea încă din timpul vieţii. În numele şi pe altarul lor a făcut toate compromisurile posibile.

 • O lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lecţie

  Am scris cu vreo două-trei zile în urmă, sub presiunea impactului emoţional provocat de valoarea ieşită din comun a spectacolului, o entuziastă, o puţin altfel de cronică la minunatul Zic Zac. Un spectacol pe care l-aş revedea oricând cu mare, cu imensă plăcere. Un spectacol-fenomen.

 • Cronică de spectator fericit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de spectator fericit

  Anul acesta mi-a fost peste poate să fiu prezent la Timişoara pe toată durata celor opt zile ale Eurothaliei, festivalul european de teatru în cursul căruia Teatrul German de Stat din localitate şi-a sărbătorit cu eleganţă cei 60 de ani de existenţă, dar şi anvergura valorică dobândită mai cu seamă în vremea din urmă.

Modifică Setările