Stiri despre stefan iordache

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a încercat Mircea Daneliuc să-l învingă cu propriile-i
arme pe Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a încercat Mircea Daneliuc să-l învingă cu propriile-i arme pe Sergiu Nicolaescu

  Regizorul Mircea Daneliuc a acceptat să realizeze un film după un scenariu scris de Beno Meirovici, proiect care data de cel puţin 15 ani şi care implica urmăriri şi multe împuşcături, atribuindu-şi rolul unui inspector la Siguranţa Statului. Pelicula „Ediţie specială“, filmată în 1976, a ieşit pe piaţă abia doi ani mai târziu din cauza numeroaselor probleme pe care le-a avut cu cenzorii vremii.

 • „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“

  Săptămâna trecută s-au împlinit 52 de ani de la premiera lungmetrajului lui Lucian Bratu, pe un scenariu de Radu Cosaşu, cu Margareta Pâslaru, Ştefan Iordache, Marin Moraru şi Emmerich Schäffer în distribuţie, care a fost scos de pe ecrane şi resincronizat pe cheltuiala celor doi realizatori, fiind caracterizat ca un film „reprobabil“, care „discreditează tineretul“.

 • „Din culisele cinematografiei“. Amintiri de la filmările pentru „Ciuleandra“: „Aveam noroi şi în fund la finalul zilei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Amintiri de la filmările pentru „Ciuleandra“: „Aveam noroi şi în fund la finalul zilei“

  Machiorul Mircea Vodă şi cascadorul Marian Chirvase au făcut parte din echipa care a lucrat la cea de-a doua ecranizare a romanului lui Liviu Rebreanu, film din distribuţia căruia au făcut parte, printre alţii, Ştefan Iordache, Gheorghe Cozorici, Ion Riţiu, Anca Szönyi, Gilda Marinescu, Cornel Gîrbea, Alexandru Dobrescu, Viorel Comănici şi Ulrike Blome.

 • INTERVIU Petre
Dumitrescu, actor fidel de 52 de ani aceluiaşi teatru: „Atâta
timp cât eşti necesar într-un loc, nu trebuie să-l părăseşti
niciodată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Petre Dumitrescu, actor fidel de 52 de ani aceluiaşi teatru: „Atâta timp cât eşti necesar într-un loc, nu trebuie să-l părăseşti niciodată“

  Fost coleg şi prieten cu marele Ştefan Iordache (au susţinut împreună examenul de absolvire la UNATC), actorul Petre Dumitrescu (79 de ani) joacă de 52 de ani neîntrerupt pe scena teatrului Al. Davila din Piteşti şi tot de 52 de ani are o altă mare pasiune: fotografia. La 79 de ani, Petre Dumitrescu este unul dintre cei mai longevivi actori români.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost ţinut filmul lui Pintilie, „De ce trag clopotele, Mitică?“, timp de nouă ani sub cheie, într-un subsol de la Casa Scânteii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost ţinut filmul lui Pintilie, „De ce trag clopotele, Mitică?“, timp de nouă ani sub cheie, într-un subsol de la Casa Scânteii

  Pelicula regizată de Lucian Pintilie a fost interzisă încă dinainte de a fi terminată şi a putut fi vizionată de către public abia în anul 1990. Filmul este şi începutul unei prietenii şi a unei colaborări îndelungate dintre Lucian Pintilie şi Victor Rebengiuc, cel pe care l-a considerat „cel mai mare actor cu care am lucrat vreodată“.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost salvat de la topit filmul „Glissando“ după ce tovarăşa Elena Ceauşescu a adormit la vizionare: „Ce-aţi avut cu porcăria asta?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost salvat de la topit filmul „Glissando“ după ce tovarăşa Elena Ceauşescu a adormit la vizionare: „Ce-aţi avut cu porcăria asta?“

  Alături de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc este regizorul care a dat cele mai multe bătăi de cap regimului comunist prin atitudinea sa rebelă. După un conflict deschis cu autorităţile, filmul său, „Glissando“, cu Ştefan Iordache şi Tora Vasilescu în rolurile titulare, a fost ţinut doi ani la „sertar“ şi a avut premiera numai după ce ocupanta Cabinetului 2 a cerut să vadă şi ea pelicula.

 • 10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani fără actorul Ştefan Iordache. Astăzi, Regele Scamator ar fi implinit 77 de ani VIDEO

  Stefan Iordache ar fi împlinit pe 3 februarie, 77 de ani, fiind născut in 1941, în Calafat, judeţul Dolj. În 2018, pe 14 septembrie, se împlinesc 10 ani de la moartea marelui actor. A slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând memorabil rolurile Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea şi Barrymore. A jucat şi în film, a avut  o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune.

 • PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori

  Numele filmului în care joacă rolul principal, „Cel mai iubit dintre pământeni“, inspirat din romanul lui Marin Preda, pare să-i fi fost predestinat lui Ştefan Iordache, care, fără să caute faima a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiţi actori. Cel care deopotrivă l-a jucat pe „Hamlet“ cu aceeaşi pasiune cu care a cântat „Eu vreau să-ţi spun că te ador“ le-a câştigat adoraţia oamenilor tocmai prin modestia şi sensibilitatea lui.

 • INTERVIU Gheorghe Visu, actor: „Am fost botezat de două ori: şi de părinţi, şi de bunici“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Gheorghe Visu, actor: „Am fost botezat de două ori: şi de părinţi, şi de bunici“

  Actorul Gheorghe Visu (65 de ani) a povestit cum, în vremea comunismului, părinţii n-au scos niciun cuvânt despre botezul lui în prezenţa rudelor, ceea ce a dus la repetarea ritualului creştin. A vorbit şi despre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, printre care şi cel din lungmetrajul „Câini“, în urma căruia a obţinut două premii pentru cel mai bun actor, la Festivalul de Film de la Sarajevo şi la Gala Gopo de anul acesta.

 • Treimea de platină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treimea de platină

  „Nu ştiu alţii cum sunt...” De la o vreme, în apropierea Crăciunului şi a Anului Nou, începe să mă învăluie parfumul dulce amar al nostalgiei clipelor izgonirii mele de la Teatrul Mic pe strada căruia, Sărindarul, n-am mai putut să calc de mai bine de un sfert de veac, din ziua de 8 ianuarie 1990 când, aşa cum se anunţa cu satisfacţie într-un chenar negru, ca de ferpar,

 • Cazul Eugen Bejinariu: preşedintele Camerei Deputaţilor a convocat un nou plen pentru 5 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Eugen Bejinariu: preşedintele Camerei Deputaţilor a convocat un nou plen pentru 5 decembrie

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ştefan Iordache, a declarat miercuri la Alba Iulia că PSD va vota atât acum, cât şi în viitorul Parlament, pentru avizarea începerii urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, cercetat de DNA. Reprezentantul PSD a precizat că a convocat săptămâna viitoare o nouă reuniune a plenului pentru a dezbate acest caz.

 • Şase ani fără Mihaela Tonitza Iordache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase ani fără Mihaela Tonitza Iordache

  Michaela Tonitza Iordache, nepoata pictorului Nicolae Tonitza şi profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) din Bucureşti, soţia regretatului actor Ştefan Iordache, a murit pe 13 martie 2010.

 • Ştefan Iordache,
interpretul tragediilor lui Shakespeare şi al duetelor cu Sanda Ladoşi, ar fi
împlinit pe 3 februarie 75 de ani VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Iordache, interpretul tragediilor lui Shakespeare şi al duetelor cu Sanda Ladoşi, ar fi împlinit pe 3 februarie 75 de ani VIDEO

  Ştefan Iordache, care ar fi împlinit, pe 3 februarie, 75 de ani, a fost unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film şi TV. A slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând memorabil pe scenă mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune şi a jucat în numeroase filme pentru marele ecran.

 • Cine a fost Maromet, torţionarul înspăimântător pomenit în faimosul cântec de puşcărie „La Chilia-n port“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost Maromet, torţionarul înspăimântător pomenit în faimosul cântec de puşcărie „La Chilia-n port“

  Nicolae Moromete, supranumit „Maromet – bestia cu chip de om”, a fost comandantul penitenciarelor Galaţi, Jilava şi Chilia şi s-a dovedit unul dintre cei mai sadici gardieni din istoria României. El a exterminat sute de deţinuţi politici prin tortură şi înfometare. Era un individ cu grave devieri de comportament, motiv pentru care până şi comuniştii l-au înlăturat la un moment dat, fără însă să-l pedepsească pentru atrocităţile comise.

 • Cronică de întâmpinare sentimentală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de întâmpinare sentimentală

  Artistul – UNIC – Marin Moraru, rămas fără confratele său de geniu scenic – Gheorghe Dinică – vine spre noi din singurătatea lui de alergător unic de cursă artistică fără egal azi – cu o antologie a rememorărăilor şi meditaţiilor sale de actor de teatru, mai ales, şi de film – surprinse cu o nobilă fidelitate de dialoganta sa amicală, Maria Capelos.

 • Un Triptic pe care l-am tot amânat: Teatrul mic – Povestea unei mari dezamăgiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Triptic pe care l-am tot amânat: Teatrul mic – Povestea unei mari dezamăgiri

  Aniversarea la 20 decembrie a unei jumătăţi de veac de la apariţia pe scena bucureşteană a TEATRULUI MIC din Sărindar pe care l-am slujit treisprezece ani încheiaţi dramatic şi pentru mine şi pentru Marele Teatru, mi-a readus în minte şi în simţire durerea cumplită a cuţitului înfipt în inima mea în ziua de 8 ianuarie 1990 şi răsucit acum în rana rămasă deschisă de atunci.

 • 50 de ani cu Teatrul Mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50 de ani cu Teatrul Mic

  Teatrul Mic împlineşte în luna decembrie 50 de ani, iar cu acest prilej va avea loc, cu puţin înainte de Crăciun, pe data de 20 decembrie, o gală specială la care vor participa cei care au scris povestea acestei jumătăţi de secol într-unul dintre teatrele istorice ale Bucureştiului.

 • ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie

  Luni, 6 octombrie, de la ora 11.00, va avea loc întâlnirea cu actorul şi regizorul Mircea Albulescu, organizată de Teatrul Naţional Radiofonic. Cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, actorul va fi sărbătorit la Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei.

 • Duminică târzie cu Ana Ularu şi Istvan Teglas, la Godot Café-Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminică târzie cu Ana Ularu şi Istvan Teglas, la Godot Café-Teatru

  Actorii Ana Ularu (28 de ani) şi Istvan Teglas (32 de ani) vor interpreta rolurile principale în spectacolul „În parc“, o comedie scrisă şi regizată de Radu Iacoban (31 de ani). Spectacolul va avea loc duminică, 6 aprilie, de la ora 22.00, la Godot Café-Teatru.

 • Ştefan Iordache ar fi împlinit astăzi 73 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Iordache ar fi împlinit astăzi 73 de ani

  Ştefan Iordache s-a născut pe 3 februarie 1941, la Calafat. A debutat la 22 de ani, în filmul „Străinul“, după romanul lui Titus Popovici. A murit pe 14 septembrie 2008, la vârsta de 67 de ani.

 • Ştefan Iordache cedează participaţia din 2Parale către Mediafax Group
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Iordache cedează participaţia din 2Parale către Mediafax Group

  Mediafax Group anunta preluarea unui procent minoritar din actiunile 2Parale, prima si cea mai mare retea de afiliere din Romania. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la finele acestui an, urmand ca Mediafax Group sa preia procentele detinute de Stefan Iordache. Tranzactia va fi asistata de casa de avocatura Biris Goran.

 • FOTO Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor HOP 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor HOP 2013

  În urma preselecţiei organizate în zilele de 15, 16 şi 17 iulie la Sala Multimedia şi Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti, juriul a decis participanţii la cea de-a  XVI-a ediţie a Galei Tânărului Actor, care se va desfăşura în perioada  4-8 septembrie  la Costineşti.

Modifică Setările