Stiri despre stefan gligor

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ştefan Gligor: Moldova plăteşte pentru gaze un preţ de achiziţie exagerat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Moldova plăteşte pentru gaze un preţ de achiziţie exagerat

  Liderul Partidului Schimbării vine cu noi critici la adresa vicepremierului Andrei Spînu, pe care-l acuză de incompetenţă şi de iresponsabilitate, în condiţiile în care a acceptat formula de calcul a preţului propusă de Moldovagaz, „filiala Gazprom-ului în Republica Moldova”.

 • OPINIE. Solicitarea ridicării imunităţii lui Ilan Şor este întârziată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPINIE. Solicitarea ridicării imunităţii lui Ilan Şor este întârziată

  De la ridicarea imunităţii parlamentare şi până la o condamnare definitivă este o cale lungă şi anevoioasă. Este opinia unor comentatori politici de la Chişinău şi a unor jurişti, care califică drept extrem de întârziată solicitarea Procurorului General interimar privind ridicarea imunităţii deputatului fugar Ilan Şor.

 • Ştefan Gligor, despre anunţul Gazprom: Andrei Spînu trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru această criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, despre anunţul Gazprom: Andrei Spînu trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru această criză

  Liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, a comentat problema sistării gazelor naturale către R. Moldova, în contextul datoriilor acumulate faţă de Gazprom, în sumă de 1,2 miliarde de lei, pentru lunile octombrie - noiembrie curent. Ştefan Gligor consideră că, dacă Moldova rămâne fără gaze naturale, vicepremierul Andrei Spînu este cel care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru această criză.

 • Ştefan Gligor: Procuratura îl transformă pe Stoianoglo în erou şi în politician
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Procuratura îl transformă pe Stoianoglo în erou şi în politician

  Guvernarea ar trebui să pună accent pe o reformare completă a Procuraturii prin lichidarea PCCOCS şi a Procuraturii Anticorupţie. Sunt opiniile preşedintelui Partidului Schimbării, Ştefan Gligor. Potrivit lui, dosarul „Stoianoglo” ar fi atât de slab pregătit, încât există riscul ca procurorul general suspendat să iasă basma curată, notează IPN.

 • Ştefan Gligor: „Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu - Guvernul Republicii Moldova”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: „Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu - Guvernul Republicii Moldova”

  Liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, a anunţat duminică, 10 octombrie, că toată familia lui (soţia şi trei copii) a fost infectată cu SARS-CoV-2, deşi cuplul este vaccinat. Politicianul a acuzat Guvernul de iresponsabilitate şi că s-ar face vinovat de faptul că familia dânsului a fost contaminată cu noul coronavirus. Totodată, Gligor a venit cu o serie de recomandări către autorităţi, în contextul unei lupte eficiente cu virusul.

 • Ştefan Gligor, critic la adresa PAS: Ceea ce vedem contravine declaraţiilor anterioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, critic la adresa PAS: Ceea ce vedem contravine declaraţiilor anterioare

  Preşedintele Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, spune că declaraţiile anterioare ale PAS contravin acţiunilor la care societatea asistă astăzi. Potrivit lui, reforma justiţiei ar putea să eşueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanţilor. Gligor a criticat decizia PAS de a numi şeful CNA pe criterii politice, subliniind că această instituţie şi-a demonstrat ineficienţa şi ar trebui lichidată, notează IPN.

 • Ştefan Gligor: Am votat pentru schimbarea clasei politice discreditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Am votat pentru schimbarea clasei politice discreditate

  Ştefan Gligor, preşedinte al Partidului Schimbării, susţine că a votat pentru o schimbare. În primul rând, pentru schimbarea clasei politice discreditate. „Am votat ca să nu se mai repete ceea prin ce am trecut în ultimii 10 ani şi ca să eliminăm definitiv crima organizată din Parlament, Guvern şi din instituţiile statului. Am votat cu mare speranţă pentru o adevărată schimbare”, a declarat Ştefan Gligor pentru IPN.

 • Ştefan Gligor, către Veaceslav Platon: Când voi fi eu procuror general, veţi ţine discursuri în Penitenciarul 13
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, către Veaceslav Platon: Când voi fi eu procuror general, veţi ţine discursuri în Penitenciarul 13

  Replici tăioase între preşedintele Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, şi reprezentantul candidatului independent Veaceslav Velico, Veaceslav Platon. În timp ce Gligor l-a acuzat pe Platon de implicarea în dosare de rezonanţă, Platon şi-a redirecţionat retorică spre preşedinta Maia Sandu, pe care a acuzat-o de incompetenţă, iar pe Gligor că ar face jocul şefei statului, notează IPN.

 • Partidele politice de la Chişinău, în febra campaniei electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele politice de la Chişinău, în febra campaniei electorale

  În timp ce unele partide politice şi-au depus deja dosarele la CEC şi aşteaptă să fie înregistrate în calitate de concurenţi electorali, altele sunt în căutarea persoanelor care ar aduce plusvaloare echipei lor la alegerile din 11 iulie. Reprezentanţii Platformei DA spun că mizează pe echipa din Parlament la alegeri, iar cei ai Partidului Schimbării spun că participă la scrutin pentru a le oferi cetăţenilor o alternativă.

 • Ce spun juriştii despre noua sesizare a PSRM la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun juriştii despre noua sesizare a PSRM la Curtea Constituţională

  Juriştii califică drept expirată şi disperată noua sesizare a PSRM la Curtea Constituţională prin care reprezentan’ii formaţiunii cer anularea primului decret prezidenţial de desemnare a Nataliei Gavriliţa în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru. Potrivit experţilor, sesizarea socialiştior se va solda cu eşec, întrucât decretul deja a produs efecte juridice, notează IPN.

 • Ştefan Gligor, ales preşedinte al Partidului Schimbării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, ales preşedinte al Partidului Schimbării

  În funcţia de preşedinte al Partidului Schimbării a fost ales Ştefan Gligor, iar în funcţiile de vicepreşedinţi – Corina Gaibu, Sergiu Dărănuţă, Ion Potlog, Sergiu Postica şi Sergiu Tofilat. În calitate de secretar general al formaţiunii a fost ales Vladimir Ciobanu. Deciziile  au fost aprobate la şedinţa Congresului de constituire a partidului, care a avut loc duminică, 7 martie, transmite IPN.

 • Ştefan Gligor: Mariana Durleşteanu e o candidatură falsă. Numele candidatului „de compromis” pentru funcţia de premier este Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Mariana Durleşteanu e o candidatură falsă. Numele candidatului „de compromis” pentru funcţia de premier este Andrei Năstase

  Liderul grupului de iniţiativă pentru crearea Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, consideră că Socialiştii şi Partidul Şor nu intenţionează să o voteze pe Mariana Durleşteanu în funcţia de prim-ministru, dar pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cel care deja a fost înaintat de formaţiunea sa la această funcţie.

 • Ştefan Gligor, despre Partidul Schimbării: Venim să oferim o opţiune de vot pentru cei 40% de cetăţeni indecişi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, despre Partidul Schimbării: Venim să oferim o opţiune de vot pentru cei 40% de cetăţeni indecişi

  Liderul grupului de iniţiativă pentru constituirea Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, spune că proiectul său politic va participa la eventualele alegeri parlamentare anticipate. El spune că acum sunt depuse toate eforturile pentru a reuşi înregistrarea oficială a formaţiunii până la stabilirea datei alegerilor, astfel încât aceasta să poată participa la scrutin, notează IPN.

 • Ştefan Gligor: „Unirea R. Moldova cu România este un proiect imposibil”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: „Unirea R. Moldova cu România este un proiect imposibil”

  Membrul grupului de iniţiativă pentru crearea Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, consideră că unirea Republicii Moldova cu România „este un proiect imposibil”. Gligor a dat de înţeles că subiectul unirii nu merită să fie pe ordinea de zi a politicienilor de la Chişinău.

 • Ştefan Gligor: Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, dar clasa politică nu e gata de ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, dar clasa politică nu e gata de ele

  Juristul Ştefan Gligor are convingerea că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc. La fel, societatea vrea anticipate. Problema constă însă, în faptul că nu e gata de ele clasa politică. „Acesta este băţul cu două capete”. Totodată spune el, dacă anticipatele vor avea loc rapid, s-ar putea ca rezultatele să nu fie cele scontate, întrucât dreapta e slăbită, iar stânga dispune de resurse administrative şi nu doar, mult mai mari.

 • Ştefan Gligor: Esenţa acţiunilor din Parlament este crearea unei majorităţi de oligarhizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Esenţa acţiunilor din Parlament este crearea unei majorităţi de oligarhizare

  Transferarea Serviciului de Securitate şi Informaţii din subordinea Preşedinţiei în controlul deputaţilor este un act prin care guvernarea a încercat să umbrească oficializarea coaliţiei de guvernare dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Partidul Politic Şor şi deputaţii platformei parlamentare Pentru Moldova. Opinia aparţine avocatul şi expertul în politici publice Ştefan Gligor, notează IPN.

 • Ştefan Gligor, atac la Andrei Năstase: „S-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoştinţe elementare şi populist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, atac la Andrei Năstase: „S-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoştinţe elementare şi populist”

  Expertul politic Ştefan Gligor l-a criticat dur pe candidatul Platformei DA pentru prezidenţialele din 1 noiembrie, Andrei Năstase, pentru comportamentul acestuia în raport cu Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu. Expertul consideră că Năstase trebuie să „dispară” după ce a pierdut alegerile locale din Chişinău, dar nu să pretindă la funcţia de preşedinte al ţării şi să o cheme pe Maia Sandu să se retragă în favoarea sa.

 • Ştefan Gligor: Cei de pe dreapta trebuie să se unească în jurul unei idei şi să găsească candidatul potrivit care s-o realizeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Cei de pe dreapta trebuie să se unească în jurul unei idei şi să găsească candidatul potrivit care s-o realizeze

  Pentru ca reprezentatul forţelor de dreapta să câştige alegerile prezidenţiale din noiembrie, aceste partide trebuie să se unească în jurul unei idei. Declaraţia a fost făcută de către juristul şi activistul civic Ştefan Gligor în cadrul dezbaterilor publice de la IPN "Toamna alegerilor: aşteptări şi provocări în contextul dezvoltării europene"

 • Ştefan Gligor: Separarea societăţii pe principii geopolitice este artificială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Separarea societăţii pe principii geopolitice este artificială

  Expertul în politici publice, avocatul Ştefan Gligor,  susţine că „e timpul să depăşim modelul de separare a societăţii pe principii geopolitice şi să începem a evalua real procesele din ţară”. Potrivit lui, geopolitizarea este implementată în conştiinţa publică pentru impunerea comportamentului electoral, transmite IPN.

 • Ştefan Gligor, despre situaţia politică din R. Moldova: „Cel mai regretabil în acest haos şi bordel este comportamentul lui Andrei Năstase”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor, despre situaţia politică din R. Moldova: „Cel mai regretabil în acest haos şi bordel este comportamentul lui Andrei Năstase”

  Expertul în politici publice, avocatul Ştefan Gligor, consideră că ceea ce se întâmplă actualmente în politica din R. Moldova este un „bordel politic în care doi peşti se antrenează într-o competiţie deschisă pentru majoritate”. El susţine că este „profund dezgustat de situaţia în care am ajuns, de nivelul mizerabil, josnic şi cinic al Parlamentului care în mare parte este o adunătură de criminali, trădători, oportunişti şi populişti”.

 • Ştefan Gligor: Instabilitatea politică va avea trei consecinţe grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Gligor: Instabilitatea politică va avea trei consecinţe grave

  „Instabilitatea politică ameninţă Moldova cu o nouă oligarhizare, care rezidă în reconstruirea vechilor scheme de corupţie şi menţinerea stării de incertitudine încă pentru trei an”. Astfel a comentat cele mai recente evenimente din Parlament Ştefan Gligor, expertul permanent al proiectului IPN „Depăşirea stereotipurilor integrării europene prin comunicare”.

 • Trei scenarii politice ale expertului în politici publice Ştefan Gligor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei scenarii politice ale expertului în politici publice Ştefan Gligor

  Expertul în politici publice Ştefan Gligor are aranjate trei scenarii pentru clasa politică din Parlamentul Republicii Moldova. În viziunea acestuia, PAS, Platforma DA, Pro Moldova şi grupul Şor ar putea crea o majoritate parlamentară; ar putea exista o posibilă coaliţie între Pro Moldova şi PSRM şi cel de al treilea scenariu poate fi coaliţia PSRM – Blocul ACUM versiunea 2.0 notează IPN:

Modifică Setările