Stiri despre steatoza hepatica

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live

  Ficatul gras nonalcoolic afectează din ce în ce mai multe persoane, mai ales în ţările cu un stil de viaţă modern. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi care este cel mai eficient tratament ne spun dr. Tudor Arbanaş, medic primar gastroenterolog, şi dr. Elena Tănase, consultant de nutriţie, la Adevărul Live.

 • Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este boala ficatului gras şi cum se manifestă

  Ficatul gras cunoscut şi sub denumirea de steatoză hepatică este una dintre cele mai frecvente suferinţe ale ficatului. Potrivit studiilor în SUA, peste 90 de milioane de adulţi şi 17% dintre copii au steatoză hepatică non-alcoolică.

 • Cele mai eficiente soluţii naturiste contra bolilor de ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente soluţii naturiste contra bolilor de ficat

  Ficatul este un organ vital, fiind responsabil de numeroase funcţii metabolice şi regulatoare. Este centrala energetică a organismului, produce bila necesară digestiei, asigură echilibrul glicemic, sintetizează proteine şi are rol în detoxificare.

 • Ficatul gras se vede la ecografia abdominală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ficatul gras se vede la ecografia abdominală

  Explorare neinvazivă şi neiradiantă, ecografia abdominală este bine să fie făcută de rutină, anual. Aceasta permite examinarea organelor din abdomen (ficat, pancreas, colecist, rinichi, splină) şi pelvis (vezica urinară, uter, ovare, prostată).

 • Cui îi sunt contraindicate murăturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cui îi sunt contraindicate murăturile

  Datorită probioticelor pe care le conţin, murăturile sunt recomandate pentru îmbunătăţirea digestiei şi echilibrarea florei intestinale, însă unele persoane trebuie să le mănânce mai rar sau să le evite.

 • Dieta contra ficatului gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta contra ficatului gras

  Steatoza hepatică, cunoscută şi sub numele de ficat gras, este cauzată de depunerile de lipide la nivelul ficatului. O dietă corespunzătoare împiedică afecţiunea să se agraveze şi să degenereze în ciroză.

 • Alimente care fac rău ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care fac rău ficatului

  Ştiaţi că ficatul trebuie să realizeze cel mai mare număr de reacţii chimice dintre toate organele? Supranumit uzina organismului, ficatul este responsabil cu procesele de curăţare şi detoxifiere, dar şi cu transformarea alimentelor în energie. Există însă o serie de alimente care fac rău ficatului.

 • Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat
poţi face din cauza sedentarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat poţi face din cauza sedentarismului

  „Scaunele ne ucid lent, dar sigur.” Acesta este mesajul profesorului Michael Trennell de la Universitatea Newcastle. El a dat exemplu un studiu care demonstrează că sedentarismul afectează inclusiv sănătatea ficatului. Oamenii care stau ore în şir aşezaţi pe scaun se pot îmbolnăvi de steatoză hepatică nealcoolică, cunoscută şi ca boala ficatului gras.

 • Dieta specială pentru ficatul gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta specială pentru ficatul gras

  Steatoza hepatică, cunoscută mai ales ca ficat gras, este o afecţiune cauzată de depunerile de grăsimi la nivelul acestui organ. Este foarte important ca persoanele cu astfel de problemă să evite alimentele bogate în grăsimi şi zahăr.

 • Vinul roşu contribuie la arderea grăsimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinul roşu contribuie la arderea grăsimii

  Un compus extras din strugurii negri ar putea ajuta persoanele supraponderale să ardă grăsimile mai repede şi să-şi îmbunătăţească funcţia hepatică, potrivit unui studiu apărut recent în Journal of Nutritional Biochemistry.

 • Ce este şi cum se tratează „ficatul gras”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este şi cum se tratează „ficatul gras”

  Când în celulele ficatului se acumulează grăsimi şi acestea nu se mai elimină, îşi face apariţia o boală cunoscută sub numele de „ficat gras”. Află în continuare cum se manifestă ea şi de ce trebuie tratată.

 • Din ce cauze se ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauze se ficatul

  Steatoza hepatică poate afecta persoanele care consumă alcool, dar şi pe cele care suferă de diabet şi de obezitate.