Stiri despre steag secuiesc

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce mai ascunde legea UDMR care a trecut tacit de Senat: steagul secuiesc ar putea fi arborat alături de tricolorul românesc. Şerban Nicolae a dat aviz favorabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai ascunde legea UDMR care a trecut tacit de Senat: steagul secuiesc ar putea fi arborat alături de tricolorul românesc. Şerban Nicolae a dat aviz favorabil

  ”Adevărul” a scris vineri în exclusivitate că Senatul a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de UDMR prin care limba maghiară ar putea deveni limbă oficială în Ardeal. În acelaşi proiect, parlamentarii maghiari au mai inserat o bombă: steagul secuiesc ar putea fi arborat pe instituţiile publice din Harghita şi Covasna alături de tricolorul românesc. Proiectul a primit aviz pozitiv de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Şerban Nicolae.

 • 5 greşeli cu repetiţie ale UDMR în comunicarea cu poporul român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 greşeli cu repetiţie ale UDMR în comunicarea cu poporul român

  Ceea ce luni seara părea a fi o mare victorie a UDMR s-a răsturnat peste noapte într-un mare eşec. UDMR a profitat de criza lui Liviu Dragnea şi a forţat linia roşie, linia sensibilă între români şi unguri. Strategiile politice ale UDMR-ului se dovedesc a fi greşeli cu repetiţie, pe care unii ori nu le văd, ori nu vor să le vadă. Cine are interes să le repete?

 • Care-i problema secuilor cu steagul României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care-i problema secuilor cu steagul României?

  Când am aflat că un steag adus de veteranii români nu a putut flutura deasupra Primăriei Sfântu Gheorghe, am simţit mânie. Apoi am văzut steaguri româneşti la parterul instituţiei. Şi, mai târziu, BurePişta mi-a povestit cum vede el, ca tânăr intelectual maghiar, povestea steagurilor. E rândul vostru să aflaţi părerea prietenului meu, mai jos. (Sever Ioan Miu)

 • Drapel/libertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drapel/libertate

  O propunere de lege, care dorea să împiedice, cel mai probabil*, arborarea steagurilor maghiar şi secuiesc, a ajuns în atenţia monarhiştilor români. Se pare că legea ar afecta nu doar arborarea publică a drapelelor identitare, ci şi ridicarea drapelului Regatului României. Ύn timp ce unii se umplu de teamă sau indignare, prietena noastră Daria Găƒnescu vine cu nişte rânduri, din suflet, despre steaguri, libertate, interdicţii şi iubire.

 • În plin scandal al
defrişărilor, PSD şi PNL dau steag secuiesc la tot poporul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În plin scandal al defrişărilor, PSD şi PNL dau steag secuiesc la tot poporul

  În timp ce mor din gură de grija pădurilor, parlamentarii PSD şi PNL tocmai au dat liber afişării steagurilor secuieşti cu aceeaşi majoritatea covârşitoare anti-naţională cu care au respins şi legea mea de interzicere a exporturilor de masă lemnoasă brută. România cheleşte şi se deşertifică, pădurile ţării pleacă la export cu duiumul, iar parlamentarii PSD şi PNL pun în locul lor steaguri secuieşti.

 • Ne-am săturat de Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne-am săturat de Ungaria

  Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orbán să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român.

 • România, statul -
şvaiţer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, statul - şvaiţer

  Vicepremierul Ungariei va veni sâmbătă pe teritoriul României să arboreze steaguri secuieşti după ce însemnele au fost interzise printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Braşov. Acest afront adus legii din România e cu putinţă din cauza statului-şvaiţer în care oricine se strecoară prin găurile nepermis de mari ale legilor pentru a da semnalul că la noi nu doar că totul este cu putinţă, dar şi că totul este îngăduit.

 • Legea mea nu este împotriva steagului secuiesc, ci împotriva
statului etnic secuiesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea mea nu este împotriva steagului secuiesc, ci împotriva statului etnic secuiesc

  Cu siguranţă România are alte probleme decât steagurile secuieşti. Totuşi, UDMR a transformat obsesia acestora într-o preocupare naţională din cauza semnificaţiei lor evidente: negarea statului român naţional unitar şi înlocuirea lui cu alte forme de autoritate, pe baze etnice. Iată de ce am depus la Parlament o lege care nu este împotriva steagurilor secuieşti, ci împotriva creării unui stat secuiesc în România.

 • Dezbatere Adevărul Percepţii şi realităţi în relaţiile româno-maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Adevărul Percepţii şi realităţi în relaţiile româno-maghiare

  Ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy România împreună cu Fundaţia Universitară a Mării Negre organizează  dezbaterea cu tema „Percepţii şi realităţi în relaţiile româno-maghiare“. Dezbaterea va avea ca punct de plecare rezultatele  sondajului  de opinie pe această temă realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ în cadrul proiectului Adevărul despre România.

 • Autonomie, autoguvernare, autodeterminare, independenţă. Adevărata istorie a secuilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomie, autoguvernare, autodeterminare, independenţă. Adevărata istorie a secuilor

  Manualele de istorie din şcolile româneşti conţin doar câteva fraze despre secui, care se referă la perioada şi regiunea în care au fost colonizaţi şi la atribuţiile lor militare în epoca medievală. Mai apar în contextul ajutorului dat lui Ştefan cel Mare sau lui Mihai Viteazul în luptele cu turcii. Cam la atât se reduc informaţiile despre secui pe care le află românii din manualele de istorie sau din filmele istorice.

 • Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt

  Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt, din Covasna, la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). La eveniment au fost prezente aproximativ trei sute de persoane, informează Mediafax. La arborarea drapelului, care are o lăţime de 2,20 metri şi o lungime de 3,30 metri, au fost prezenţi reprezentanţi ai PPMT, PCM şi UDMR.

 • Ursul de Aur şi homofobia NU salvează România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ursul de Aur şi homofobia NU salvează România!

  “Doi cetăţeni germani au fost surprinşi furând din autocamioane într-o parcare din Italia”, “nemţii bogaţi îşi ţin sclavi din Asia”, “nemţoaice obligate să se prostitueze în Franţa”, “şpaga e sport naţonal la nemţi”, “centralele nucleare germane sunt un pericol pentru întreaga zonă”...

 • Kelemen Hunor i-a înmânat lui Crin Antonescu un steag secuiesc. Liderul PSD Covasna: „A fost un gest obraznic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kelemen Hunor i-a înmânat lui Crin Antonescu un steag secuiesc. Liderul PSD Covasna: „A fost un gest obraznic”

  Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a înmânat, vineri, liderului PNL, Crin Antonescu, un steag secuiesc ca „dar simbolic" pentru a pune capăt „pseudo-conflictului" privind acest subiect. „Sunt convins că aţi sesizat şi umorul din faptul că aceleaşi culori sunt şi ale PNL”, a comentat ulterior preşedintele PSD, Victor Ponta, în timp ce liderul PSD Covasna, Horia Grama, a descris gestul ca fiind „obraznic”.

 • Victor Ponta, după solicitarea lui Cezar Preda de a iniţia o dezbatere pe tema steagului secuiesc: „Nu ascultaţi toţi proştii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta, după solicitarea lui Cezar Preda de a iniţia o dezbatere pe tema steagului secuiesc: „Nu ascultaţi toţi proştii“

  Arborarea steagului secuiesc pe Parlamentul ungar a încins din nou spiritele la Bucureşti.  De data aceasta, politicienii văd lucrurile diferit. Dacă premierul Victor Ponta susţine că nu există nicio problemă între Ungaria şi România, ci doar un interes politic de campanie al celor de la FIDESZ, liderul democrat-liberal Cezar Preda este de părere că se impune o poziţie fermă din partea Parlamentului.

 • „Scandalul steagurilor” a ajuns în presa elveţiană. Neue Zurcher Zeitung publică un colaj cu Băsescu în costum unguresc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Scandalul steagurilor” a ajuns în presa elveţiană. Neue Zurcher Zeitung publică un colaj cu Băsescu în costum unguresc

  Cotidianul elveţian „Neue Zurcher Zeitung” a publicat în ediţia sa de luni o analiză despre scandalul steagurilor din Ţinutul Secuiesc, care „a aprins spiritele în guvernul de la Bucureşti şi cel de la Budapesta”. În fotografia care ilustrează materialul apare un colaj cu preşedintele Traian Băsescu îmbrăcat într-un costum tradiţional unguresc.

Modifică Setările