
Oradea introduce parcările roşii, cu durata de staţionare limitată şi tarif dublu
Începând cu 1 ianuarie, Primăria Oradea introduce locurile de parcare de culoare roşie, unde tariful de parcare va fi dublu faţă de celelalte, şi anume 8 lei pe oră.
Începând cu 1 ianuarie, Primăria Oradea introduce locurile de parcare de culoare roşie, unde tariful de parcare va fi dublu faţă de celelalte, şi anume 8 lei pe oră.
Incidentul s-a petrecut zilele trecute în Râmnicu Vâlcea, iar cel în cauză este şeful unui post local de Poliţie din judeţul Vâlcea.
Un accident rutier s-a produs în urmă cu puţin timp pe E 574, în judeţul Olt, o persoană fiind rănită. Un autoturism staţionat în coloană a fost lovit de un autotren.
Poliţia Locală Galaţi are în derulare Planul de măsuri „Siguranţa în trafic”, ce vizează disciplinarea conducătorilor auto. În 2020, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră şi cei de la nivelul Secţiilor de Ordine Publică vor întreprinde acţiuni pe sectoare de drum stabilite, precum şi în orice alte zone în care situaţia operativă o va impune.
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră şi poliţiştii de la ordine publică au aplicat 4.116 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 1.116.000 de lei şi 3.637 puncte penalizare.
În plină urgenţă climatică, în vestul Uniunii Europene, dar şi în Canada şi Statele Unite, guverne şi autorităţi locale se străduiesc să-şi educe cetăţenii cu privire la rolul determinant pe care aceştia îl au în combaterea poluării.
Doar în luna noiembrie, poliţiştii locali au aplicat 238 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, şi 264 puncte penalizare.
Şoferii au fost sancţionaţi şi pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, pe scuar şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap.
Deşi există mereu pericolul de producere a unor evenimente rutiere, mulţi conducători auto decid să îşi parcheze maşinile pe banda întâi de circulaţie din zonele cu trafic rutier intens.
Asigurarea RCA este obligatorie pentru toate autovehiculele înmatriculate, chiar dacă acestea nu sunt folosite. Şoferii riscă amezi de până la 2.000 de lei dacă nu cumpăra o poliţă RCA.
Primăria Buzău va monta automate de taxare prin intermediul cărora buzoienii vor putea plăti doar pentru perioada în care maşina lor ţine ocupat locul de parcare. Tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferenţiate, în funcţie de zonă şi de intervalul orar în care maşinile sunt trase pe dreapta.
În luna iunie 2018, în cadrul planului de măsuri – „Parcarea 2018”, poliţiştii locali de la ordine publică şi cei de la Serviciul Siguranţă Rutieră au aplicat 553 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 102.535 de lei, la care se adaugă şi 182 puncte de penalizare.
O maşină care staţionează prea mult poate avea probleme din mai multe puncte de vedere. Se pot defecta mai multe piese şi este nevoie de cheltuieli mari pentru ca autovehiculul să fie repus în funcţiune.
Sunt afectate o serie de trenuri ce circulă pe relaţiile Bucureşti Nord, Galaţi, Ploieşti şi Buzău. Întârzierile vor fi, potrivit CFR Călători, de circa 10 minute pentru fiecare garnitură de tren.
Cele mai multe incidente de acest fel s-au petrecut pe strada Anghel Saligny din Galaţi, acolo unde, în doar câteva zile, 15 şoferi au fost amendaţi pentru că blocaseră circulaţia tramvaielor în zonă.
Au fost vizaţi atât conducătorii auto care parchează autovehiculele în zone unde staţionarea este interzisă, dar şi şoferii care nu respectă indicatoarele de acces interzis şi restricţiile de tonaj.
În jurul anului 1894, reprezentanţii Căilor Ferate Române voiau să construiască o Gară Centrală lângă Dâmboviţa, făcând diferenţa între trenurile de marfă şi cele de călători. O parte dintre inginerii vremii aveau altă propunere, una mult mai avantajoasă, după cum spuneau ei, dar şi mai scumpă, potrivit proiectul pe care l-au creat şi care prezenta un Bucureşti cu trei gări mari, asemănătoare cu cele din ţările dezvoltate.
Pentru a treia lună consecutiv, în Teleorman, rata şomajului staţionează la 8,6%. Numărul total al şomerilor aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman este de 14.800 de persoane.
După trei zile de creştere semnificativă şi doar câţiva centimetri până atingerea cotei de inundaţie, apele Dunării au început să dea înapoi. Conform site-ului Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), în această dimineaţă, la Galaţi, fluviul măsura 597 de centimetri şi era în staţionare.
Oamenii ştiu că nu riscă nimic, din moment ce utilajele care ridicau maşini au dispărut, iar poliţiştii comunitari se fac că nu observă.