Stiri despre stat roman

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 10,5 milioane de euro despăgubiri cerute de primarul Mircia Gutău, după ce-a fost achitat într-un proces de corupţie: „Statul să se îndrepte împotriva vinovaţilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10,5 milioane de euro despăgubiri cerute de primarul Mircia Gutău, după ce-a fost achitat într-un proces de corupţie: „Statul să se îndrepte împotriva vinovaţilor“

  La Tribunalul Vâlcea s-a depus vineri, 12 aprilie, o solicitare de chemare în judecată a statului român de către Mircia Gutău, primul primar din România achitat într-un proces de corupţie. Actualul edil din Râmnicu Vâlcea solicită 10,5 milioane de euro daune morale şi materiale.

 • Statul adoră hârtia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul adoră hârtia

  Să începem în mod coerent prin a contrazice chiar titlul acestui articol. Evident că Statul nu adoră hârtia, aşa cum nu adoră nimic, pentru că Statul e un concept şi în consecinţă nu poate avea emoţii proprii. Poate ar fi mai corect să spunem că un număr impresionant din cei care lucrează la stat adoră hârtia.

 • UPDATE Dezbatere Adevărul Live, ora 13.00: Ar putea România să recunoască oficial o căsătorie între persoane de acelaşi sex?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Dezbatere Adevărul Live, ora 13.00: Ar putea România să recunoască oficial o căsătorie între persoane de acelaşi sex?

  Povestea cuplului căsătorit Relu Adrian Coman (44 ani) şi Robert Clabourn Hamilton (44 ani) a fost prezentată pe larg în „Adevărul“. Cei doi au cerut Curţii Constituţionale (CCR) recunoaşterea căsătoriei lor, oficiată în Belgia. Ar fi o premieră juridică în România, un caz istoric care ar putea schimba percepţia asupra comunităţii LGBT.

 • Naţionalitate şi cetăţenie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionalitate şi cetăţenie

  Constituţia României, inspirată de aceea a Franţei, nu deosebeşte naţionalitatea de cetăţenie. Statul român este definit încă din articolul întâi ca „unitar naţional“. E vorba de o confuzie de termeni cu consecinţe foarte grave. De care se loveşte în anii din urmă îndeosebi statul francez, ca urmare a terorismului şi a imigraţiei masive.

 • Reprezentanţi ai statului român, fermi împotriva rasismului şi discriminării romilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reprezentanţi ai statului român, fermi împotriva rasismului şi discriminării romilor

  Ura rasială şi discriminarea îmbolnăvesc o societate ce tinde spre valori democratice şi ale statului de drept. Decidenţii, în calitate de formatori de opinie, trebuie să ia atitudine, să condamne astfel de manifestări cu fermitate, şi să promoveze dialogul inter-etnic, inter-cultural, diversitatea, interacţiunea.

 • Dreptate fără demnitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptate fără demnitate

  Constituţia Germaniei democrate (adoptată în 1949) începe prin a defini drepturile fundamentale ale omului. Apărarea demnităţii umane este primul articol al legii fundamentale a Germaniei: „Demnitatea omului este intangibilă. Este o obligaţie a tuturor puterilor în stat de a o respecta şi apăra“.

 • Să impozităm Biserica. Adică pe noi înşine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să impozităm Biserica. Adică pe noi înşine

  Un recent sondaj online a „descoperit” că vreo 3200 de români care navigă pe net consideră că toate veniturile obţinute de Biserică şi preoţi ar trebui să fie impozitate de statul român. Am râs cu poftă de aşa situaţie obscură şi naivă.

 • Pentru o ideologie a Statului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru o ideologie a Statului Român

  Am ajuns în secolul 21, în care România, ca stat membru al UE şi NATO, este în faţa unei şanse istorice – aceea de a-şi consolida instituţiile la un nivel comparabil cu statele puternice din UE şi, implicit, să ofere servicii la un nivel calitativ comparabil cu cele din Vest.

 • Timpul mărturisirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpul mărturisirii

  Sunt foarte mulţi cei care ştiu. Sunt foarte mulţi cei care au văzut. Dar sunt tot atât de mulţi cei care preferă să nu se amestece. Motivele sunt pe alocuri de înţeles. La ce bun să îţi pui pielea la bătaie, când ai responsabilitatea unei familii, la ce bun, când mereu se va găsi unul în sistem care să facă ceea ce tu refuzi, iar refuzul tău te poate scoate şomer şi odată cu tine şi pe familia ta?

 • Independenţa Statului – un proiect mai important decât oricare altul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independenţa Statului – un proiect mai important decât oricare altul

  Cazul Bercea-Basescu este testul suprem al independentei justitiei, dar şi a independenţei statului român în faţa altor grupări care doresc să partajeze puterea cu statul român (fie că vorbim de interlopi, grupuri de interese, judecători corupţi, presa ticăloşită sau clanuri cu politicieni vânduţi).

 • Cu ochii pe România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ochii pe România

  HG privind memorandumul cu Rompetrol a fost aprobată. Statul român va încasa 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare. Avem nevoie de investiţii în domenii competitive ca de aer.